Langkau ke kandungan utama

Buat Duit Blog Menulis Review

Buat duit blog menulis review. Ramai blogger yang sudah memahirkan diri dengan teknik dan cara-cara menulis sebuah entri review yang berkesan. Itulah sebab ramai pengiklan samada usahawan kecil mahupun syarikat besar ambil blogger untuk menulis mengenai bisnes dan produk mereka.

Menulis review adalah salah satu cara buat duit blog yang boleh dianggap lumayan, kerana pengiklan sanggup bayar sehingga RM300 - RM500 untuk satu tulisan berbentuk review di dalam blog. Adakah anda tahu bahawa terdapat satu platform yang menyediakan sumber job review ini untuk blogger?

Buat duit blog menerusi penulisan review memang best. Selain mengasah bakat penulisan diri sendiri, blogger juga akan mendapat info berkaitan produk dan bisnes yang dijalankan oleh usahawan, terutama sekali usahawan online. Ia juga membuka peluang lebih luas untuk job-job review akan datang, dan bakal menarik pengiklan-pengiklan dari syarikat besar.
Buat Duit Blog Menulis Review

Buat Duit Blog Menulis Review

Saya sendiri ada menyediakan servis job review ini. Malah, saya telah menulis beberapa job review sejak dari tahun 2013 lagi. Alhamdulillah, rezeki menulis job review ini makin baik, apatah lagi apabila sudah ada platform mempromosikan blog untuk mendapatkan peluang menulis review iaitu Advertorial.MY.

Antara job review yang pernah saya tulis:

Dan banyak lagi .. termasuklah daripada luar negara ...


Alhamdulillah, semua pengiklan berpuas hati dengan servis yang telah saya sediakan, sehingga ada pengiklan yang ulang mendapatkan servis penulisan review ini daripada saya, contohnya:

Milk Booster Untuk Ibu Hadapi Masalah Penyusuan Badan

Memang boleh buat duit dengan blog dengan menulis job review ini. Bukan sekali dua dapat job review, in Sha Allah, jika pelanggan puas hati mereka akan dapatkan servis daripada blogger yang sama lagi dan lagi .. ..

Berminat nak iklankan blog anda untuk tugasan menulis review berbayar? Boleh daftar di Advertorial.MY

Kenapa Ramai Pengiklan Dapatkan Servis Job Review dari Blogger?

Ramai pengiklan yang meminta saya menulis job review kerana hasilnya boleh nampak seperti di bawah ini. Apabila ada pencari maklumat di Google, mereka boleh nampak review yang telah saya tulis. Dengan ini bukan sahaja jenama diperkenalkan, produk juga mendapat promosi secara berterusan dan 'percuma' di enjin carian. Pengiklan bayar sekali pada blogger menerusi job review, untungnya berkali-kali .. dan berpanjangan, in Sha Allah.
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Buat duit blog menerusi penulisan review
Saya sebagai blogger terima semua tawaran job review samada dari usahawan besar mahupun usahawan kecil yang bisnes dari rumah. Lihat contoh beberapa artikel review saya berkaitan Sabun Herba dan Kuih Semperit - dua-dua adalah dari usahawan wanita dari luar bandar.

Dek kerana itu, mereka bukan sahaja puas hati dengan job review atau advertorial yang saya tulis, malah menjadi pengikut dan pembaca setia blog ini ... kiranya dapat kenalan dan kawan, sambil sama-sama belajar mengenai ilmu pemasaran online yang saya kongsikan.

Penulisan Review Berbaloi untuk Blogger dan juga Pengiklan

Buat duit blog dengan menulis review memang berbaloi, apatah lagi jika diri sebagai blogger membuktikan bahawa job review yang telah dibuat bawa hasil dan impak yang diperlukan. Itu sebab ada usahawan tidak risau untuk keluarkan duit sebagai pelaburan untuk pengiklanan online job review ini. Berbaloi untuk blogger, dan berbaloi untuk pengiklan serta usahawan.

Nak gunakan akhbar? Hari ini terbit, esok lusa belum tentu akan ada.... ye tak? Hoho ...

Kepada pengiklan yang berminat nak dapatkan servis job review daripada saya, boleh berhubung menerusi ruangan contact atau email ke blogger.hasrulhassan @ gmail.com. Harga servis saya standard dengan hasil yang akan anda dapat, in Sha Allah



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Mesti belajar teknik yang betul utk menulis rebiu..tapi susah pada peringkat awal sahaja..lama2 dah bertambah handal mcm Tuan HH kita le...

    BalasPadam
  2. kena banyak belajar menulis review tentang sesuatu produk nih.. nak jugak terror menulis macam HH..

    BalasPadam
  3. selagi blogger tidak padam entri tersebut, selagi itulah berada di enjin carian... untungnya mereka... iklan sepanjang hayat kaedahnya...

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum. Tapi kenapa perlu berbayar dalam advertorial..?Ambil sajalah komisen dari setiap review. Dulu ada juga seperti ini, namanya blogvertise...free dan dibayar dengan paypal..

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam. Bayar untuk platform promosi dan pencarian advertiser. Bila ada kekangan begini, jadi peluang nak dapat advertorial itu lebih cerah. Tak leh nak samakan dengan blogvertise sebab ia ada banyak sumber income lain, dan pengiklan luar tak sama dengan pengiklan di Malaysia yang susah nak bagi modal untuk penyedia platform iklan. Mentaliti tak sama.

      Padam
  5. Salam.... bro memang layak digelar pakar review kerana setiap penulisan review memberi kesan kepada pembaca dan juga entri berada di page 1 dan boleh dikatakan top 1 di SERP. Tahniah buat HH.

    BalasPadam
  6. Seronok tengok yang dah pakar dengan hasil kerja mereka. Tahniah

    BalasPadam
  7. Kalaulah penulisan aku seperti tuan HH? Kena belajar mengarang dahulu ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena banyak berlatih buat REVIEW PERCUMA dulu ..

      Padam
  8. karangan pun tunggang langgang... macam mana nak buat review... huhuhu

    BalasPadam
  9. ekin pun teringin nak tulis review produk ni xtawcaranya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada berikan tips - teknik untuk menulis REVIEW .. boleh cuba cari dalam blog ini.

      Padam
  10. Banyak entry bag HE jadi rujukan saya.sekarang saya da start tulis review. Walaupun free review tapi tak apa, yang penting kena belajar untuk memahirkan diri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena belajar memahirkan diri untuk menulis review ni, baru boleh offer pada pengiklan.

      Padam
  11. sy tak mahir lagi. .nak cuba tp ..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …