3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Ada blogger baru tanya saya, bagaimana cara nak letakkan butang follower Twitter di blog blogspot. Actually (errkk), saya dah pernah beritahu menerusi widget pilihan bagaimana nak letakkan butang follow laman sosial Twitter ini di blog. Tapi mungkin penerangan saya tu tak berapa nak lengkap, maka adalah beberapa pertanyaan mengenainya.

Ok. Hari ini saya akan berikan 3 cara letak butang follower twitter di blogspot. Pilih mana yang sesuai untuk blog anda.

Teknik meletakkan butang follower atau butang follow Twitter ini adalah salah satu cara nak menambahkan pengikut di laman sosial Twitter. Ada beberapa teknik lain untuk menambah follower di akaun Twitter, termasuklah penggunaan hashtag yang menjurus kepada penjenaam sesebuah blog dan meningkatkan kredibiliti pemilik akaun.

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Ada beberapa cara nak meletakkan butang follower Twitter, tetapi saya tunjukkan 3 cara asas ini sahaja.

Widget Twitter Bersama Jumlah Follower

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot


Widget Twitter Saiz Lebih Kecil

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Widget Twitter Ikut Saiz Sidebar


3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot


Walla, 3 cara letak butang follower akaun laman sosial Twitter anda, mudah hanya copy paste dan buat beberapa ubahsuai yang saya terangkan dalam kod HTML di atas ikut kesesuaian anda. Kod HTML di atas terus boleh anda muatkan di sidebar blogspot anda dengan add HTML/javascript option yang ada.

Mudah je kan? Untuk penerangan lain yang mungkin anda nak lihat, boleh rujuk laman twitter mengenai butang follower (klik).

Semoga bermanfaat.

{ 9 comments.. read them below or add one }

Sis Lin Sis Lin January 05, 2015
Sangat mudah sangat faham semua tutorial HH..
Terima kasih blog HH byk bt rujukan utk blog saya..
Terima kasih sekali lagi..
Yop An Yop An January 05, 2015
tutorial yang sangat membantu.
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com January 05, 2015
boleh saya share di website saya ? - kedaionlinemy.com
kucha lana kucha lana January 05, 2015
memang lengkap dah tutorial kali nie bro..hu3
ieta mat sa'ad ieta mat sa'ad January 05, 2015
o mcm gitu... trm kasih info ni sbb mmg dok cari. hehe..m
asraff ruslan asraff ruslan January 06, 2015
terima kasih tuan hasrul kerana berkongsikan tips yang bagus ini berkaitan twitter....

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.