Langkau ke kandungan utama

Gadis Bernama Nora Dicari oleh Lelaki Bangladesh

Gadis bernama Nora dicari oleh lelaki dipercayai warga Bangladesh. Uhh kesian pulak bila lihat dan baca status lelaki ini yang diambil dari status laman sosial Facebook. Tak diketahui siapakah lelaki yang dipaparkan, dan tidak tahu juga siapakah gadis bernama Nora yang dimaksudkan oleh lelaki ini.

Hmm .. status seperti ini mengingatkan saya akan kejadian-kejadian lalu mengenai lelaki warga asing yang sering memperdaya gadis-gadis tempatan. Malah ramai gadis-gadis tempatan yang cun melecun, awek lelawa yang telah menjadi 'kepunyaan' dan milik lelaki-lelaki warga asing ini.

Gadis Bernama Nora Dicari oleh Lelaki Bangladesh

Gadis Bernama Nora Dicari oleh Lelaki Bangladesh

Tajuk berita gadis tempatan jadi mangsa tipu lelaki warga asing satu waktu dulu memang hari-hari ada, tetapi itulah ... bukan semua benda yang berada di atas akan kekal di atas. Gadis-gadis Malaysia sudahpun tahu teknik dan taktik ayat power warga asing terutama dari Bangladesh, Pakistan dan Nepal yang berhidung mancung ini, jadi mungkin ini masa dan ketika untuk mereka pula mengecewakan mereka.

Mungkin selepas ini, lelaki tempatan akan dapat lebih peluang untuk tackle dan mengorat gadis impian mereka. Dah kurang saingan. Malah, ramai gadis dan wanita Malaysia yang dah sedar bahawa ramai lelaki Malaysia sebenarnya berjiwa romantis macam drama Teman Lelaki Upahan atau dalam Suami Sebelah Rumah... hoho.

Tak disangkal wanita dan gadis tempatan memang ada daya tarikan tersendiri, saya pernah ceritakan Mengapa Lelaki Pakistan Cinta Wanita Tempatan. Mereka ini bukan saja-saja nak kahwini wanita dan gadis tempatan, tetapi ada maksud dan niat lain... hoho.

Dek kerana status lelaki yang saya fikir seorang warga Bangladesh, maka jatuhlah saham gadis bernama Nora. Sib baik si Nora ni tak ada facebook kalau tak tentu status tu dah ada warna biru .. dan pastinya akan dimengorat oleh lelaki-lelaki lain.. hoho.

Buat wanita Malaysia, jangan sampai dikenali satu dunia sebagai wanita muka cantik tetapi tidak boleh percaya .. haha .. adeh.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Adeh...bahaya bangat.,,.tak de kerja lain kot..tu pasal kes main tipu nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Jangan jadi camtu ye Nao Mei .. :P

      Padam
  2. Gadis melayu ada juga racunnya...

    BalasPadam
  3. Siapa tipu siapa kali ni, bikin malu awek Malaysia je ni...heee

    BalasPadam
  4. Aduh kesian dia...Dah jatuh cinta pula tu....kerana nila setitik rosak susu sebelanga...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm takpe kes camni, jadi terselamatlah anak2 gadis dari dibawa ke luar negara ... hoho ..

      Padam
  5. Boeh jerit jerit lepas ni..nepalo nepalo..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. aku tunggu je blogger MB datang komen.

      Padam
  6. buat malu wanita malaysia. patut org ckp jgn percaya sgt kt wanita zaman skrg. segelintir sahaja yg buat mcm ni. so jgn la terasa kalau tk buat. hihi

    BalasPadam
  7. Ini adik manis ingat itu millionaire Shahrukhan tapi rupanye memang org bangladesh datang malaysia cari kerja punya ma...

    BalasPadam
  8. Baru buku bertemu dengan ruas..hehehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…