Langkau ke kandungan utama

Maybank2u Malaysia Wajah Baru

Maybank2u Malaysia kini berwajah baru dengan paparan lebih dinamik dan mesra mobile. Laman web perbankan utama dan terbesar Malaysia, Maybank sudah memiliki 'wajah' baru apabila perkenalkan laman web yang lebih responsif sesuai dengan keadaan semasa dunia teknologi online.

Saya awal pagi tadi, macam agak terkejut sedikit apabila nak login ke akaun online Maybank2u.com.my apabila mendapat interface perbankan online telah berubah secara drastik. Mula tu ingatkan laman web main tipu-tipu je, tapi setelah login ke akaun, memang benarlah Maybank sudah perkenalkan laman web dengan cirian antaramuka yang responsif.

Maybank2u Malaysia Wajah Baru

Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Aha ... Maybank pun sudah tukar laman web jadi lebih responsif, jadi seharusnya blogger Malaysia juga kena lakukan perkara yang sama untuk template blog masing-masing. Responsif bagus untuk pengalaman terbaik bagi pengunjung menggunakan peranti seperti tablet serta telefon pintar.
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Cara mudah nak tahu sesebuah blog itu adalah responsif adalah dengan mengecilkan browser yang anda buka di komputer biasa atau laptop. Rekabentuk akan automatik berubah kepada paparan yang lebih mesra untuk pengguna mobile. Cuba anda kecilkan browser anda dan lihat bagaimana blog ini bertukar layout ... hehehe.. inilah yang saya maksudkan sebagai template blogspot yang responsif.

Walaupun bertukar saiz paparan, blog anda masih kelihatan menarik .... hehehehe.. :P

Kalau nak cari template responsif yang bagus, anda boleh Google 'Free Blogger Template Responsive' untuk dapatkan template-template blogspot percuma yang ada cirian responsif ini.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. sy pny belum tukar lagi...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya lihat dua kali je dapat, lepas tu sama macam yang lama punya

      Padam
  2. tak perasan plak aku, sebab aku save terus login page..tak masuk homepage..ahaha..template blog aku rasanya lagi 3-4 tahun baru tukar kot..:P

    BalasPadam
  3. selalu buka terus cepat2 nak check balance je hahahahahhahahah

    BalasPadam
  4. khaty tak jumpa lg page macam yg tue..still yang lama

    BalasPadam
  5. yg mak jemah bukak sekarang tak jumpa plak yang baru ni..masih yg lama..

    BalasPadam
  6. yek, tadi saya cuba masih yang lama, agaknya masih tak clear cache lagi kot..

    BalasPadam
  7. tak berubah pon..cepat benar kau dpt ye ? hahha

    BalasPadam
  8. macam windows 8 punya style, kotak2, tapi belum dapt macam ni lagi...

    BalasPadam
  9. ehh, tak bertukar lagi pon. huhuu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…