Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Tempias Trafik Ribuan Sehari Menerusi Bloglist

Tempias trafik dari blog-blog yang sudah establised dan dapat ratus ribu pageviews sebulan, anda perlu rebut dan ambil peluang. Saya sendiri telah mendapat puluhan ribu malah ratus ribu trafik hanya menerusi bloglist dan backlink dari blog-blog hebat.

Saya beritahu perkara ini sebab saya nampak kelebihannya dan saya telah mendapat manfaatnya. Saya kongsikan tips ini kerana saya mahu blogger baru yang sukar nak dapat trafik boleh dapatkan tempias trafik, kalau tidak jana ribu pun, ratus pun sudah ok sebagai permulaan untuk dikenali dalam dunia blog Malaysia.
Tempias Trafik Ribuan Sehari Menerusi Bloglist Tahukah anda, saya agak beruntung kerana merasa sekejap berada di dalam bloglist beberapa blog yang ada trafik tinggi. Antaranya blog Ben Ashaari, blog Maziul Akmal, blog Rina Salleh, blog Irene Marcelo ... dan beruntung sebab dapat backlink menerusi beberapa entri dari blog Beautifulnara, blog Fatin Liyana, blog Hanis Zalikha, blog AbangEnsem, blog Denaihati ....

Jadi, jika ada mana-m…

10 Blogger Bertuah Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

10 blogger bertuah yang cepat pantas sertai segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta, automatik saya masukkan ke dalam bloglist seperti mana saya telah war-warkan di dalam Fanpage blog ini. Tahniah dan terima kasih kepada blogger yang sudi join segmen tersebut.

Masih ada masa untuk blogger lain terutama blogger baru sertai segmen ini, dan tersenarai di dalam bloglist, apa yang perlu dilakukan hanyalah menulis entri Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta oleh Blogger, sebuah segmen ringkas bagi warnai sambutan Kemerdekaan Malaysia yang ke 57!. Dan entri-entri yang terbaik akan peroleh tempat bersama rakan blogger lain di dalam bloglist tersebut.

Tak ada had, siapa yang hasilkan entri terbaik, akan saya tempatkan blognya di dalam bloglist. Ini tidak termasuk rakan blogger yang telah automatik masuk dalam bloglist kerana kepatasan mereka. Itu tanda penghargaan saya.
10 Blogger Bertuah Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Blog yang lain, mana yang sertai segmen ini, setelah saya pi…

Video Iklan Merdeka Malaysia Day 2014 Petronas

Dah tengok TVC video Hari Kemerdekaan ke 57 Malaysia dari Petronas tak? Kali ini, Petronas dengan sukacitanya berkongsi dari A sampai Z berkaitan iklan terbaru 2014 ini untuk tatapan kita semua. Agak nostalgia, apatah lagi ada Nasi Kandar Noordin dalam salah satu babak iklan Petronas ini.

Video iklan Merdeka Malaysia ke 57 tahun 2014 disediakan oleh Petronas anda boleh lihat bukan sahaja video penuh iklan tersebut berdurasi 3 minit 30 minit, tetapi cara pembikinan TVC tersebut beserta gambar-gambar menarik di lokasi penggambaran video tersebut dihasilkan.
TVC iklan Petronas berkaitan Kemerdekaan Malaysia ke 57 memaparkan kisah dua orang sahabat yang menyusuri peredaran zaman sepanjang 57 kemerdekaan negara. Satu yang bagi saya sangat unik dan berlainan. Macam tengok time travel lak, dari satu era ke satu era yang lain.
Video Iklan Merdeka Malaysia Day 2014 Petronas
Video ini imbas kembali beberapa kejayaan besar negara semenjak 1957. Terasa cepat benar berlalu dah banyak juga dicapai o…

Segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Saya nak buat satu segmen khusus tentang Hari Kemerdekaan negara kita yang ke 57. Dengan tema Hari Kebangsaan ke 57, Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta, saya nak ajak seberapa ramai blogger tak kira baru mahupun lama untuk sertai segmen tanpa hadiah ini. Sebuah segmen untuk tunjukkan peranan blogger Malaysia dalam menzahirkan Malaysia, Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Untuk sertai segmen ini, mudah sahaja, buat langkah-langkah berikut tanda sokongan usaha ini.
Segmen Blogger Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Buat satu entri dengan tajuk - Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta dari BloggerMasukkan banner di bawah ini di dalam entri tersebut, dan link ke entri atau blog ini. Atau anda boleh terus salin tampal kod HTML yang telah saya sediakan untuk dimasukkan ke dalam entri.
Salin kod HTML di bawah ini dan masukkan ke dalam entri blog anda. <div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"> <a href="http://www.hasrulhassan.com&quo…

Cara Menjadikan Blogspot Valid HTML5

Satu rahsia bagaimana saya menjadikan blog ini mesra SEO ialah dengan menjadikan template blog ini valid HTML5. Saya dah cerita dengan agak panjang juga berkaitan HTML5 ini dan bagaimana ia membantu blog kecil untuk berada di ranking utama Google hanya kerana menjadikan template blogspot sebagai template yang ada kekuatan SEO.

Jika anda tak faham apa itu HTML5, boleh baca blogpost saya tersebut - Template Blogspot Disenangi Google.

Seperti yang saya dah terangkan, penting jadikan blog untuk valid HTML5 ini. Bila dah ada template blogspot yang tiada kesalahan dari struktur dan rekabentuk, maka mudahlah untuk robot enjin carian mencari kata kunci penting entri dan blog anda, supaya dapat berada di dalam enjin carian.
Cara dan Tips Menjadikan Blogspot Valid HTML5 Ada yang teringin nak lihat trafik blog mencanak kan? Jadi, inilah antara langkah-langkah yang harus anda ikuti. Jangan kata saya tak kongsikan kepada anda, saya dah beritahu rahsia ini yang saya dah guna sejak 2012 lagi, apab…

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Lirik Warisan

Semakin dekat dengan Hari Kebangsaan ke 57, semakin sering kita dengar lirik lagu ini .. 'Di sini lahirnya sebuah cinta .... yang murni abadi sejati'. Ramai yang ingat ia adalah merupakan tajuk lagu tema Kemerdekaan Malaysia ke 57, tetapi sebenarnya ia adalah sebahagian daripada lirik lagu Warisan nyanyian Allahyarham Sudirman Haji Arshad.

Ramai keliru sebenarnya dengan bait lagu tersebut. Ramai ingatkan ia sebuah lagu dengan tajuk Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta. :) Saya awal-awal pun terkeliru juga. Pada mungkin tak begitu ingat lagi lirik lagu Warisan, saya kongsikan buat tatapan, dan mungkin ... err .. karaoke sorang-sorang depan komputer .. hehehe...
Lirik Lagu Warisan Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

(korus)
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanla…

Trafik Tinggi Buat Blog Jadi Jem ....

Tak pernah saya alami situasi ini di dalam blog, cuma tempoh hari entah kenapa blog saya jadi jem. Trafik masuk sehingga zahirkan lebih daripada 30 ribu pageviews dalam sehari. Memang terkejut saya dibuatnya. Ianya berlaku tanpa sedar. Trafik tinggi tak disangka itu buatkan blog saya tak boleh nak masuk, walaupun kepada saya sebagai empunyanya.

Memang jarang berlaku. Saya tak pasti blog blogspot mana yang pernah hadapi situasi seperti ini. Saya ingatkan blogspot tiada masalah bandwidth sampai tak boleh nak akses.

Adakah benar blog saya kejung sekejap dek kerana trafik mencurah tak henti-henti?

Atau sekadar saya yang perasan blog hebat ada trafik banyak.

