Langkau ke kandungan utama

Bina Blog Sendiri Dalam Masa 5 Minit!

Bina blog sendiri dalam masa 5 minit !. Ya, tak susah pun nak buat blog sendiri dan bina ikut citarasa kita. Namun, untuk menghasilkan sebuah blog yang berjaya di dalam dunia blog Malaysia, anda perlukan masa lebih dari sebulan, lebih dari setahun malah bertahun-tahun. Bina blog sendiri boleh dalam masa 5 minit, tetapi .....

Sejak RedMummy bercerita mengenai buat duit dengan blog dan dedahkan income Nuffnang sehingga cecah 4 angka, semua bagai kena pukau terus mahu buat blog sendiri. Semua mahu menjadi jutawan segera menerusi blog. Semua mahu jadi kaya raya dengan berblog. Namun, hakikatnya bina blog sendiri dalam masa 5 minit tidak boleh menjanjikan impian itu.

Bina Blog Sendiri Dalam Masa 5 Minit!

Bina Blog Sendiri Dalam Masa 5 Minit!
Anda seharusnya tahu dan sedar, seperti RedMummy pernah menasihati blogger baru yang mahu ada blog yang boleh menjana income, usia blog itu penting; sejajar dengan usia kita sebagai blogger di dalam dunia blog Malaysia.

Bina blog sendiri dalam masa 5 minit memang mudah.  Saya dah tunjukkan cara-cara buat blog mudah dalam blogspot. Untuk sesiapa yang mahu bina blog menerusi platform Wordpress, mungkin boleh berpandukan kepada Bina Website/Blog Wordpress 24 Jam.

Untuk bina sebuah blog yang menjual, anda mungkin kena baca tips 20 Ciri-Ciri Sebuah Blog Niaga Yang Baik
Bina blog sendiri terbaik dalam masa 5 minit
Untuk hasilkan sebuah blog yang cantik, anda mungkin boleh gunakan pendekatan CSS 3.0. CSS merupakan kod untuk mencantikkan blog anda. Boleh cuba baca CSS 3.0 Maker - Cara Mencantikkan Blog Semudah ABC.

Ok. Menerusi entri ini bina blog sendiri dalam masa 5 minit, saya dah kongsikan beberapa pautan atau link untuk anda bina sebuah blog yang baik, samada untuk bisnes atau mahu hias blog peribadi anda jadi cantik menarik dengan mudah.

Ada beberapa tips lain berkaitan bina blog sendiri yang mungkin anda sebagai blogger baru mahupun lama patut baca.
Dan banyak lagi sekiranya anda tahu cari entri berkaitan menerusi kekotak search yang telah saya sediakan.
Tips, panduan serta cara bina blog terbaik dalam masa 5 minit
Bina blog mudah dalam masa 5 minit, tetapi anda perlukan masa yang lama untuk menjadikan blog anda dikenali serata dunia blog Malaysia.

Anda patut baca Blog 5 Minit vs Blog 3 Tahun

Kesimpulannya, mahu menjadikan blog itu hebat dan gah di dalam dunia blog Malaysia, kekalkan ia selama boleh.

Bina Blog Perniagaan Wordpress Percuma



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. betul ! yg penting kita bersungguh-sungguh, jangan hanya hangat2 taik ayam....

    BalasPadam
  2. Perlu consistent update entry

    BalasPadam
  3. thanks bro!!!.. im new here...btw ,,visit me on shukranzahari.blogspot.com ...happy blogging

    BalasPadam
  4. buat blog ibarat tanam pokok. dari semai biji benih yg kecil, siram hari2. lama2 pokok makin besar dan besar dan besar. haha..thanks 4 d info, very good info :D

    BalasPadam
  5. Thanks for the tips. Saya dah lama start blogging pastu stop for a very long time. Now rindu berblog balik. And teringat blog HH ni. Dulu masa memula start blogging selalu cari tips kat sini.

    BalasPadam
  6. 1 artikel yang baik untuk dipelajari.. Terima kasih sifu HH dengan perkongsian hebat ini

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …