Langkau ke kandungan utama

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Alhamdulillah. Tercapai hasrat saya untuk melihat blog ini mencapai 10 juta pageviews sebelum bulan Julai 2015. Tak diduga, hasrat tersebut telah tertunai lebih awal. Satu pencapaian yang baik untuk tahun 2015 selama blog ini telah wujud sejak 2010.

Ini pencapaian peribadi untuk blog ini. Saya sengaja paparkan sebagai kenang-kenangan dan mungkin boleh dijadikan sebagai satu motivasi untuk blog seperti saya ini mendapat pencapaian seperti ini.

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews
Bukan mudah nak mencapai apa yang dicapai. Sejak mula mempunyai blog pada tahun 2008, saya tidak pernah menjangka sebuah blog kendalian saya berjaya mencapai jutaan pageviews atau hits seperti ini. Agak sukar pada mulanya untuk menempatkan diri di dalam dunia blog Malaysia, apatah lagi buat seorang blogger yang tidak mempunyai banyak pengaruh apatah lagi pengikut.

Sejak saya mula belajar mengenai teknik SEO blogspot, blog ini telah berjaya mendapat satu persatu kejayaan dari segi jumlah trafik sehingga berada di ranking terbaik Alexa.

Pada ketika entri ini ditulis, kedudukan Alexa Malaysia untuk blog ini adalah pada kedudukan 374.
Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Alhamdulillah, ramai rakan blogger yang sudi menyokong blog ini. Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang senaraikan blog ini sebagai Malaysia Best Blog 2015.

Saya doakan semua pembaca blog ini mendapat manfaat daripada perkongsian mengenai tips blogging, panduan blogger, widget blogspot, tips SEO blogspot, cara buat duit online dan informasi-informasi berguna di blog ini.

Mana terlebih terkurang saya mohon maaf.



Lagi Komen Pembaca ...

  1. Pertamax... wah hebat nian pak 10 juta PV

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Tidaklah hebat mana, kerana ada blogger underground yang lebih cekap lagi.

      Padam
    2. tahniah tuan..kejayaan ini memberi satu gambaran hebat buat saya tentang kerjaya sebagai blogger

      Padam
    3. In Sha Allah, kerjaya sebagai seorang blogger itu lumayan dunia akhirat.

      Padam
  2. tahniah uncle HH :)
    bukan satu perkara yang mudah kan :)

    BalasPadam
  3. mak aihhh ramai nyer view.. tahniah yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Ada banyak lagi blog yang berjaya capai lebih daripada ini.

      Padam
  4. terbaik HH! memang mabeles sungguh strategi anda ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Terima kasih. Apa yang mabelesnya tu?

      Padam
  5. Alhamdulillah, tahniah yer...

    BalasPadam
  6. Tahniah Bro HH..moga terus maju dalam dunia blog :)

    BalasPadam
  7. fuh…10 juta! tahniah Tuan HH. moga dapat terus menabur ilmu :)

    BalasPadam
  8. Tahniah HH, segala perkongsian dr HH banyak memberi ilmu kepada kami, sumber rujukan,terima kasih...

    BalasPadam
  9. Tahniah Bro HH, 10 juta bukan angka kecil. Iday ada blog dari 2009 pon belum cecah sejuta. Hahahaha :)

    BalasPadam
  10. terbaik bro...semoga terus sukses dan berkongsi ilmu

    BalasPadam
  11. taj mahal tak di bina dalam masa satu hari.. blog yang hebat semestinya tka naik dengan sekelip mata.. Itu fitrah & lumrah.. Nak popular cepat kita sedia maklum bukan blog ber ilmiah sangat.. Kena ada rupa & kena pandai ketengahkan diri sendiri bukan penulisan.. apapun blog hasrul hassan antara blog yang hebat.. Insya Allah akan datang populariti tu walau lambat. Tahniah berjaya raih 10juta views

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah... Tahniah di atas pencapaian 10 juta PV. Semoga blog ini akan terus menempa kejayaan yg lebih gemilang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih BM. Saya harapkan juga begitu untuk masa akan datang.

      Padam
  13. alhamdulillah..tahniah! (berbaloi segala kerja keras HH, u deserve it)

    BalasPadam
  14. peh..10 juta tuh..humang aih

    BalasPadam
  15. Tahniah boleh dpt 10 juta pageview. Kalau blog saya mukin thn 2020 baru boleh capai kot.

    BalasPadam
  16. Ho...ho...10 juta pageviews, banyak tu...

    BalasPadam
  17. Perghhh syabaslah abang HH. Jelesnya ena tengok. Nak kena usaha lagi ni

    BalasPadam
  18. si bongkokMac 10, 2015

    syabas tuan HH atas kejayaan ini.

    Tak mungkin saya mampu jadi macam tuan HH..

    Jadi pengomen tegar disini cukup utk saya rasa bertuah mengenali sang blogger hebat ini.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dulu pun begitu juga. Awal2 berblog saya teirngin nak capai apa yang blogger hebat lain capai ... tahun 2011 .. merangkak jenuh masa tu.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.