Apa yang berlaku ketika itu adalah paparan berikut keluar bila saya nak akses ke blog. Ntah sapa punya gambar yang Google keluarkan pun saya tak tahu.
Trafik Tinggi Buat Blog Jadi Jem .... Error 509 ini keluar tanpa disangka-sangka. Saya lihat dashboard blogspot saya dan tinjau Google Analytics, memang ketika itu ada yang online terle…

Puteri-Puteri Rasulullah S.A.W

Puteri-Puteri Rasulullah S.A.W. “Berapa orangkah anak perempuan Rasulullah S.A.W?” Semasa di bangku sekolah lagi, para ustaz dan ustazah gemar mengajukan soalan ‘trivia’ ini kepada anak muridnya semasa mengajar topik Sirah. Mungkin ketika itu, dengan buku teks yang terpampang di depan mata, masing-masing berlumba-lumba untuk menjawab. Soalan yang mudah.

“Namakan pula nama anak perempuan Rasulullah!” Bunyi soalan kedua. Lantas terngiang-ngiang nasyid kanak-kanak mengenai nama-nama puteri Baginda. Ada yang menjawab ala-ala nyanyian nasyid tersebut. Sungguh menggirangkan.

Namun jika soalan yang sama diajukan ketika ini kepada kita - seorang dewasa Muslim yang membaca artikel mengenai puteri-puteri Rasulullah S.A.W; adakah kita mampu menjawab sepantas dahulu ketika di sekolah? Bagaimana pula dengan soalan kedua mengenai nama-nama mereka? Sejauh mana keyakinan dengan jawapan yang diberikan? Muktamad?

Tahniah kepada yang berjaya. Malu pada yang tidak. Apakah tanda, apakah maknanya? Benar …

Hajat Blogger Yang Belum Tercapai

Apa hajat anda sebagai blogger yang belum tercapai ehh? Saya, setakat ini masih belum lagi nampak tanda-tanda yang hajat saya tu tercapai. Apakah hajat saya? Adakah anda nak tahu apa hajat saya dalam dunia blog yang terasa masih belum tercapai?

Ramai blogger Malaysia dah nyatakan hasrat mereka, dan impian yang belum tercapai. Ada macam-macam hajat, dari nak dapatkan komen blogger terkenal di dalam blog sampailah ada yang nak masuk dalam TV dan majalah.

Hajat saya lain sikit. Seperti entri saya, blogger kecil berjiwa besar ... saya mahu lebih sekadar menjadi seorang blogger yang kongsi cerita, panduan, tips, cara buat duit online ... tapi, saya tidak mahu menjadi seorang blogger yang dikenali, saya cuma mahu blog saya dikenali. Ini kerana lambat laun esok lusa ntah siapa yang tahu, saya mungkin tidak berupaya menulis lagi di blog ini. Mungkin orang lain, mungkin isteri saya, mungkin anak-anak saya ... mungkin juga rakan blogger yang menjadi pemilik seterusnya.

Hajat saya memang belum t…

Template Blogspot Disenangi Google

Hari ini saya nak kongsikan satu tips penting dalam rekabentuk template blogspot. Ia berkaitan menjadikan template blogspot disenangi Google. Dengan kata lain, menjadikan template kita mesra SEO dan mudah disenaraikan di enjin carian (SERP). Perkara penting tersebut ialah bagaimana menjadikan template blogspot anda sebagai valid HTML5.

Sebelum saya berikan tips berkenaan, anda perlu faham apakah itu HTML5. HTML5 adalah bahasa markup dalam teras teknologi Internet yang digunakan untuk penstrukturan dan menyampaikan kandungan untuk World Wide Web. Maka, jika blogspot anda tidak patuhi, kemungkinan kandungan blog anda tidak disampaikan secara sepenuhnya mungkin berlaku.

Sejarah Ringkas HTML Sejarah HTML bermula sejak tahun 1991 apabila diperkenalkan oleh Tim Berners Lee. Kemudian mulalah perkembangan HTML sehingga wujudnya xHTML pada tahun 2000 yang juga digunapakai dalam kebanyakkan template blogspot. HTML5 pula diperkenalkan pada tahun 2009 bersama sekali dengan CSS3.

