Langkau ke kandungan utama

Batu Ini Pernah Berlakon Dalam Filem Tan Sri P Ramlee

Batu Ini Pernah Berlakon Dalam Filem Tan Sri P Ramlee. Wordless Wednesday - Setiap hari rabu semua blogger menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pengunjung untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. DARI FILEM AHMAD ALBAB KAN...
    http://jmbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. Tanpa NamaMac 04, 2015

    dulu ske dtg blog ni tp mkn lama mkn byk iklan nk bukak je nk kene pangkah 2-3 bende. x kose

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak leh nak buat apa, Innity punya konsep pengiklanan... bukan saya. Jangan marah saya sbb letak iklan, melainkan anda nak bagi job untuk blogger sepenuh masa seperti saya

      Padam
    2. Kalau pop up FB tu .. dia akan detect pengunjung, kalau biasa datang sini dalam masa 14 hari dia takkan keluar, cuma pengunjung yang jarang2 datang je akan nampak pop up dan iklan ... :)

      Bila bagitahu ni, dah leh detect le ... mana satu pengunjung dan pembaca setia. hoho.

      Padam
    3. si bongkokMac 04, 2015

      nak jadi ngetop mcm tuan HH susah gila...

      nak jadi blog famous tuan hh dah kongker..

      nak kutip hasil berguni2 dari innity mula2 aja..skrg tak ada...

      jadi kan..last2 usik2 manjaaa pasal iklan kat blog ngetop tuan HH jadilaa... :)

      Padam
    4. Benda dunia mana ada yang kekal. Hari ini memang nampak ngetop la segala bagai, esok lusa tak tentu lagi. Tuhan boleh je tarik bila2 masa DIA mahukan.

      Padam
  3. Bukan ke ni batu yang kena kepala ajis dalam Pemdekar Bujang Lapuk? Hahaha, mahu pecah kepala ajis kalau kena ini batu.

    http://ekjozbuluh.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Oh ingatkan batu belah batu bertangkup.. Filem dulu-dulu di samping lawak jenaka terselit pengajaran bermakna untuk direnungi generasi hari ini.

    BalasPadam
  5. hoho! Padan laa KRU minat gila ngan P RAMLEE sampai cipta lagu FANATIK..FANATIK nya duniaku...

    Tapi kan tuan HH, saya ada buat gak masukkan dialog2 klise dari citer p ramlee..tapi blog saya tak meletup mcm tuan hh laa...tak tau aa dieorg nyampah ker...dierorg wat derk jek ker...mungkin tak kose nak baca blog cap ayam nie kot...

    Ayat2 saya mudah jek mcm :

    - Butang baju aku mana pah... TUKAR sket bagi moden : blog aku nie sampah ker pah!

    - Kenapa kau tak elak, macam mana saya nak elak, ilmu lempar batu pakcik belum ajar...TUKAR sket bg moden : Kenapa kau tak baca...mana mana aku nak baca...blog ini cap ayam aja!

    Nak buat macam mana...nasib badan...

    Tuju lagu boleh? Bloggging ini Tuan HH PUNYA!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…