Buat Duit Blog Menulis Review

Buat duit blog menulis review. Ramai blogger yang sudah memahirkan diri dengan teknik dan cara-cara menulis sebuah entri review yang berkesan. Itulah sebab ramai pengiklan samada usahawan kecil mahupun syarikat besar ambil blogger untuk menulis mengenai bisnes dan produk mereka.

Menulis review adalah salah satu cara buat duit blog yang boleh dianggap lumayan, kerana pengiklan sanggup bayar sehingga RM300 - RM500 untuk satu tulisan berbentuk review di dalam blog. Adakah anda tahu bahawa terdapat satu platform yang menyediakan sumber job review ini untuk blogger?

Buat duit blog menerusi penulisan review memang best. Selain mengasah bakat penulisan diri sendiri, blogger juga akan mendapat info berkaitan produk dan bisnes yang dijalankan oleh usahawan, terutama sekali usahawan online. Ia juga membuka peluang lebih luas untuk job-job review akan datang, dan bakal menarik pengiklan-pengiklan dari syarikat besar.
Buat Duit Blog Menulis Review

Buat Duit Blog Menulis Review

Saya sendiri ada menyediakan servis job review ini. Malah, saya telah menulis beberapa job review sejak dari tahun 2013 lagi. Alhamdulillah, rezeki menulis job review ini makin baik, apatah lagi apabila sudah ada platform mempromosikan blog untuk mendapatkan peluang menulis review iaitu Advertorial.MY.

Antara job review yang pernah saya tulis:

Dan banyak lagi .. termasuklah daripada luar negara ...


Alhamdulillah, semua pengiklan berpuas hati dengan servis yang telah saya sediakan, sehingga ada pengiklan yang ulang mendapatkan servis penulisan review ini daripada saya, contohnya:

Milk Booster Untuk Ibu Hadapi Masalah Penyusuan Badan

Memang boleh buat duit dengan blog dengan menulis job review ini. Bukan sekali dua dapat job review, in Sha Allah, jika pelanggan puas hati mereka akan dapatkan servis daripada blogger yang sama lagi dan lagi .. ..

Berminat nak iklankan blog anda untuk tugasan menulis review berbayar? Boleh daftar di Advertorial.MY

Kenapa Ramai Pengiklan Dapatkan Servis Job Review dari Blogger?

Ramai pengiklan yang meminta saya menulis job review kerana hasilnya boleh nampak seperti di bawah ini. Apabila ada pencari maklumat di Google, mereka boleh nampak review yang telah saya tulis. Dengan ini bukan sahaja jenama diperkenalkan, produk juga mendapat promosi secara berterusan dan 'percuma' di enjin carian. Pengiklan bayar sekali pada blogger menerusi job review, untungnya berkali-kali .. dan berpanjangan, in Sha Allah.
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Servis penulisan review dan advertorial blogger
Buat duit blog menerusi penulisan review
Saya sebagai blogger terima semua tawaran job review samada dari usahawan besar mahupun usahawan kecil yang bisnes dari rumah. Lihat contoh beberapa artikel review saya berkaitan Sabun Herba dan Kuih Semperit - dua-dua adalah dari usahawan wanita dari luar bandar.

Dek kerana itu, mereka bukan sahaja puas hati dengan job review atau advertorial yang saya tulis, malah menjadi pengikut dan pembaca setia blog ini ... kiranya dapat kenalan dan kawan, sambil sama-sama belajar mengenai ilmu pemasaran online yang saya kongsikan.

Penulisan Review Berbaloi untuk Blogger dan juga Pengiklan

Buat duit blog dengan menulis review memang berbaloi, apatah lagi jika diri sebagai blogger membuktikan bahawa job review yang telah dibuat bawa hasil dan impak yang diperlukan. Itu sebab ada usahawan tidak risau untuk keluarkan duit sebagai pelaburan untuk pengiklanan online job review ini. Berbaloi untuk blogger, dan berbaloi untuk pengiklan serta usahawan.

Nak gunakan akhbar? Hari ini terbit, esok lusa belum tentu akan ada.... ye tak? Hoho ...

Kepada pengiklan yang berminat nak dapatkan servis job review daripada saya, boleh berhubung menerusi ruangan contact atau email ke blogger.hasrulhassan @ gmail.com. Harga servis saya standard dengan hasil yang akan anda dapat, in Sha Allah


{ 16 comments.. read them below or add one }

JAWATAN KOSONG TERKINI JAWATAN KOSONG TERKINI April 29, 2015
Mesti belajar teknik yang betul utk menulis rebiu..tapi susah pada peringkat awal sahaja..lama2 dah bertambah handal mcm Tuan HH kita le...
izzeyda izzeyda April 29, 2015
kena banyak belajar menulis review tentang sesuatu produk nih.. nak jugak terror menulis macam HH..
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid April 29, 2015
selagi blogger tidak padam entri tersebut, selagi itulah berada di enjin carian... untungnya mereka... iklan sepanjang hayat kaedahnya...
Soleh Kamarulazizi Soleh Kamarulazizi April 29, 2015
Assalamualaikum. Tapi kenapa perlu berbayar dalam advertorial..?Ambil sajalah komisen dari setiap review. Dulu ada juga seperti ini, namanya blogvertise...free dan dibayar dengan paypal..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 29, 2015
W'salam. Bayar untuk platform promosi dan pencarian advertiser. Bila ada kekangan begini, jadi peluang nak dapat advertorial itu lebih cerah. Tak leh nak samakan dengan blogvertise sebab ia ada banyak sumber income lain, dan pengiklan luar tak sama dengan pengiklan di Malaysia yang susah nak bagi modal untuk penyedia platform iklan. Mentaliti tak sama.
Top Seo Friendly Top Seo Friendly April 30, 2015
Salam.... bro memang layak digelar pakar review kerana setiap penulisan review memberi kesan kepada pembaca dan juga entri berada di page 1 dan boleh dikatakan top 1 di SERP. Tahniah buat HH.
Huzaimah Maya Huzaimah Maya April 30, 2015
Seronok tengok yang dah pakar dengan hasil kerja mereka. Tahniah
ekjoz buluh ekjoz buluh April 30, 2015
Kalaulah penulisan aku seperti tuan HH? Kena belajar mengarang dahulu ni.
yangbaik yangbaik April 30, 2015
karangan pun tunggang langgang... macam mana nak buat review... huhuhu
Cik Ash Cik Ash May 05, 2015
ekin pun teringin nak tulis review produk ni xtawcaranya
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN May 06, 2015
Saya ada berikan tips - teknik untuk menulis REVIEW .. boleh cuba cari dalam blog ini.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN May 06, 2015
Kena banyak berlatih buat REVIEW PERCUMA dulu ..
Ms Qiya Saad Ms Qiya Saad February 09, 2016
Banyak entry bag HE jadi rujukan saya.sekarang saya da start tulis review. Walaupun free review tapi tak apa, yang penting kena belajar untuk memahirkan diri..
Hasrul Hassan Hasrul Hassan February 10, 2016
Kena belajar memahirkan diri untuk menulis review ni, baru boleh offer pada pengiklan.
kak gojes kak gojes June 22, 2016
sy tak mahir lagi. .nak cuba tp ..

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.