Pembayaran ke 10 PopAds


Pembayaran kali ke sepuluh dari medium pengiklanan PopAds. Satu peluang untuk blogger Malaysia tambah income menerusi medium pengiklanan PopAds. Saya telah menggunakan medium iklan ini untuk beberapa blog saya yang lain - yang jumlah pageviews tidak tinggi. Dan alhamdulillah, sejak implementasi bermula tahun 2014, saya telah berjaya jana lebih USD100 menerusi platform pengiklanan ini.

Pembayaran kali ke sepuluh dari PopAds ini tak banyak, cuma USD20.38 sahaja. Setiap kali income dalam PopAds capai atau lebih dari USD20, ia akan automatik masuk ke dalam akaun PayPal saya; dalam masa 24 jam!

Pembayaran ke 10 PopAds

Pembayaran ke 10 PopAds
Pembayaran ke 10 PopAds

Jika anda seorang blogger yang mahu jana income blog dalam bentuk USD, maka anda perlu buka akaun PayPal. Ini adalah kerana dengan hanya buka akaun PayPal sahaja, anda boleh dapat peluang pengiklanan dari luar negara yang bayar dalam bentuk USD ini.

Kepada blogger yang mahu mencuba bentuk pengiklanan menerusi PopAds ini, anda boleh daftar secara percuma di pautan ini - Free PopAds Network Registration

Jangan risau mengenai status Glitterati Nuffnang anda, kerana ia tidak akan ada apa-apa kesan, memandangkan dua platform ini menggunakan kaedah berbeza untuk berikan bayaran kepada blogger. Begitu juga dengan platform pengiklanan yang lain seperti Innity, Komli mahupun Adsense.

Selamat mencuba...


6 comments.. read them below or add one

Jie Susanos Jie Susanos March 11, 2015
menarik pembayaran melalui USD..boleh explore nanti..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 11, 2015
Silakan. Cuma nak berikan nasihat sedikit - bukan semua pengunjung blog suka iklan berbentuk seperti ini, tetapi dalam masa yang sama ia merupakan antara platform pengiklanan paling efektif.
azzahairi sulaiman azzahairi sulaiman March 11, 2015
terima kasih Tuan HH kerana pendedahan..memang tuan tak lokek dalam berkongsi ilmu :-)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 11, 2015
In Sha Allah, boleh digunakan untuk blog2 terpilih. Bukan semua blog boleh gunakan pendekatan pengiklanan seperti PopAds ini.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN March 11, 2015
Jika sampai had pengeluaran ditetapkan, maka hari2lah keluar. :) Keluar dari akaun PopAds dan masuk ke akaun PayPal .. :)

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.