Baca dan Download Teman Lelaki Upahan

Baca dan download novel Teman Lelaki Upahan. Buat peminat-peminat drama Teman Lelaki Upahan yang disiarkan di slot Akasia TV3, anda kini boleh baca secara online novel karya Azura Rasiddin ini. Anda juga boleh download sebahagian dari novel ini untuk bacaan di iPad, Tablet ataupun Smartphone anda.

Teman Lelaki Upahan adalah berkisar mengenai kisah cinta yang tanpa dirancang. Ianya berlaku secara tiba-tiba dan semulajadi apabila EL diupah oleh Kyra Lydia untuk menjadi teman lelaki upahannya. Segalanya kerana Kyra Lydia mahu merapatkan hubungannya dan mendapatkan hak harta dimiliki oleh ayahnya.
Baca Download Novel Teman Lelaki Upahan

Sedikit sinopsis novel dan cerita Teman Lelaki Upahan ini.

Sinopsis Teman Lelaki Upahan

“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah, atau apa-apa saja. Just name it.”

Satu insiden kecil yang berlaku di sebuah restoran menemukan Kyra Lydia dengan EL. Seorang lelaki yang sederhana pada mata Kyra Lydia. Bagi EL pula, Kyra Lydia seorang gadis yang angkuh, berlagak, berhati batu dan penuh dengan dendam. Memang bukan gadis idaman dia.

Hubungan cinta palsu mereka terjalin. Perasaan benci mula hilang. Mereka mula rapat dan mesra. Persis pasangan yang hangat bercinta.

“I tahu I cantik tapi I rasa you tak perlu pandang I macam tu. I tak suka.”

“Kenapa? You takut you jatuh cinta pada I?”

“Tolonglah! Atau you yang jatuh cinta pada I? I’m sorry… I am so not interested to fall in love with you.”
Baca Download Teman Lelaki Upahan

Tanpa mereka sedar, cinta mula hadir di dalam hati masing-masing. Cuma mereka tidak mahu mengaku. Takut jika mereka bertepuk sebelah tangan.

“Okay. I do love her. But does she love me?” – EL

“Don’t deny it. Dah jelas terpapar di wajah you yang you cintakan dia. You are so easy to read, my girl. Just admit it.” – Fareez

Saat EL sudah bersedia untuk melafazkan kata cinta, dia diuji. Terlalu banyak perkara yang berlaku sehingga dia menjadi seorang pendendam. Dirinya terperangkap. Antara cinta dan dendam.

“I menyesal sebab kenal you. You bagaikan racun yang menghancurkan diri I. Patutnya I tak payah tolong you… tak payah bersusah-susah nak pulihkan hubungan you dengan daddy you. Sebab you telah menghancurkan famili I. Sekarang you dah tahu kenapa I benci you? I hate you Kyra Lydia. I loathe you so much!!”

Mulut kata benci. Hati kata sayang. Sampai bila mereka mahu memendam rasa? Hati Kyra Lydia masih dimiliki oleh EL meskipun dia tahu dirinya tidak layak untuk lelaki itu. Kyra Lydia redha. Dia serahkan segala-galanya kepada Tuhan kerana dia yakin dengan jodoh Allah.

“I sedang berdoa kepada Allah, memohon agar cinta I bersambut. Jika dia jodoh I, in shaa Allah he will be mine.”
..
..
Untuk download dan baca secara online novel Teman Lelaki Upahan:

Baca dan Download Novel Teman Lelaki Upahan

Bab 1 - Novel Teman Lelaki Upahan


Bab 2 - Novel Teman Lelaki Upahan



Bab 3 - Novel Teman Lelaki Upahan


Untuk bab seterusnya, anda boleh baca secara online novel Teman Lelaki Upahan, sehingga bab 10 menerusi pautan berikut:


Untuk mendapatkan novel ini, anda boleh beli secara online di KaryaSeni. Ada diskaun untuk pembelian secara online diberikan. Nak beli nashkah novel ini? Boleh beli di capaian berikut: Novel Teman Lelaki Upahan Terbitan KaryaSeni

Saya juga ada kongsikan video online Teman Lelaki Upahan untuk episod 18 - 20 di blog post ini - Tonton Online Teman Lelaki Upahan

Ok. Semoga anda enjoy baca novel cinta ini.

4 comments.. read them below or add one

Fiza Rahman Fiza Rahman February 25, 2015
Dah terjebak ngan citer ni.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN February 25, 2015
Wife saya mula2 tak suka, bila saya start tgk ... hoho .. dah mula terpaku. Suka ngan Engku tu .. sempoi je berlakon dalam Teman Lelaki Upahan
tenku butang tenku butang March 14, 2015
teman pun suka citer ni sifu HH.. sekali tengok je terus suka.. hahahaha.. memang kelakar.. tapi dah stop tengok sebab bz.. ni nak try ajak somi tengok online.. mesti dia pun suka
ctpayung ctpayung March 22, 2015
Gandingan yg mantap dan serasi....acting Engku is so menjadi...sungguh sempoi natural and romantic ...lps ni mesti jadi igauan gadis2 selain Zul Ariffin..Elizad.. thumbs up to u too..u go girl! Muaahh..

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.