Dalam sebuah temp…

Cara Jana Income Blog Menerusi Advertorial.MY

Ada blogger yang tidak berapa nak faham bagaimana nak jana income blog menerusi Advertorial.MY yang telah saya promosikan beberapa post yang lalu. Pada yang tak tahu, menerusi Advertorial.MY, blogger baru mahupun lama ada peluang untuk jana income menerusi penulisan blog atau entri berbentuk review. Income menerusi review ini boleh cecah RM300 - RM500 seminggu mahupun sehari jika kena teknik dan cara.

Menerusi Advertorial.MY, blogger yang mahu sediakan servis penulisan berbentuk advertorial bolehlah meletakkan blog mereka di dalam senarai blogger atau blog. Kemudian, pihak Advertorial.MY akan cuba mencari dan mendapatkan seberapa banyak pengiklan yang mahukan dapatkan pengiklanan berbentuk advertorial. Jika ada pengiklan berminat, maka pihak pengiklan akan hubungi blogger tersebut untuk dapatkan sebutharga bagi servis yang disediakan.
Cara Jana Income Blog Menerusi Advertorial.MY Ok. Mungkin ada yang tidak tahu apakah itu advertorial. Advertorial berasal dari dua perkataan iaitu Adver…

TV3 Tidak Prihatin Permintaan Akhir Arwah Sharifah Aini?

Siapa ada tengok siaran Majalah 3 pada 25 Ogos 2014? Siaran Majalah 3 waktu itu menampilkan kisah biduanita negara, arwah Dato' Sharifah Aini yang telah meninggal dunia pada 4 Julai 2014 jam 1.26 pagi. Ia berkisar mengenai perjalanan seni yang telah dilalui oleh biduanita negara ini. Akibat daripada siaran Majalah Tiga TV3 ini, ramai yang menonton berasa tidak senang, dan ada yang anggap bahawa pihak TV3 telah tidak hormati permintaan terakhir arwah Dato Sharifah Aini.

Samada betul atau tidak, saya cuba cari kepastian mengenai permintaan terakhir arwah Sharifah Aini, apakah sebenarnya permintaan akhir beliau sehingga ada penonton Majalah Tiga yang berasa kesal dengan siaran tersebut.
TV3 Tidak Prihatin Permintaan Akhir Arwah Sharifah Aini?
"Bang, kenapa Majalah Tiga dok tayang gambar lama Sharifah Aini ni? siap tak pakai tudung ..." kata isteri saya bila sekilas saya tukar siaran ke TV3.
"Ehh kenapa?" tanya saya untuk kepastian.
"Bukan ke permintaan akhir…

Lawak Belalang, Lipas, Kambing dan Semut Asrul Samat Jadi Viral

Adeh. Benda ni dah lama sebenarnya berlaku, tetapi dah menjadi-jadi tahap lawak yang berkait-kait sampai ke sudah. Mula biasa je, setakat lawak pengguna Asrul Samat - Belalang - Kambing - Lipas dan terbaru Semut.

Semua orang bagai dah gila sarcasm bila gambar belalang dijawab kambing jadi bahan lawak pecah perut, segalanya bermula dari Asrul Samat. Nak ditambah-tambah, komen-komen yang juga bila dibaca bagai nak pecah perut ... adeh. Sekali, ok ... dua kali ok .... bila masuk tiga dan empat .. dah tak tahan dah.
Lawak Belalang, Lipas, Kambing dan Semut Asrul Samat Jadi Viral Saya kongsi kepada anda bukan nak memalukan sesapa pun, tapi sekadar hiburan dan memperlihatkan bagaimana sudah semakin ramai pengguna Facebook gunakan pendekatan sarcasm untuk perli secara mendalam. Kalau orang lurus bendul memang main terima sahaja. Tapi nyata lagi bersuluh, anak saya yang umur 4 tahun pun tahu beza mana semut, mana kambing, mana lipas dan mana belalang .... :)

Layan balik weihhh ...


Post by Hana…

Punca Astro Tergendala 24 Ogos 2014

Ramai pengguna Astro yang marah-marah apabila siaran Astro tergendala pada 24 Ogos 2014. Apakah punca ia tergendala sehinggakan ramai yang meluah rasa tidak puas hati sampai ada yang memaki-hamun menerusi laman sosial? Saya cuba cari, dan nampaknya sudah ada penjelasan pun daripada pihak Astro berkenaan punca tergendala 24 Ogos 2014.

Gangguan siaran atau tergendala itu berlaku bermula jam 8:00 pagi.

Saya difahamkan masalah gangguan siaran berlaku disebabkan oleh kebakaran yang berlaku pada sistem bekalan kuasa tunggu sedia atau UPS di Bukit Jalil.
Punca Astro Tergendala 24 Ogos 2014
Gangguan siaran ini kembali pulih sekitar jam 11:30 malam, dan pihak Astro telah kemudian umumkan perkara itu di Facebook Astro. Berbeza dengan maki hamun, kurang pula yang ucapkan terima kasih atas tindakan Astro bertindak untuk kembalikan siaran.

Erkk .. ok. Saya bukan nak backing Astro, lagipun saya bukan pelanggan Astro. Jadi, entri ini tidak ada kena mengena langsung nak bodek Astro. Saya memang tak …

Pendedahan Model Muslimah Individu Mintak Beraksi Lentik

Kerjaya model memang glamor. Saya lihat sekarang memang menjadi trend anak-anak gadis memasuki bidang ini, tambah lagi dah semakin banyak jenama pakaian termasuklah fesyen bertudung diketengahkan. Adakah anda baca mengenai fenomena Jilboobs? Fesyen bertudung sekarang dah semakin trendy, alhamdulillah ramai pereka muda yang buat bisnes tudung telah tampilkan imej-imej fesyen tudung yang bukan sahaja menarik tetapi juga bebas fitnah.

Namun, sekarang terdapat satu gejala baru. Bukan zahirnya datang dari anak-anak gadis yang mahu jadi model, tetapi datang daripada mereka yang mahu ambil peluang tak senonoh pada gadis-gadis yang dahagakan kerjaya sebagai model.

Sebelum ini, rakan blogger dalam Kelab Blogger Belia dah tampilkan isu ini di mana terdapat individu tertentu yang mahu memancing anak-anak dara termasuklah juga ibu tunggal hatta isteri orang supaya ambil peluang dan tawaran menjadi seorang model muslimah. Itu katanyalah .. tapi hakikatnya .... perkara yang tidak elok berlaku.

Raka…

Dua Ancaman Besar Jadi Penguasa Kastam

Bahaya menjawat jawatan Penguasa Kastam ni. Ia merupakan kerjaya sektor awam yang melibatkan penguatkuasaan, jadi cabarannya lebih nak dibandingkan dengan kerja sektor awam yang lain. Saya terbaca di dalam Berita Harian online, ada dua ancaman besar apabila seseorang menjawat jawatan Penguasa Kastam ini.

Dua ancaman besar jadi Penguasa Kastam ialah menerusi ancaman ekonomi dan juga jenayah.

Memang beranilah mereka yang telah kemuka permohonan untuk menjadi Penguasa Kastam ni. Saya tabiklah pada mereka, yang telah menjadi sebahagian daripada Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM). Nyawa mereka sentiasa berada di dalam bahaya, kena berhadapan dengan penyeludup yang memang sah nyata ancaman. Belum lagi lihat pada ancaman yang susah nak nampak seperti ancaman daripada tauke-tauke besar yang nak elak bayar cukai barang dan perniagaan. Guna Tonto dan pembunuh upahan lagi.
Dua Ancaman Besar Jadi Penguasa Kastam Masih ingat lagi kes Timbalan Ketua Pengarah Kastam Datuk Shaharuddin Ibrahim yang…

