Langkau ke kandungan utama

Ujibakat Online Da'i Pendakwah Milenia TV3

Ujibakat secara online untuk program Da'i Pendakwah Milenia yang dianjurkan TV3 kini dibuka sehingga 25 April 2015. Kepada mana-mana yang berminat mahu mencuba nasib menyertai sessi ujibakat Da'i Pendakwah Milenia TV3 ini secara online, anda harus patuh dengan syarat-syarat dan peraturan yang telah ditetapkan. Untuk mengetahui cara 'hadiri' ujibakat secara online program dakwah ini, anda boleh baca blog post ini, in Sha Allah.

Ok. Untuk mereka yang berhasrat untuk sertai program Da'i Pendakwah Milenia Musim ketiga (2015) TV3 ini, anda sebenarnya boleh menjalani ujibakat secara online. Ujibakat ini dimulakan sebelum jelajah serata Semenanjung Malaysia mencari bakat untuk diketengahkan di dalam program Da'i Pendakwah Millenia musim ketiga.
Ujibakat Online Da'i Pendakwah Milenia TV3
Apa yang perlu anda buat ialah menyediakan rakaman selama 5 minit dan kemudian share di laman Facebook Da'i Pendakwah Milenia TV3 sebelum tarikh tutup iaitu 25 April 2015.

Bagaimana Cara Hadiri Ujibakat Online Da'i Pendakwah Milenia TV3

Semua peserta yang mahu jalani ujibakat secara online ini mesti mematuhi syarat-syarat di bawah ini:

Syarat-syarat Kelayakan Ujibakat Da'i Pendakwah Milenia 2015

  1. Berumur 20 - 30 tahun.
  2. Terbuka kepada lelaki dan wanita Muslim.
  3. Warganegara Malaysia.
  4. Berpenampilan menarik.
Ujibakat Online Da'i Pendakwah Milenia TV3
Semua peserta yang mahu memberikan rakaman video 5 minit mestilah mengenakan pakaian yang sesuai. Kod pakaian adalah seperti berikut (boleh rujuk seperti gambar yang disediakan):

Kod Pakaian Calon Lelaki

  • Baju Melayu lengkap
  • Suit atau Blazer
  • Jubah
  • Pakaian persatuan uniform lengkap

Kod Pakaian Calon Wanita

  • Baju Kurung lengkap
  • Jubah
  • Pakaian persatuan uniform lengkap
Video durasi 5 minit itu mestilah mengandungi tazkirah ringkas dengan topik bebas. Calon-calon mestilah kreatif di dalam penyampaian dan memastikan ia menarik.

Video tersebut hendaklah dikongsikan di laman Facebook Da'i Pendakwah Milenia TV3 sebelum tarikh tutup iaitu 25 April 2015.

TV3 juga menjalankan ujibakat menerusi road tour atau jelajah Da'i Pendakwah Milenia yang akan bermula pada 28-29 Mac 2015 bertempat di Sri Pentas, Persiaran Bandar Utama. Sebanyak 7 lokasi telah dipilih untuk pencarian bakat ini. In Sha Allah, akan dimaklumkan kemudian.
Lokasi ujibakat terbuka Dai Pendakwah Milenia Musim 3


Selamat mencuba dan semoga berjaya.

advertisement


Komen Pembaca ...

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …

iklantwo