Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Alhamdulillah. Tercapai hasrat saya untuk melihat blog ini mencapai 10 juta pageviews sebelum bulan Julai 2015. Tak diduga, hasrat tersebut telah tertunai lebih awal. Satu pencapaian yang baik untuk tahun 2015 selama blog ini telah wujud sejak 2010.

Ini pencapaian peribadi untuk blog ini. Saya sengaja paparkan sebagai kenang-kenangan dan mungkin boleh dijadikan sebagai satu motivasi untuk blog seperti saya ini mendapat pencapaian seperti ini.

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews
Bukan mudah nak mencapai apa yang dicapai. Sejak mula mempunyai blog pada tahun 2008, saya tidak pernah menjangka sebuah blog kendalian saya berjaya mencapai jutaan pageviews atau hits seperti ini. Agak sukar pada mulanya untuk menempatkan diri di dalam dunia blog Malaysia, apatah lagi buat seorang blogger yang tidak mempunyai banyak pengaruh apatah lagi pengikut.

Sejak saya mula belajar mengenai teknik SEO blogspot, blog ini telah berjaya mendapat satu persatu kejayaan dari segi jumlah trafik sehingga berada di ranking terbaik Alexa.

Pada ketika entri ini ditulis, kedudukan Alexa Malaysia untuk blog ini adalah pada kedudukan 374.
Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Alhamdulillah, ramai rakan blogger yang sudi menyokong blog ini. Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang senaraikan blog ini sebagai Malaysia Best Blog 2015.

Saya doakan semua pembaca blog ini mendapat manfaat daripada perkongsian mengenai tips blogging, panduan blogger, widget blogspot, tips SEO blogspot, cara buat duit online dan informasi-informasi berguna di blog ini.

Mana terlebih terkurang saya mohon maaf.


{ 30 comments.. read them below or add one }

Rizkyzone.com Rizkyzone.com March 09, 2015
Pertamax... wah hebat nian pak 10 juta PV
Mrs Yatie Mrs Yatie March 09, 2015
tahniah uncle HH :)
bukan satu perkara yang mudah kan :)
Mayang ABDUL RAZAK Mayang ABDUL RAZAK March 09, 2015
mak aihhh ramai nyer view.. tahniah yer
Umi Nazrah Umi Nazrah March 09, 2015
terbaik HH! memang mabeles sungguh strategi anda ;)
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid March 09, 2015
Alhamdulillah, tahniah yer...
Azhafizah Md Nor Azhafizah Md Nor March 09, 2015
Tahniah Bro HH..moga terus maju dalam dunia blog :)
Nor Fauzah Samid Nor Fauzah Samid March 09, 2015
fuh…10 juta! tahniah Tuan HH. moga dapat terus menabur ilmu :)
anajingga anajingga March 09, 2015
Tahniah HH, segala perkongsian dr HH banyak memberi ilmu kepada kami, sumber rujukan,terima kasih...
nor hidayah mohd nor nor hidayah mohd nor March 09, 2015
Tahniah Bro HH, 10 juta bukan angka kecil. Iday ada blog dari 2009 pon belum cecah sejuta. Hahahaha :)
blogger lelaki blogger lelaki March 09, 2015
terbaik bro...semoga terus sukses dan berkongsi ilmu
Suria Lekatlekitgurl Suria Lekatlekitgurl March 09, 2015
taj mahal tak di bina dalam masa satu hari.. blog yang hebat semestinya tka naik dengan sekelip mata.. Itu fitrah & lumrah.. Nak popular cepat kita sedia maklum bukan blog ber ilmiah sangat.. Kena ada rupa & kena pandai ketengahkan diri sendiri bukan penulisan.. apapun blog hasrul hassan antara blog yang hebat.. Insya Allah akan datang populariti tu walau lambat. Tahniah berjaya raih 10juta views
BM BM March 09, 2015
Alhamdulillah... Tahniah di atas pencapaian 10 juta PV. Semoga blog ini akan terus menempa kejayaan yg lebih gemilang.
syida syida March 09, 2015
alhamdulillah..tahniah! (berbaloi segala kerja keras HH, u deserve it)
reezluv reezluv March 09, 2015
peh..10 juta tuh..humang aih
kamil salleh kamil salleh March 10, 2015
Tahniah boleh dpt 10 juta pageview. Kalau blog saya mukin thn 2020 baru boleh capai kot.
sensasi2020 sensasi2020 March 10, 2015
Ho...ho...10 juta pageviews, banyak tu...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
Alhamdulillah. Tidaklah hebat mana, kerana ada blogger underground yang lebih cekap lagi.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
Haha. Terima kasih. Apa yang mabelesnya tu?
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah March 10, 2015
tahniah tuan..kejayaan ini memberi satu gambaran hebat buat saya tentang kerjaya sebagai blogger
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ March 10, 2015
Perghhh syabaslah abang HH. Jelesnya ena tengok. Nak kena usaha lagi ni
si bongkoksi bongkok March 10, 2015
syabas tuan HH atas kejayaan ini.

Tak mungkin saya mampu jadi macam tuan HH..

Jadi pengomen tegar disini cukup utk saya rasa bertuah mengenali sang blogger hebat ini.. :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
In Sha Allah, kerjaya sebagai seorang blogger itu lumayan dunia akhirat.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
Terima kasih. Ada banyak lagi blog yang berjaya capai lebih daripada ini.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
Terima kasih BM. Saya harapkan juga begitu untuk masa akan datang.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 10, 2015
Saya dulu pun begitu juga. Awal2 berblog saya teirngin nak capai apa yang blogger hebat lain capai ... tahun 2011 .. merangkak jenuh masa tu.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.