Langkau ke kandungan utama

Pembayaran ke 10 PopAds

Pembayaran kali ke sepuluh dari medium pengiklanan PopAds. Satu peluang untuk blogger Malaysia tambah income menerusi medium pengiklanan PopAds. Saya telah menggunakan medium iklan ini untuk beberapa blog saya yang lain - yang jumlah pageviews tidak tinggi. Dan alhamdulillah, sejak implementasi bermula tahun 2014, saya telah berjaya jana lebih USD100 menerusi platform pengiklanan ini.

Pembayaran kali ke sepuluh dari PopAds ini tak banyak, cuma USD20.38 sahaja. Setiap kali income dalam PopAds capai atau lebih dari USD20, ia akan automatik masuk ke dalam akaun PayPal saya; dalam masa 24 jam!

Pembayaran ke 10 PopAds

Pembayaran ke 10 PopAds
Pembayaran ke 10 PopAds

Jika anda seorang blogger yang mahu jana income blog dalam bentuk USD, maka anda perlu buka akaun PayPal. Ini adalah kerana dengan hanya buka akaun PayPal sahaja, anda boleh dapat peluang pengiklanan dari luar negara yang bayar dalam bentuk USD ini.

Kepada blogger yang mahu mencuba bentuk pengiklanan menerusi PopAds ini, anda boleh daftar secara percuma di pautan ini - Free PopAds Network Registration

Jangan risau mengenai status Glitterati Nuffnang anda, kerana ia tidak akan ada apa-apa kesan, memandangkan dua platform ini menggunakan kaedah berbeza untuk berikan bayaran kepada blogger. Begitu juga dengan platform pengiklanan yang lain seperti Innity, Komli mahupun Adsense.

Selamat mencuba...



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. menarik pembayaran melalui USD..boleh explore nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Silakan. Cuma nak berikan nasihat sedikit - bukan semua pengunjung blog suka iklan berbentuk seperti ini, tetapi dalam masa yang sama ia merupakan antara platform pengiklanan paling efektif.

      Padam
  2. terima kasih Tuan HH kerana pendedahan..memang tuan tak lokek dalam berkongsi ilmu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, boleh digunakan untuk blog2 terpilih. Bukan semua blog boleh gunakan pendekatan pengiklanan seperti PopAds ini.

      Padam
  3. Balasan
    1. Jika sampai had pengeluaran ditetapkan, maka hari2lah keluar. :) Keluar dari akaun PopAds dan masuk ke akaun PayPal .. :)

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…