Langkau ke kandungan utama

Waktu Sesuai Kongsi Entri Blog Menerusi Facebook

Waktu sesuai untuk kongsi entri blog di Facebook. Ada yang tertanya-tanya waktu bilakah yang sesuai untuk kongsi entri blog menerusi Facebook? In Sha Allah, entri ini ada jawapannya. Ia bersandarkan kepada satu kajian dan penelitian oleh seorang pakar internet yang juga seorang blogger bernama Neil Patel.

Neil Patel adalah orang yang bertanggungjawab memperkenalkan kepada saya widget Hello Bar yang boleh anda gunakan untuk mempromosikan sesuatu di blog. Ia satu widget yang cukup menarik yang mudah dipasang di dalam blog.

Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook

Ok. Neil Patel telah merumuskan bahawa waktu sesuai untuk kongsi entri menerusi platform Facebook adalah:
Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook
  1. Hari Khamis dan Jumaat 18%
  2. Sabtu Ahad 32%
  3. Jam 1 petang lebih banyak share
  4. Jam 3 petang lebih banyak dapat klik

Sekarang, terpulang pada anda untuk ikuti tips perkongsian ini. Mungkin dengan tips memilih waktu sesuai kongsi entri di Facebook akan berikan impak positif kepada blog anda. Dan mana tahu, dengan cara ini anda akan nampak bagaimana Facebook boleh menjadi satu mesin ATM buat duit online yang menjana income secara konsisten setiap bulan!

Satu lagi ...

Mungkin data di bawah ini boleh memberikan satu perspektif kepada anda, mengenai bagaimana trafik dari pengguna Facebook seramai 1.5 billion boleh mencanakkan trafik iaitu pageviews blog yang tidak disangka-sangka.
Waktu Sesuai Kongsi Entri Facebook
Oh ya, dah cuba teknik-teknik menviralkan post blog anda menerusi FB Viralism tak? Jika sudah, tentu dah rasa penangan dia kan? Hoho ... saya sendiri dah cuba ... dan hasilnya boleh anda lihat seperti di bawah ini.
Ini antara penyebab kejayaan blog saya mendapatkan lebih 2.5 juta pageviews 2014. Bila dah cuba, baru percaya!


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Good info ni bro. Bolehlah saya cuba nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, semoga ada manfaatnya pada orang lain.

      Padam
    2. owh masa tu pnting rupanya - kedaionlinemy.com

      Padam
  2. Nice info... Wktu mmg sy ikut juga... Yg viral tu akn cuba nnt... Insha Allah... Thanks HH..

    BalasPadam
  3. nice info, cuba amalkan tuk tahun ne..hehehehe

    BalasPadam
  4. terima kasih atas perkongsian bang..akan dipraktikkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, cubalah teknik dan tips diberikan tu sampai tunjukkan kejayaan. :)

      Padam
  5. Baru tau ni.. cuma waktu pukul 1 ke 3 tu selalu sibuklah pulak. Mmg kena adjustlah lepas ni.. T kasih atas tips ni HH.. :)

    BalasPadam
  6. mungkin ada benarnya tu..bagus-bagus..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm dia buat penyelidikan tu ... bukan senang nak buat .. kita ni menumpang ilmu yang diberikan je.

      Padam
  7. terima kasih bro... setakat ni main hentam je tak kira masa ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila dah tahu tips ni, tak leh la main hentam, mana tahu menjadi .. in Sha Allah.

      Padam
  8. Terima kasih untuk perkongsian ini ;D

    BalasPadam
  9. perkongsian yang bagus nie...tapi bro itu iktu waktu negara mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu ETA biasa bagi Facebook. Dia kaji waktu tempatan, maka waktu tempatan tu kira samalah juga .. :)

      Padam
  10. Thanks for the info bro. Tak sabar nak cuba..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. :) Cuba jangan tak cuba, rugi rasanya bila saya dah kongsikan tips ini tak dicuba sendiri .. hoho

      Padam
  11. info yang menarik! antara waktu yang ramai orang akan share dan ramai orang nak klik! tq

    BalasPadam
  12. Info sgt2 berguna lagi2 kepada blog marketing..kang post ikot syok sendiri, sendiri je yg visit..hihi

    Rahsia Kaya dan Bahagia Terbongkar!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…