Langkau ke kandungan utama

Panduan Setting Domain Dot MY

Akhirnya dah keluar panduan setting domain dot MY ini. Ramai juga yang mencari cara untuk setting domain dot my, dengarnya agak rumit. Ramai yang email dan tanya saya, tapi serius, jika anda beli domain dot my menerusi MyNIC memang saya tak berapa nak pandai.

Erkk .. gelakkan saya ehh? Lo .. saya bukan tahu semua benda, jangan expect saya dah jadi blogger tua ni tahu segala bagai. Tak perlu terkejut bila ada benda yang saya tidak tahu. Itu lumrah sebab ilmu Allah S.W.T berikan ini maha luas. Apa yang ada pada saya cuma secuit titisan air laut je.

Panduan Setting Domain Dot MY

panduan setting domain dot MY

Jadi, jika anda ingin memiliki domain sendiri untuk blog, terutama untuk domain dot My dari MyNIC yang baru ni saya diberitahu diberikan secara percuma, maka panduan setting domain dot MY ini adalah benda wajib ada di dalam pemilikan anda.

Dah dapatkan panduan tu, maka bolehlah tahu setting sendiri, dan pada masa yang sama offer servis setting dot my ini kepada orang lain dengan caj tertentu..hoho .. boleh dapat modal balik beli panduan ni. Itupun kalau anda fikir nak berbisnes dengan offer servis setting domain la. Ada permintaan dah ... jangan risau.

Harga Panduan RM50 Terhad Sehingga 5 Januari 2015

Harga panduan ini adalah RM50 sehingga 5 Januari 2015. Harganya akan dinaikkan kepada harga baru yang akan buat anda ketar-ketar jari nak mendapatkannya.

Jika rasa nak dapatkan panduan setting domain dot My (.MY) ini, maka kena buat tempahan segera sebelum ia dah tak dapat anda beli dengan harga rahsia istimewa ini. Tempahan boleh dibuat menerusi pautan ini - Siapa nak PANDUAN SETTING DOMAIN .MY ini?

Dah download nanti, terus je buat offer servis setting dot My .. hoho.
advertisement


Komen Pembaca ...

  1. kalau tak tahu kena belajar kan bro..bukan semua benda kita tahu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul. Benda ni boleh je dapat kalau kita tahu di mana nak cari ilmu mengenainya.

      Padam
    2. setuju dgn anda!! - kedaionlinemy.com

      Padam
  2. Domain .my menunjukkan kita blogger berasal dari Malaysia ..huhu..saya dah gunakan di blog jomkenalislam.my :)

    BalasPadam
  3. ada apa apa advantage guna dot my tak ?

    BalasPadam
  4. http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html sempena maulidur rasul klik ni ya..salam maulidur rasul

    BalasPadam
  5. Domain .my sesuai sangat untuk pasaran tempatan. Sekali tengok orang dh boleh agak dari mana penulisnya.

    berbanding .com, apa kelebihan .my?

    BalasPadam
  6. kelebihan my menunjukkan blog itu memang dari Malaysia

    BalasPadam
  7. Baru belajar ari tu, jenuh google. Memang leceh sket. tapi kalau dah faham konsep dia. Mudah aja..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …