Langkau ke kandungan utama

Cara Optimasi Label Bagi Tujuan SEO

Cara optimasi label dalam blogspot untuk tujuan SEO. Sudah agak lama juga saya tidak kongsikan tips berkaitan SEO Blogspot. Alhamdulillah, hari ini secara tiba-tiba (macam kena petik) idea tiba untuk menulis mengenai satu tips mudah lagi ringkas iaitu cara nak optimasi fungsi label dalam blogspot bagi tujuan SEO (Search Engine Optimization).

Mudah je nak buat. Anda perlu lakukan sedikit modifikasi kod dalam HTML blogspot anda. Ikuti tutorial mudah yang akan saya sertakan. Dan diingatkan, sebelum membuat sebarang modifikasi, pastikan anda telah save template HTML blogspot anda. Manalah tahu kot-kot tersilap langkah ke nanti.... hoho .. beringat sebelum jadi apa-apa ye tak ..:P
Tips pakar SEO Malaysia - Cara Optimasi Label Bagi Tujuan SEO

Cara Optimasi Label Bagi Tujuan SEO

Ok. Ikuti langkah berikut:
    1. Buka dashboard blogspot anda.
    2. Pergi ke ruangan Template - klik HTML
    3. Kemudian, tekan ctrl-F, dan isikan kotak carian yang muncul dengan:
    4. Cara Optimasi Label Bagi Tujuan SEO
    5. Gantikan dengan kod berikut - iaitu tambah perkataan rel ..... pada hujung kod asal:
      Cara Optimasi Label Bagi Tujuan SEO

    Mungkin sesetengah template blogspot ada lebih daripada satu kod HTML seperti di atas, maka pastikan anda gantikan semuanya.

    Siap. Fungsi label dalam blogspot anda sudah dioptimasikan untuk tujuan SEO. Terima kasih kepada pakar-pakar SEO Blogspot yang sudi kongsikan tips ini untuk rujukan semua blogger blogspot Malaysia.

    Selamat mencuba.



    Dah baca post berikut:

    advertisement


    Komen Pembaca ...

    1. Assalammualaikum...bro HH,

      mselim3 nak tanya adakah label nie untuk kumpul artikel dalam satu kategori atau label yang digunakan ini supaya memudahkan robot.txt crawl artikel ...

      mselim3

      BalasPadam
    2. boleh lah fyna godek2 untuk blog fyna yang guna blogspot. ^_^ thank abg HH. nice info.

      BalasPadam
    3. yang ni dah buat.ada tak cara nak buat keyword setiap page?
      tunjuk ajar ku sifu..heheee

      BalasPadam
    4. terima kasih berkongsi

      BalasPadam
    5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
      Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

      Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

      BalasPadam
    6. macam selalu, tq so much sifu HH :)

      BalasPadam
    7. Nice sharing..tq tuan

      BalasPadam
    8. Nice sharing..tq tuan

      BalasPadam
    9. ok noted,thanks for sharing

      BalasPadam
    10. very simple SEO and nice bro HH...seronok setiap hari belajar ilmu baru...Bro HH tak kedekut pun...alhamdulilah

      BalasPadam
    11. very simple SEO and nice bro HH...seronok setiap hari belajar ilmu baru...Bro HH tak kedekut pun...alhamdulilah

      BalasPadam
    12. Terima kasih HH, dah siap :-)

      BalasPadam
    13. tak nampak kesannya... so tak tahu lah berjaya atau tidak. terima kasih untuk tips ini.

      BalasPadam

    Catat Ulasan

    Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

    Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

    Popular

    Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

    Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

    Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

    Tak a…

    Telinga Berdesing Bawa Petanda

    Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

    Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
    Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

    Cara Padam Akaun Facebook

    Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

    Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

    Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
    Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …