Maybank2u Malaysia kini berwajah baru dengan paparan lebih dinamik dan mesra mobile. Laman web perbankan utama dan terbesar Malaysia, Maybank sudah memiliki 'wajah' baru apabila perkenalkan laman web yang lebih responsif sesuai dengan keadaan semasa dunia teknologi online.

Saya awal pagi tadi, macam agak terkejut sedikit apabila nak login ke akaun online Maybank2u.com.my apabila mendapat interface perbankan online telah berubah secara drastik. Mula tu ingatkan laman web main tipu-tipu je, tapi setelah login ke akaun, memang benarlah Maybank sudah perkenalkan laman web dengan cirian antaramuka yang responsif.

Maybank2u Malaysia Wajah Baru

Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Aha ... Maybank pun sudah tukar laman web jadi lebih responsif, jadi seharusnya blogger Malaysia juga kena lakukan perkara yang sama untuk template blog masing-masing. Responsif bagus untuk pengalaman terbaik bagi pengunjung menggunakan peranti seperti tablet serta telefon pintar.
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Cara mudah nak tahu sesebuah blog itu adalah responsif adalah dengan mengecilkan browser yang anda buka di komputer biasa atau laptop. Rekabentuk akan automatik berubah kepada paparan yang lebih mesra untuk pengguna mobile. Cuba anda kecilkan browser anda dan lihat bagaimana blog ini bertukar layout ... hehehe.. inilah yang saya maksudkan sebagai template blogspot yang responsif.

Walaupun bertukar saiz paparan, blog anda masih kelihatan menarik .... hehehehe.. :P

Kalau nak cari template responsif yang bagus, anda boleh Google 'Free Blogger Template Responsive' untuk dapatkan template-template blogspot percuma yang ada cirian responsif ini.
Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

11 Komen

sy pny belum tukar lagi...hehe

Reply

tak perasan plak aku, sebab aku save terus login page..tak masuk homepage..ahaha..template blog aku rasanya lagi 3-4 tahun baru tukar kot..:P

Reply

selalu buka terus cepat2 nak check balance je hahahahahhahahah

Reply

khaty tak jumpa lg page macam yg tue..still yang lama

Reply

yg mak jemah bukak sekarang tak jumpa plak yang baru ni..masih yg lama..

Reply

yek, tadi saya cuba masih yang lama, agaknya masih tak clear cache lagi kot..

Reply

tak berubah pon..cepat benar kau dpt ye ? hahha

Reply

Saya lihat dua kali je dapat, lepas tu sama macam yang lama punya

Reply

macam windows 8 punya style, kotak2, tapi belum dapt macam ni lagi...

Reply

ehh, tak bertukar lagi pon. huhuu

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.