Cara Betulkan Butang Twitter Tidak Berfungsi

Saya sedang edit sebuah blog baru, kemudian saya dapati butang fungsi Twitter atau Tweet tidak berfungsi. Ia hanya keluar link twitter sahaja. Agak mencacatkan pandangan mata saya, yang juga nampak seolah blog seperti ada yang tidak siap. Jadi, saya telah cari penyelesaian, dan dapat. Menerusi entri ini, kepada sesiapa yang ada masalah butang twitter tidak berfungsi, bolehlah jadikan panduan.

Bagaimana nak betulkan butang twitter yang tidak berfungsi ini? Ok. Mudah sahaja.

Sekiranya anda dapati butang twitter anda hanya keluar perkataan 'tweet' sahaja tanpa nampak ikon atau butang tweet, bermakna anda terlupa untuk sertakan javascript (js) untuk twitter anda. Untuk selesaikan dan betulkan butang twitter ini, apa yang perlu anda lakukan adalah memasukkan js ini di dalam HTML blogspot anda.
Cara Betulkan Butang Twitter Dalam Blogspot
Untuk yang bermasalah, boleh salin kod HTML di bawah ini untuk js twitter bagi membolehkan entri-entri anda dikongsi di lama sosial twitter. Anda p…

Jual Tudung Tapi Tidak Bertudung

Dalam perjalanan nak hantar anak saya ke sekolah pada Sabtu 23 Ogos 2014 di Sekolah Permatang Tok Mahat, sempat juga saya snap beberapa gambar peniaga-peniaga tudung di Pasar Kemboja Parit Buntar. Snap snap ... saya perasan, ohh ada awek jual tudung mari-mari kat Pasar Kemboja ni. Dan dalam hati ..."Ada juga yang jual tudung tapi tidak bertudung ni".

Satu kepelikan? Tidaklah.
Jual Tudung Tapi Tidak Pakai Tudung Memang biasa penjual tudung jual tudung tapi tidak bertudung. Tak caya? Pergi la ke kedai besar-besar, yang sah pemiliknya bukan muslim. Anda akan nampak beberapa staff tak pakai tudung pun, tapi ada produk tudung dan telekung yang dijual.
Lagipun zaman sekarang, penjual tudung tidak lagi terhad di kalangan orang muslim dan muslimah sahaja. Orang bukan Islam pun tahu untuk kaut untung dari bisnes tudung ini. Dah banyak lubuk bisnes tudung didedahkan. Bisnes tudung mudah untung, beli borong murah, jual sehelai-sehelai mahal. Dah la bisnes paling mudah dan kos rendah ka…

Perlukah Beli Ebook Untuk Ilmu?

Perlukah beli ebook untuk dapatkan ilmu dan panduan? Sebenarnya, untuk jawab persoalan ini, anda kena buat penilaian pada diri sendiri. Bila dah menilai diri, barulah anda akan tahu setahap mana anda perlukan sebuah ebook atau lebih bagi mendapatkan ilmu dan panduan yang anda inginkan.

Ada orang tanya saya, "Abang HH beli ebook tak untuk berjaya dalam dunia blog?" Ok. Nak jawab soalan ini, seperti awal saya sebut di awal-awal entri, kena buat penilaian diri. Jadi, marilah nilai diri saya ....hehehe......
Perlukah Beli Ebook Untuk Ilmu dan Panduan? Soalan pertama yang perlu ditanya adalah .....

Sejauh mana pengetahuan sedia ada tentang apa yang terkandung di dalam ebook tersebut? Ok. Jika ia sesuatu yang saya tahu, saya akan teliti dulu apa mungkin bernilai selain apa yang saya telah tahu. Sebab bukan semua yang kita konon tahu itu benar-benar tahu. Penting supaya tidak membeli sebuah ebook yang sebenarnya menyediakan panduan yang telah sedia kita tahu. Rugi pulak nanti.

