Video Cara Menyelamatkan Kenderaan Dari Rosak Semasa Banjir

Cara mudah dan terkini untuk menyelamatkan kenderaan terutama kereta semasa banjir. Saya ingin kongsikan satu video serta gambar yang bagi saya agak menarik dan boleh memberikan idea untuk selamatkan kereta anda ketika dilanda bencana banjir. Ia satu inovasi yang mengagumkan.

Cara menyelamatkan kenderaan ini telahpun diamalkan di negara Filipina yang kerap dilanda musibah banjir serta ribut taufan. Inovasi ini telah ada sejak tahun 2012 lagi. Mungkin rakyat Malaysia boleh copycat inovasi ini untuk cipta produk yang sama bagi membantu atasi masalah kenderaan rosak dilanda musibah banjir.

Cara nak selamatkan kereta musnah oleh banjir

Video 5 Langkah Elak Kereta Dari Rosak Ketika Banjir



Dari video yang saya kongsikan di atas, dengan menggunakan teknologi dan kaedah ditunjukkan ... hanya 5 langkah sahaja diperlukan untuk anda selamatkan kereta kesayangan anda daripada alami kerosakan dan kemusnahan akibat banjir.

Mungkin produk ini akan boleh diperoleh tidak lama lagi di Malaysia memandangkan negara kita terutama di Pantai Timur Semenanjung Malaysia sering alami banjir yang banyak mendatangkan kemusnahan harta benda. Dah la pula, kenderaan yang rosak akibat bencana seperti banjir tidak dilindungi takaful atau insurans (ye ke?).
Cara nak pastikan kenderaan selamat ketika banjir besar

Kenderaan bukan seperti manusia yang ada kad perubatan terbaik yang boleh masuk hospital dibiaya sepenuhnya. Maka, setidaknya dengan cara gunakan produk ini, bolehlah mereka yang ada kemampuan dapatkan bagi membolehkan mereka memastikan kenderaan selamat ketika banjir besar.
Video Cara Menyelamatkan Kenderaan Dari Rosak Semasa Banjir
Mungkin juga anda patut baca entri ini - Apa Perlu Dilakukan Jika Kenderaan Anda Terlibat Banjir .... salah satu perkongsian saya untuk mereka yang terlibat banjir.

Semoga entri ini bermanfaat buat anda.

{ 11 comments.. read them below or add one }

Julia Johari Julia Johari December 30, 2014
Saya suka la kaedah ini...if saya bercuti atau balik kg...kenderaan lain boleh dibuat gini kan...tak la rasa takut sgt air naik
Bin Muhammad Bin Muhammad December 30, 2014
Idea menarik yang praktikal utk digunakan! Yg penting, matlamatnya tercapai!
Ahmad Zaki Ahmad Zaki December 30, 2014
Macam2 cara dah sekarang ni. Good info. =D
ZH Blogger
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 30, 2014
dah macam selimut kereta bila tengok haha - kedaionlinemy.com
zarulfarhana zarulfarhana December 30, 2014
wah bagusnya mcm ni...keta xmasuk air..keta xhilang
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Hmmm ... nampak macam senang je kan nak buat ... ada ke jual di malaysia ni ye?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Yeap, itu yang penting ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 30, 2014
Itulah konsep dan tujuan benda ni ... :)
Sentiasa Panas Sentiasa Panas December 30, 2014
Sepatutnya sudah diperkenalkan sejak berpuluh tahun dahulu..
KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 30, 2014
cuba check kat lazada,, mana tahu ada jual - kedaionlinemy.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.