Langkau ke kandungan utama

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Ada blogger baru tanya saya, bagaimana cara nak letakkan butang follower Twitter di blog blogspot. Actually (errkk), saya dah pernah beritahu menerusi widget pilihan bagaimana nak letakkan butang follow laman sosial Twitter ini di blog. Tapi mungkin penerangan saya tu tak berapa nak lengkap, maka adalah beberapa pertanyaan mengenainya.

Ok. Hari ini saya akan berikan 3 cara letak butang follower twitter di blogspot. Pilih mana yang sesuai untuk blog anda.

Teknik meletakkan butang follower atau butang follow Twitter ini adalah salah satu cara nak menambahkan pengikut di laman sosial Twitter. Ada beberapa teknik lain untuk menambah follower di akaun Twitter, termasuklah penggunaan hashtag yang menjurus kepada penjenaam sesebuah blog dan meningkatkan kredibiliti pemilik akaun.

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Ada beberapa cara nak meletakkan butang follower Twitter, tetapi saya tunjukkan 3 cara asas ini sahaja.

Widget Twitter Bersama Jumlah Follower

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot


Widget Twitter Saiz Lebih Kecil

3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot

Widget Twitter Ikut Saiz Sidebar


3 Cara Letak Butang Follower Twitter Blogspot


Walla, 3 cara letak butang follower akaun laman sosial Twitter anda, mudah hanya copy paste dan buat beberapa ubahsuai yang saya terangkan dalam kod HTML di atas ikut kesesuaian anda. Kod HTML di atas terus boleh anda muatkan di sidebar blogspot anda dengan add HTML/javascript option yang ada.

Mudah je kan? Untuk penerangan lain yang mungkin anda nak lihat, boleh rujuk laman twitter mengenai butang follower (klik).

Semoga bermanfaat.
advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Sangat mudah sangat faham semua tutorial HH..
    Terima kasih blog HH byk bt rujukan utk blog saya..
    Terima kasih sekali lagi..

    BalasPadam
  2. tutorial yang sangat membantu.

    BalasPadam
  3. boleh saya share di website saya ? - kedaionlinemy.com

    BalasPadam
  4. memang lengkap dah tutorial kali nie bro..hu3

    BalasPadam
  5. o mcm gitu... trm kasih info ni sbb mmg dok cari. hehe..m

    BalasPadam
  6. terima kasih tuan hasrul kerana berkongsikan tips yang bagus ini berkaitan twitter....

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …