Langkau ke kandungan utama

Tarikh Terima Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) IPTS 2015

Tarikh dapat dan terima baucer buku 1 Malaysia (BB1M) 2015. Berita baik untuk para pelajar IPTS yang layak menerima baucer buku 1 Malaysia untuk tahun 2015. Pihak Jabatan Pendidikan Tinggi di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia telah memaklumkan bahawa pengedaran dan pemberian baucar buku 1 Malaysia (BB1M) untuk IPTS akan dilakukan pada bulan Mac 2015 mengikut zon-zon yang telah ditetapkan.

Pengedaran dan pemberian baucar BB1M 2015 ini akan diserahkankan kepada Institusi Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) dalam lima sesi mengikut zon.
Tarikh Terima Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) IPTS 2015

Tarikh Terima Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M) untuk Pelajar IPTS 2015

Tarikh pengedaran bagi setiap zon adalah seperti berikut:
  • 04 Mac 2015 (Zon Timur -Kelantan, Terengganu dan Pahang)
  • 11 Mac 2015 (Zon Utara -Perak, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis)
  • 12 Mac 2015 (Zon Selatan -Melaka, Negeri Sembilan dan Johor)
  • 13 Mac 2015 (Zon Tengah -Selangor)
  • 17 Mac 2015 (Zon Tengah -Kuala Lumpur dan Putrajaya)
Satu majlis pengedaran dan penyerahan baucer BB1M 2015 akan dilakukan di setiap zon. Berikut adalah tentatif umum untuk majlis tersebut:
  • 8.30 – 9.00 pagi : Pendaftaran (penerimaan senarai pelajar yang layak untuk diverifikasi)
  • 9.00 – 9.30 pagi : Taklimat BB1M 2015
  • 9.30 – 10.00 pagi : Sesi soal jawab
  • 10.00 – 12.00 tengahari : Majlis penyerahan Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M) 2015 kepada IPTS
  • 12.00 tengahari : Majlis bersurai
Pihak Jabatan Pendidikan Tinggi menegaskan bahawa pihak IPTS perlu wajib hadir ke taklimat BB1M 2015 bagi memastikan kelancaran pemberian baucer berkenaan.

Sebarang pertanyaan mengenai urusan ini, sila hubungi talian 03-8870 6743/ 6737/ 6746/ 6742.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. erm.. Allhamdulillah student IPTS pun dapat... student IPTA dapat bila yer...

    BalasPadam
  2. Tanpa NamaMac 31, 2015

    kenapa baucar buku cuma boleh guna untuk buku je…….saya nak guna untuk buku tulis, test pad, alat tulis dan lain-lain.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…