Langkau ke kandungan utama

Baca dan Download Teman Lelaki Upahan

Baca dan download novel Teman Lelaki Upahan. Buat peminat-peminat drama Teman Lelaki Upahan yang disiarkan di slot Akasia TV3, anda kini boleh baca secara online novel karya Azura Rasiddin ini. Anda juga boleh download sebahagian dari novel ini untuk bacaan di iPad, Tablet ataupun Smartphone anda.

Teman Lelaki Upahan adalah berkisar mengenai kisah cinta yang tanpa dirancang. Ianya berlaku secara tiba-tiba dan semulajadi apabila EL diupah oleh Kyra Lydia untuk menjadi teman lelaki upahannya. Segalanya kerana Kyra Lydia mahu merapatkan hubungannya dan mendapatkan hak harta dimiliki oleh ayahnya.
Baca Download Novel Teman Lelaki Upahan

Sedikit sinopsis novel dan cerita Teman Lelaki Upahan ini.

Sinopsis Teman Lelaki Upahan

“I nak you jadi teman lelaki upahan I. Just tell me what you want. I can give you everything. Kereta, rumah, atau apa-apa saja. Just name it.”

Satu insiden kecil yang berlaku di sebuah restoran menemukan Kyra Lydia dengan EL. Seorang lelaki yang sederhana pada mata Kyra Lydia. Bagi EL pula, Kyra Lydia seorang gadis yang angkuh, berlagak, berhati batu dan penuh dengan dendam. Memang bukan gadis idaman dia.

Hubungan cinta palsu mereka terjalin. Perasaan benci mula hilang. Mereka mula rapat dan mesra. Persis pasangan yang hangat bercinta.

“I tahu I cantik tapi I rasa you tak perlu pandang I macam tu. I tak suka.”

“Kenapa? You takut you jatuh cinta pada I?”

“Tolonglah! Atau you yang jatuh cinta pada I? I’m sorry… I am so not interested to fall in love with you.”
Baca Download Teman Lelaki Upahan

Tanpa mereka sedar, cinta mula hadir di dalam hati masing-masing. Cuma mereka tidak mahu mengaku. Takut jika mereka bertepuk sebelah tangan.

“Okay. I do love her. But does she love me?” – EL

“Don’t deny it. Dah jelas terpapar di wajah you yang you cintakan dia. You are so easy to read, my girl. Just admit it.” – Fareez

Saat EL sudah bersedia untuk melafazkan kata cinta, dia diuji. Terlalu banyak perkara yang berlaku sehingga dia menjadi seorang pendendam. Dirinya terperangkap. Antara cinta dan dendam.

“I menyesal sebab kenal you. You bagaikan racun yang menghancurkan diri I. Patutnya I tak payah tolong you… tak payah bersusah-susah nak pulihkan hubungan you dengan daddy you. Sebab you telah menghancurkan famili I. Sekarang you dah tahu kenapa I benci you? I hate you Kyra Lydia. I loathe you so much!!”

Mulut kata benci. Hati kata sayang. Sampai bila mereka mahu memendam rasa? Hati Kyra Lydia masih dimiliki oleh EL meskipun dia tahu dirinya tidak layak untuk lelaki itu. Kyra Lydia redha. Dia serahkan segala-galanya kepada Tuhan kerana dia yakin dengan jodoh Allah.

“I sedang berdoa kepada Allah, memohon agar cinta I bersambut. Jika dia jodoh I, in shaa Allah he will be mine.”
..
..
Untuk download dan baca secara online novel Teman Lelaki Upahan:

Baca dan Download Novel Teman Lelaki Upahan

Bab 1 - Novel Teman Lelaki Upahan


Bab 2 - Novel Teman Lelaki Upahan



Bab 3 - Novel Teman Lelaki Upahan


Untuk bab seterusnya, anda boleh baca secara online novel Teman Lelaki Upahan, sehingga bab 10 menerusi pautan berikut:


Untuk mendapatkan novel ini, anda boleh beli secara online di KaryaSeni. Ada diskaun untuk pembelian secara online diberikan. Nak beli nashkah novel ini? Boleh beli di capaian berikut: Novel Teman Lelaki Upahan Terbitan KaryaSeni

Saya juga ada kongsikan video online Teman Lelaki Upahan untuk episod 18 - 20 di blog post ini - Tonton Online Teman Lelaki Upahan

Ok. Semoga anda enjoy baca novel cinta ini.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Dah terjebak ngan citer ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wife saya mula2 tak suka, bila saya start tgk ... hoho .. dah mula terpaku. Suka ngan Engku tu .. sempoi je berlakon dalam Teman Lelaki Upahan

      Padam
  2. teman pun suka citer ni sifu HH.. sekali tengok je terus suka.. hahahaha.. memang kelakar.. tapi dah stop tengok sebab bz.. ni nak try ajak somi tengok online.. mesti dia pun suka

    BalasPadam
  3. Gandingan yg mantap dan serasi....acting Engku is so menjadi...sungguh sempoi natural and romantic ...lps ni mesti jadi igauan gadis2 selain Zul Ariffin..Elizad.. thumbs up to u too..u go girl! Muaahh..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …