Langkau ke kandungan utama

Tulisan Tangan Seorang Blogger

Tulisan tangan seorang blogger. Aduh. Kena tag dalam satu cabaran dinamakan Hand Writing Challenge. Nak tak nak kena sahut cabaran yang telah diberikan oleh rakan blogger +iuzira blogger atau dikenali juga sebagai Hazirah yang nak sangat tahu tulisan tangan saya ni (perasan). Ok. Saya sahut. Jangan gelak lak tengok tulisan tangan seorang blogger ni .. haha

Tulisan tangan ni sebenarnya boleh mempamerkan peribadi kita. Saya pernah kongsikan mengenai Tulisan Cerminkan Peribadi satu ketika dahulu. Dalam entri itu ada penjelasan mengenai karektor tulisan yang pelbagai, dan dikaitkan dengan peribadi dan sikap si pemilik tulisan. Anda nak tahu, boleh baca entri tersebut.

Cabaran Tulisan Tangan Seorang Blogger

Untuk tidak hampakan permintaan tag oleh rakan blogger Hazirah (www.iuzira.com), di sini saya kongsikan tulisan tangan original saya. Kekok gak nak tulis, al maklumlah dah lama tak gunakan pen. Nak tulis satu perenggan pun rasa cam payah sangat. Uhh ...
Tulisan Tangan Seorang Blogger
Tulisan Tangan Seorang Blogger
Kalau ikutkan syarat daripada blogger yang mula anjurkan cabaran ini (HAI BLOGGER), saya kena tag 10 orang blogger dalam tulisan tu, tapi sebab dah tak muat, jadi anda taglah diri sendiri ye .. hehehe...

Mana-mana blogger yang ada buat perkara serupa, dan ada tulis sebuah entri mengenainya, boleh tinggalkan di ruangan komen. Boleh?

Ehem ... ambil perhatian kat tulis besar dalam gambar di atas tu ye .. hoho ... Jangan kaji tulisan ini... :P


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Macam best je kalau join ni hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ada buat, nanti beritahu saya ye .... leh letak link dalam entri ni nanti

      Padam
  2. wah keren templatenya dan makasi tetep tdk menghapus credit footer (y)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berbagi perkara yang baik. Saya tiada masalah link nya.

      Padam
    2. ty bro telah menghargai saya

      Padam
  3. Macam best challenge ni. Tapiii... tulisan saya macam hantu, kena fikir 10x sebelum join!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sebelum join, praktis dulu ni .... hahahaha... dan itulah hasil paling baik saya boleh lakukan.

      Padam
  4. macam best jer challenge nih..

    BalasPadam
  5. Pernah kena tag kat IG. Tapi tak buat lagi. Tulisan buruk sangat dah ☺

    BalasPadam
  6. Wan cantik juga tulisan tuan admin nih.. ekekeke

    BalasPadam
  7. rajin betul korang yek.

    BalasPadam
  8. lawa tulisan tangan bro hasrul... ni tulisan pelajar cemerlang ni ;)

    BalasPadam
  9. http://sariyusa.blogspot.com/2015/03/sesekali-ubah-selera.html

    entry 100% tulisan tangan dari saya

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …