Langkau ke kandungan utama

Muat Turun Percuma Kesilapan Kritikal Menulis Resume Kerja

Laporan khas 7 kesilapan kritikal menulis resume. Ada tips menulis resume yang mahu saya kongsikan kepada anda. Ianya terkandung di dalam satu ebook laporan khas bertajuk 7 kesilapan kritikal resume dilongkangkan. Perghh .. tajuk memang tak bleh blah punya, tapi in Sha Allah, isinya boleh bantu mereka yang baru nak menapak mencari kerja.

Laporan ini akan dedahkan mengenai 7 kesilapan kritikal yang banyak dilakukan oleh mereka yang mencari kerja, khasnya para lepasan graduan dan siswazah yang sedang mencari kerja. Dan saya akui, laporan ini memang menyatakan yang benar-benar belaka, yelah .. saya dulu pun lepasan ijazah.

Tips Menulis Resume Kerja

Kesilapan Kritikal Menulis Resume Kerja

Lepas saya baca laporan ini, baru saya sendiri sedar bahawa selama ini saya dah buat banyak salah silap dalam menulis sebuah resume yang sebenar. Patutlah saya tak dapat nak jadi engineer dalam Microsoft atau Google .. hoho ... rupanya saya menulis resume hanya syok sendiri.

Untunglah anda yang boleh muat turun percuma laporan ini. Setidak-tidaknya, anda sudah tahu mengenai tujuh kesilapan kritikal yang disebutkan. Dulu, saya main hentam je buat resume. Siap tiru kawan lagi. Rupanya cara saya meniru dan ambil template resume kawan tu adalah antara kesilapan kritikal yang disebut dalam laporan ini.

Muat Turun Percuma Kesilapan Kritikal Menulis Resume Kerja

Ok. Kalau anda mencari kerja, mahu mulakan langkah pencarian kerja, pastikan langkah anda betul dengan pertama-tamanya menulis sebuah resume yang buatkan majikan tak sabar nak temuduga dan ambil anda bekerja. Untuk itu, saya sarankan anda muat turun laporan ini. Ianya adalah PERCUMA!

Oh ya, anda juga boleh baca mengenai tiga kesilapan yang utama di sini - 3 Kesilapan Utama Menulis Resume
Kesilapan Kritikal Menulis Resume Kerja

PERCUMA! Muat turun laporan khas edisi terhad 7 Kesilapan Kritikal Resume Dilongkangkan!

Email anda adalah selamat.
Sila isi butiran di bawah dan klik "SAYA NAK!"





Peringatan mesra. Anda akan terima satu email daripada iKerjayaGraduan.com dengan link untuk download laporan di atas secara percuma dalam masa kurang 15 minit! Selamat mendapatkan laporan ini. Pastikan anda baca ye .. :P



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Resume salah satu penyebab utama juga application kita ditolak.
    Tapi untuk sesetengah kerjaya sahaja.
    Kalau untuk kerjaya sektor perkilangan...kebanyakkannya diorang tak tengok pun. Penuh menimbun dan dibiarkan begitu sahaja. Walhal, ada open job. Sangat kasihan wan tengok.

    BalasPadam
  2. hurmmm. . mcm tau tau jer maria tgh nak mencari kerja baru kan. hehehe makasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan lupa muat turun laporan tu .. kenalpasti cara betul untuk tulis resume yang akan menambat hati majikan.

      Padam
  3. Cepat-cepat download. Jangan longkangkan resume kita :-)

    BalasPadam
  4. resume adalah wakil diri kita. ianya sangat penting

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …