Skip to main content

Waktu Sesuai Kongsi Entri Blog Menerusi Facebook

Waktu sesuai untuk kongsi entri blog di Facebook. Ada yang tertanya-tanya waktu bilakah yang sesuai untuk kongsi entri blog menerusi Facebook? In Sha Allah, entri ini ada jawapannya. Ia bersandarkan kepada satu kajian dan penelitian oleh seorang pakar internet yang juga seorang blogger bernama Neil Patel.

Neil Patel adalah orang yang bertanggungjawab memperkenalkan kepada saya widget Hello Bar yang boleh anda gunakan untuk mempromosikan sesuatu di blog. Ia satu widget yang cukup menarik yang mudah dipasang di dalam blog.

Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook

Ok. Neil Patel telah merumuskan bahawa waktu sesuai untuk kongsi entri menerusi platform Facebook adalah:
Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook
  1. Hari Khamis dan Jumaat 18%
  2. Sabtu Ahad 32%
  3. Jam 1 petang lebih banyak share
  4. Jam 3 petang lebih banyak dapat klik

Sekarang, terpulang pada anda untuk ikuti tips perkongsian ini. Mungkin dengan tips memilih waktu sesuai kongsi entri di Facebook akan berikan impak positif kepada blog anda. Dan mana tahu, dengan cara ini anda akan nampak bagaimana Facebook boleh menjadi satu mesin ATM buat duit online yang menjana income secara konsisten setiap bulan!

Satu lagi ...

Mungkin data di bawah ini boleh memberikan satu perspektif kepada anda, mengenai bagaimana trafik dari pengguna Facebook seramai 1.5 billion boleh mencanakkan trafik iaitu pageviews blog yang tidak disangka-sangka.
Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook
Oh ya, dah cuba teknik-teknik menviralkan post blog anda menerusi FB Viralism tak? Jika sudah, tentu dah rasa penangan dia kan? Hoho ... saya sendiri dah cuba ... dan hasilnya boleh anda lihat seperti di bawah ini.
Ini antara penyebab kejayaan blog saya mendapatkan lebih 2.5 juta pageviews 2014. Bila dah cuba, baru percaya!

Comments

  1. Good info ni bro. Bolehlah saya cuba nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, semoga ada manfaatnya pada orang lain.

      Delete
    2. owh masa tu pnting rupanya - kedaionlinemy.com

      Delete
  2. Nice info... Wktu mmg sy ikut juga... Yg viral tu akn cuba nnt... Insha Allah... Thanks HH..

    ReplyDelete
  3. nice info, cuba amalkan tuk tahun ne..hehehehe

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas perkongsian bang..akan dipraktikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, cubalah teknik dan tips diberikan tu sampai tunjukkan kejayaan. :)

      Delete
  5. Baru tau ni.. cuma waktu pukul 1 ke 3 tu selalu sibuklah pulak. Mmg kena adjustlah lepas ni.. T kasih atas tips ni HH.. :)

    ReplyDelete
  6. mungkin ada benarnya tu..bagus-bagus..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm dia buat penyelidikan tu ... bukan senang nak buat .. kita ni menumpang ilmu yang diberikan je.

      Delete
  7. terima kasih bro... setakat ni main hentam je tak kira masa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah tahu tips ni, tak leh la main hentam, mana tahu menjadi .. in Sha Allah.

      Delete
  8. Terima kasih untuk perkongsian ini ;D

    ReplyDelete
  9. perkongsian yang bagus nie...tapi bro itu iktu waktu negara mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu ETA biasa bagi Facebook. Dia kaji waktu tempatan, maka waktu tempatan tu kira samalah juga .. :)

      Delete
  10. Thanks for the info bro. Tak sabar nak cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. :) Cuba jangan tak cuba, rugi rasanya bila saya dah kongsikan tips ini tak dicuba sendiri .. hoho

      Delete
  11. info yang menarik! antara waktu yang ramai orang akan share dan ramai orang nak klik! tq

    ReplyDelete
  12. Info sgt2 berguna lagi2 kepada blog marketing..kang post ikot syok sendiri, sendiri je yg visit..hihi

    Rahsia Kaya dan Bahagia Terbongkar!

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.