Maybank2u Malaysia Wajah Baru

Maybank2u Malaysia kini berwajah baru dengan paparan lebih dinamik dan mesra mobile. Laman web perbankan utama dan terbesar Malaysia, Maybank sudah memiliki 'wajah' baru apabila perkenalkan laman web yang lebih responsif sesuai dengan keadaan semasa dunia teknologi online.

Saya awal pagi tadi, macam agak terkejut sedikit apabila nak login ke akaun online Maybank2u.com.my apabila mendapat interface perbankan online telah berubah secara drastik. Mula tu ingatkan laman web main tipu-tipu je, tapi setelah login ke akaun, memang benarlah Maybank sudah perkenalkan laman web dengan cirian antaramuka yang responsif.

Maybank2u Malaysia Wajah Baru

Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Aha ... Maybank pun sudah tukar laman web jadi lebih responsif, jadi seharusnya blogger Malaysia juga kena lakukan perkara yang sama untuk template blog masing-masing. Responsif bagus untuk pengalaman terbaik bagi pengunjung menggunakan peranti seperti tablet serta telefon pintar.
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Maybank2u Malaysia Wajah Baru
Cara mudah nak tahu sesebuah blog itu adalah responsif adalah dengan mengecilkan browser yang anda buka di komputer biasa atau laptop. Rekabentuk akan automatik berubah kepada paparan yang lebih mesra untuk pengguna mobile. Cuba anda kecilkan browser anda dan lihat bagaimana blog ini bertukar layout ... hehehe.. inilah yang saya maksudkan sebagai template blogspot yang responsif.

Walaupun bertukar saiz paparan, blog anda masih kelihatan menarik .... hehehehe.. :P

Kalau nak cari template responsif yang bagus, anda boleh Google 'Free Blogger Template Responsive' untuk dapatkan template-template blogspot percuma yang ada cirian responsif ini.

{ 11 comments.. read them below or add one }

Lin Azlina Lin Azlina January 22, 2015
sy pny belum tukar lagi...hehe
reezluv reezluv January 22, 2015
tak perasan plak aku, sebab aku save terus login page..tak masuk homepage..ahaha..template blog aku rasanya lagi 3-4 tahun baru tukar kot..:P
Eny Abdullah Eny Abdullah January 22, 2015
selalu buka terus cepat2 nak check balance je hahahahahhahahah
khaty aiman khaty aiman January 22, 2015
khaty tak jumpa lg page macam yg tue..still yang lama
Mak Jemah Jual Vitamin Mak Jemah Jual Vitamin January 22, 2015
yg mak jemah bukak sekarang tak jumpa plak yang baru ni..masih yg lama..
Hairul Hafiz Hairul Hafiz January 22, 2015
yek, tadi saya cuba masih yang lama, agaknya masih tak clear cache lagi kot..
Syafik Kamaluddin Syafik Kamaluddin January 22, 2015
tak berubah pon..cepat benar kau dpt ye ? hahha
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN January 22, 2015
Saya lihat dua kali je dapat, lepas tu sama macam yang lama punya
Denaihati Denaihati January 23, 2015
macam windows 8 punya style, kotak2, tapi belum dapt macam ni lagi...
Cik Ayu Cik Ayu February 11, 2015
ehh, tak bertukar lagi pon. huhuu

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.