Langkau ke kandungan utama

Tonton Online Bercakap Dengan Jin Tamar Jalis

Tonton Online Bercakap Dengan Jin episod 1 - 5. Terlepas keretapi nampaknya saya, almaklumlah saya bukannya seorang pelanggan Astro. Baru-baru ni saya ada paparkan mengenai novel seram paling laris di Malaysia iaitu Siri Bercakap Dengan Jin. Ramai nampaknya peminat novel seram terkenal karya Tamar Jalis ini.

Serius, novel ini dulu memang menjadi bacaan remaja sekitar tahun 80an. Ia menjadi bacaan popular kerana novel ini ditulis bersandarkan pengalaman sebenar Tamar Jalis, yang sememangnya seorang penulis novel penuh misteri. Tahukah anda bahawa Tamar Jalis hanya muncul dengan wajah sebenar setelah puluhan tahun? Novel ini juga menjadi novel seram paling panjang diterbitkan di Malaysia.

Tonton Online Bercakap Dengan Jin Tamar Jalis

Menerusi kerjasama dengan Skop Production, novel seram Bercakap Dengan Jin telah diadaptasi ke skrin TV. Ia mula ditayangkan di Astro Mustika HD dengan 15 episode. Drama bersiri ini dibintangi oleh Datuk Rahim Razali, Pekin Ibrahim, A.Galak dan Oktavia Manrose


Jom layan dan tonton Bercakap Dengan Jin ini...hoho ...

Bercakap Dengan Jin Episod 1 - http://goo.gl/vYYr3F
Bercakap Dengan Jin Episod 2 - http://goo.gl/0GCAGW
Bercakap Dengan Jin Episod 3 - http://goo.gl/QYSGmp
Bercakap Dengan Jin Episod 4 - http://goo.gl/TIbfJ0
Bercakap Dengan Jin Episod 5 - http://goo.gl/BqhJB1

Saya akan update episod seterusnya nanti....

Sedikit sinopsis ringkas - Drama arahan Londo Zawawi dan C. Kumaresan ini menceritakan kisah benar yang dilalui oleh penulis iaitu Tamar Jalis tentang pengalaman datuknya iaitu seorang pengamal perubatan tradisional di sekitar negeri Perak.

Selamat menonton.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Susahnya nk dpt tonton drama ni full movie

      Padam
  2. novel dia memang terbaekk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeap, memang best ... sampai boleh diimaginasikan tu

      Padam
  3. Lebih suka baca dari tonton

    BalasPadam
  4. jenuh cari episod 14 keatas x jmp2 huhu...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…