Langkau ke kandungan utama

Perumahan Rumah PR1MA

Wah untung siapa yang telah daftar permohonan perumahan rumah PR1MA. Menurut laporan akhbar, pihak PR1MA akan serahkan 600 unit rumah menjelang akhir tahun ini. Rumah PR1MA adalah rumah mampu milik yang dikhususkan untuk golongan berpendapatan sederhana di Malaysia.

PR1MA berbeza dengan Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia kerana ia bukan dibina di atas tanah sendiri, tetapi di atas tanah milik kerajaan yang khusus untuk perumahan rakyat. Ia diusahakan oleh pemaju yang dilantik oleh PR1MA dengan harga setiap rumah antara RM100,000 - RM400,000 seunit.

Perumahan Rumah PR1MA

Perumahan Rumah PR1MA
600 unit perumahan rumah PR1MA yang akan diserahkan melibatkan projek 300 unit kediaman masing-masing di Bertam, Pulau Pinang dan Kuala Ketil, Kedah.

Saya ada memohon perumahan rumah PR1MA ini untuk projek di Bertam, tetapi gagal sebab tak tepati syarat utama PR1MA iaitu tidak boleh ada hartanah lebih dari satu - walaupun rumah tersebut dibeli oleh pasangan. Boleh rujuk Syarat Kelayakan Permohonan PR1MA untuk ketahui syarat-syarat lain.

Baru-baru ini saya ada war-warkan mengenai penawaran baru oleh pihak PR1MA yang sedang membuka permohonan sehingga hujung Februari 2015. Jika anda berminat, boleh baca entri - Permohonan PR1MA Dibuka Sehingga 28 Februari 2015.

7 Projek PR1MA 2015

Penawaran baru ini dibuka untuk permohonan bagi tujuh projek di Kuala Lumpur, Perak, Kedah, Melaka dan Johor. Projek berkenaan adalah PR1MA @ Alam Damai, Kuala Lumpur; PR1MA @ Bandar Meru Raya, Perak; PR1MA @ Sungai Petani 1, Kedah; PR1MA @ Kuala Ketil, Kedah; PR1MA @ Bandar Layangkasa, Johor; PR1MA @ Tebrau, Johor dan PR1MA @ Melaka Tengah 1, Melaka.

Menurut PR1MA, harga rumah yang ditawarkan dalam setiap projek perumahan rumah PR1MA adalah di bawah paras harga semasa dan sepatutnya ia amat berbaloi untuk dimiliki oleh golongan samada bujang atau berkahwin.

Permohonan perumahan rumah PR1MA boleh dilakukan secara online dengan mudah di laman web PR1MA.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Salam... terima kasih atas informasi ni... sayang nya di Sabah tak ada sebarang projek perumahan Prima kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum ada lagi. Tanah susah nak dapat di sana .. :)

      Padam
  2. terima kasih berkongsi HH...insya Allah, akan apply sebab dokumen sokongan ada yang tak cukup lagi...^_^

    BalasPadam
  3. jom sama-sama kita mendaftar. Rugi tak beli rumah

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…