Panduan Setting Domain Dot MY

Akhirnya dah keluar panduan setting domain dot MY ini. Ramai juga yang mencari cara untuk setting domain dot my, dengarnya agak rumit. Ramai yang email dan tanya saya, tapi serius, jika anda beli domain dot my menerusi MyNIC memang saya tak berapa nak pandai.

Erkk .. gelakkan saya ehh? Lo .. saya bukan tahu semua benda, jangan expect saya dah jadi blogger tua ni tahu segala bagai. Tak perlu terkejut bila ada benda yang saya tidak tahu. Itu lumrah sebab ilmu Allah S.W.T berikan ini maha luas. Apa yang ada pada saya cuma secuit titisan air laut je.

Panduan Setting Domain Dot MY

panduan setting domain dot MY

Jadi, jika anda ingin memiliki domain sendiri untuk blog, terutama untuk domain dot My dari MyNIC yang baru ni saya diberitahu diberikan secara percuma, maka panduan setting domain dot MY ini adalah benda wajib ada di dalam pemilikan anda.

Dah dapatkan panduan tu, maka bolehlah tahu setting sendiri, dan pada masa yang sama offer servis setting dot my ini kepada orang lain dengan caj tertentu..hoho .. boleh dapat modal balik beli panduan ni. Itupun kalau anda fikir nak berbisnes dengan offer servis setting domain la. Ada permintaan dah ... jangan risau.

Harga Panduan RM50 Terhad Sehingga 5 Januari 2015

Harga panduan ini adalah RM50 sehingga 5 Januari 2015. Harganya akan dinaikkan kepada harga baru yang akan buat anda ketar-ketar jari nak mendapatkannya.

Jika rasa nak dapatkan panduan setting domain dot My (.MY) ini, maka kena buat tempahan segera sebelum ia dah tak dapat anda beli dengan harga rahsia istimewa ini. Tempahan boleh dibuat menerusi pautan ini - Siapa nak PANDUAN SETTING DOMAIN .MY ini?

Dah download nanti, terus je buat offer servis setting dot My .. hoho.

{ 9 comments.. read them below or add one }

kucha lana kucha lana January 02, 2015
kalau tak tahu kena belajar kan bro..bukan semua benda kita tahu
Asma Dinie Wan Zarilla Asma Dinie Wan Zarilla January 03, 2015
Domain .my menunjukkan kita blogger berasal dari Malaysia ..huhu..saya dah gunakan di blog jomkenalislam.my :)
Yop An Yop An January 03, 2015
ada apa apa advantage guna dot my tak ?
Etuza Etuza Etuza Etuza January 03, 2015
http://madey09.blogspot.com/2015/01/shalawat-nabi-muhammad-saw_2.html sempena maulidur rasul klik ni ya..salam maulidur rasul
Zaini Zaini January 04, 2015
Domain .my sesuai sangat untuk pasaran tempatan. Sekali tengok orang dh boleh agak dari mana penulisnya.

berbanding .com, apa kelebihan .my?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 05, 2015
Ya betul. Benda ni boleh je dapat kalau kita tahu di mana nak cari ilmu mengenainya.
Hero Borneo Hero Borneo January 06, 2015
kelebihan my menunjukkan blog itu memang dari Malaysia
Azlan A Raof Azlan A Raof January 06, 2015
Baru belajar ari tu, jenuh google. Memang leceh sket. tapi kalau dah faham konsep dia. Mudah aja..
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy January 11, 2015
setuju dgn anda!! - kedaionlinemy.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.