Adak…

Blogger Kecil Jiwa Besar

Tidak salah menjadi seorang blogger kecil tetapi ada jiwa besar. Kena ada matlamat. Stay low, aim high. Blogger yang mungkin tak berapa dikenali, tetapi perlu ada impian dan cita-cita sedari mula ada blog sendiri, hatta ianya sebuah blog dari platform percuma blogspot.

Ramai blogger yang telah tempa kejayaan hari ini seperti Ben Ashaari bermula dengan blogspot. Malah, blogger hebat seperti Ben Ashaari masih lagi kekal guna blogspot walaupun dirinya telah jadi duta produk dan menjadi wakil blogger terbang ke Peranchis. Perghh terbang ke Paris ... percuma dan ditanggung segala, tak ke best tu?

Bukan terbang makan angin, tapi jadi wakil blogger Malaysia cerita mengenai Peranchis, cerita mengenai kilang Airbus ... cerita mengenai Air Asia-X. Buat kerja, sambil dapat makan angin luar negara!
Blogger Kecil Perlu Ada Jiwa Besar Macam saya cerita sebelum ini, 3 blogger jadi duta kempen Spritzer; ia juga boleh jadi anda blogger hari ini yang baru bertapak. Mungkin esok lusa, 5 tahun dari sek…

3 Blogger Terkenal Jadi Duta Spritzer Malaysia

Tahniah pada 3 blogger terkenal yang berpeluang menjadi duta produk Spritzer Malaysia. Makin glamorlah tiga orang blogger ini. Saya pasti mereka bertiga antara blogger berpengaruh di Malaysia sehingga diangkat menjadi duta kepada produk yang sememangnya dikenali ini.

Spritzer telah memilih blogger terkenal Broframestone, Namee Roslan dan juga Ruby sebaris dengan personaliti terkenal lain seperti Winnie Loo, Amber Chia, Sazzy Falak, Key Ng, Carven Ong, Iko In, Dylan Fan, Claude Berube, Alvin Loh, Alam Wakaka, Zulkifli Bujang dan Christopher. Masing-masing dikenali dalam bidang masing-masing, seperti peragaan, fesyen, kecantikan, fotografi, sukan, teknologi dan seni persembahan.
Blogger Broframestone, Namee Roslan dan Ruby Jadi Duta Kempen Spritzer Saya boleh katakan, 3 blogger ini dikira beruntung sangat dipilih, seperti mana blogger Ben Ashaari yang terpilih menjadi duta dalam kempen sebuah syarikat minuman besar, yang turut menampilkan selebriti terkenal yang juga blogger Malaysia R…

Madu Lebah Pokok Tualang Asli Madu Warisan

Madu lebah Tualang asli. Jika ditanya mana nak dapat madu lebah pokok Tualang yang asli, maka jawapan saya ialah Madu Warisan. Madu Warisan, jenama yang diyakini memberikan madu lebah dari pokok Tualang yang dijamin asli, bersih dan berkhasiat. Anda boleh dapatkan dengan mudah secara online di laman web Madu Warisan.

Awas. Ada yang menjual madu Tualang yang tiruan. Pastikan anda mendapatkan madu lebah asli. Memang dah banyak terdapat di pasaran terbuka. Kalau di pasar-pasar malam dan pasar sehari, ada je yang jual madu yang telah dicampur sedikit air dan gula. Malah, kat kedai-kedai pun ada yang jual madu yang bukan original.

Madu lebah yang bukan asli, jika dianggap sebagai madu lebah asli dan cara makan pun ikut madu asli, nanti boleh memudaratkan kesihatan.
Madu Lebah Pokok Tualang Asli Madu Warisan
Madu lebah asli memang banyak kebaikannya, antaranya membantu merawat batuk yang kronik,asma, pulihkan tenaga dalaman dan luaran, bantu menyelesaikan masalah selsema dan resdung, mening…