Alhamdulillah. Tercapai hasrat saya untuk melihat blog ini mencapai 10 juta pageviews sebelum bulan Julai 2015. Tak diduga, hasrat tersebut telah tertunai lebih awal. Satu pencapaian yang baik untuk tahun 2015 selama blog ini telah wujud sejak 2010.

Ini pencapaian peribadi untuk blog ini. Saya sengaja paparkan sebagai kenang-kenangan dan mungkin boleh dijadikan sebagai satu motivasi untuk blog seperti saya ini mendapat pencapaian seperti ini.

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews
Bukan mudah nak mencapai apa yang dicapai. Sejak mula mempunyai blog pada tahun 2008, saya tidak pernah menjangka sebuah blog kendalian saya berjaya mencapai jutaan pageviews atau hits seperti ini. Agak sukar pada mulanya untuk menempatkan diri di dalam dunia blog Malaysia, apatah lagi buat seorang blogger yang tidak mempunyai banyak pengaruh apatah lagi pengikut.

Sejak saya mula belajar mengenai teknik SEO blogspot, blog ini telah berjaya mendapat satu persatu kejayaan dari segi jumlah trafik sehingga berada di ranking terbaik Alexa.

Pada ketika entri ini ditulis, kedudukan Alexa Malaysia untuk blog ini adalah pada kedudukan 374.
Tercapai Hasrat 10 Juta Pageviews

Alhamdulillah, ramai rakan blogger yang sudi menyokong blog ini. Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang senaraikan blog ini sebagai Malaysia Best Blog 2015.

Saya doakan semua pembaca blog ini mendapat manfaat daripada perkongsian mengenai tips blogging, panduan blogger, widget blogspot, tips SEO blogspot, cara buat duit online dan informasi-informasi berguna di blog ini.

Mana terlebih terkurang saya mohon maaf.


Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

30 Komen

Pertamax... wah hebat nian pak 10 juta PV

Reply

tahniah uncle HH :)
bukan satu perkara yang mudah kan :)

Reply

mak aihhh ramai nyer view.. tahniah yer

Reply

terbaik HH! memang mabeles sungguh strategi anda ;)

Reply

Tahniah Bro HH..moga terus maju dalam dunia blog :)

Reply

fuh…10 juta! tahniah Tuan HH. moga dapat terus menabur ilmu :)

Reply

Tahniah HH, segala perkongsian dr HH banyak memberi ilmu kepada kami, sumber rujukan,terima kasih...

Reply

Tahniah Bro HH, 10 juta bukan angka kecil. Iday ada blog dari 2009 pon belum cecah sejuta. Hahahaha :)

Reply

terbaik bro...semoga terus sukses dan berkongsi ilmu

Reply

taj mahal tak di bina dalam masa satu hari.. blog yang hebat semestinya tka naik dengan sekelip mata.. Itu fitrah & lumrah.. Nak popular cepat kita sedia maklum bukan blog ber ilmiah sangat.. Kena ada rupa & kena pandai ketengahkan diri sendiri bukan penulisan.. apapun blog hasrul hassan antara blog yang hebat.. Insya Allah akan datang populariti tu walau lambat. Tahniah berjaya raih 10juta views

Reply

Alhamdulillah... Tahniah di atas pencapaian 10 juta PV. Semoga blog ini akan terus menempa kejayaan yg lebih gemilang.

Reply

alhamdulillah..tahniah! (berbaloi segala kerja keras HH, u deserve it)

Reply

peh..10 juta tuh..humang aih

Reply

Tahniah boleh dpt 10 juta pageview. Kalau blog saya mukin thn 2020 baru boleh capai kot.

Reply

Ho...ho...10 juta pageviews, banyak tu...

Reply

Alhamdulillah. Tidaklah hebat mana, kerana ada blogger underground yang lebih cekap lagi.

Reply

Haha. Terima kasih. Apa yang mabelesnya tu?

Reply

tahniah tuan..kejayaan ini memberi satu gambaran hebat buat saya tentang kerjaya sebagai blogger

Reply

Perghhh syabaslah abang HH. Jelesnya ena tengok. Nak kena usaha lagi ni

Reply

syabas tuan HH atas kejayaan ini.

Tak mungkin saya mampu jadi macam tuan HH..

Jadi pengomen tegar disini cukup utk saya rasa bertuah mengenali sang blogger hebat ini.. :)

Reply

In Sha Allah, kerjaya sebagai seorang blogger itu lumayan dunia akhirat.

Reply

Terima kasih. Ada banyak lagi blog yang berjaya capai lebih daripada ini.

Reply

Terima kasih BM. Saya harapkan juga begitu untuk masa akan datang.

Reply

Saya dulu pun begitu juga. Awal2 berblog saya teirngin nak capai apa yang blogger hebat lain capai ... tahun 2011 .. merangkak jenuh masa tu.

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.