Langkau ke kandungan utama

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Pemenang untuk Kontest Teka Gambar VMY2014 telah saya pilih. Sukacita dimaklumkan, terdapat seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat, sama dengan jawapan yang saya mahukan untuk setiap jawapan bagi teka gambar pertama dan teka gambar kedua. Alhamdulillah, sangat mudah kerja saya.

Untuk membolehkan para peserta semak jawapan yang mereka berikan, saya tampilkan jawapan sebenar kepada 5 soalan tersebut iaitu dua soalan bagi dua gambar, dan satu soalan pemecah seri. Soalan pemecah seri hanya akan akan diambil jawapan seandainya terdapat lebih dari seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat.

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Jawapan kepada soalan-soalan tersebut adalah:

Gambar Pertama
Jawapan 1: The Owl Museum
Jawapan 2: Bukit Bendera, Pulau Pinang

Gambar Kedua
Jawapan 1: Pokok Teh
Jawapan 2: Cameron Highlands, Pahang

Jawapan Soalan Pemecah Seri: SAPS

Ramai yang menjawab hampir tepat. Antara kesilapan dan kesalahan jawapan yang saya boleh nyatakan yang telah saya semak:
  • Untuk gambar pertama, ada peserta jawab Muzium Burung Hantu, ada pula yang bagi alamat lengkap tempat tersebut. Manakala untuk jawapan soalan kedua bagi gambar pertama, ramai yang jawab dengan betul.
  • Untuk gambar kedua, ada peserta jawab Pokok Tea, dan ada yang jawab cuma Teh. Jadi, saya hanya terima jawapan Pokok Teh sahaja. Saya juga menolak jawapan yang memberikan Cameron Highland sahaja, walhal jawapan sepatutnya ialah Cameron Highlands, Pahang.

Hanya seorang sahaja yang telah berjaya menjawab semua soalan dengan jawapan tepat.

Tahniah Kepada .......

Tahniah diucapkan kepada rakan blogger Norma - http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com kerana berjaya menang wang tunai RM100 yang saya sediakan. Saya akan hubungi menerusi email yang telah didaftarkan untuk proses penerimaan hadiah tersebut. Harap Puan Norma check email daripada saya.

Kepada peserta lain, jangan putus asa, anggap sahaja rezeki wang tunai RM100 ini bukan milik anda. In Sha Allah, saya akan buat lagi kontest lain untuk anda, di samping beberapa GA mudah untuk rebut beberapa hadiah berbentuk ilmu.

Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang sudi memeriahkan kontest tersebut walaupun hanya ada 16 peserta yang ambil bahagian. Dan terima kasih kepada peserta yang telah support entri Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan dengan berikan Like dan +1 entri tersebut. In Sha Allah, akan ada modal untuk saya buat kontest lagi pada 2015.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. baru tahu abg HH ada buat contest ni,, adeh,,,,tahniah Puan!! :-) - kedaionlinemy.com

    BalasPadam
  2. tahniahh hihii xberjawab insyallh akan cuba lagi

    BalasPadam
  3. Jawapan kedua tu tak jumpa ;D hee

    BalasPadam
  4. Tahniah kepada pemenang!

    BalasPadam
  5. tq Hasrul....alhamdulillah..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah email, tetapi email saya bounce balik. Adakah bagi alamat email yang betul?

      Padam
    2. maybe terslp kot...now dh masuk..x hasrul :-)

      Padam
  6. Tahniah! diucapkan kepada blogger Norma.

    BalasPadam
  7. haha....kita la tu yg bg alamat penuh...hehe

    BalasPadam
  8. Tahniah bagi para pemenang.. memang tajam mata mereka meneka.. hehehhee

    BalasPadam
  9. Tahniah kepada para pemenang.. hehe

    BalasPadam
  10. tahniah pada pemenang... trlepas plak nk join..

    BalasPadam
  11. tahniah maamieiqi, musuh jangan ditolak, rezeki perlu dicari.hehe

    BalasPadam
  12. tahniah pada pemenang . xde rezeki la , huhuu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…