Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Pemenang untuk Kontest Teka Gambar VMY2014 telah saya pilih. Sukacita dimaklumkan, terdapat seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat, sama dengan jawapan yang saya mahukan untuk setiap jawapan bagi teka gambar pertama dan teka gambar kedua. Alhamdulillah, sangat mudah kerja saya.

Untuk membolehkan para peserta semak jawapan yang mereka berikan, saya tampilkan jawapan sebenar kepada 5 soalan tersebut iaitu dua soalan bagi dua gambar, dan satu soalan pemecah seri. Soalan pemecah seri hanya akan akan diambil jawapan seandainya terdapat lebih dari seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat.

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Jawapan kepada soalan-soalan tersebut adalah:

Gambar Pertama
Jawapan 1: The Owl Museum
Jawapan 2: Bukit Bendera, Pulau Pinang

Gambar Kedua
Jawapan 1: Pokok Teh
Jawapan 2: Cameron Highlands, Pahang

Jawapan Soalan Pemecah Seri: SAPS

Ramai yang menjawab hampir tepat. Antara kesilapan dan kesalahan jawapan yang saya boleh nyatakan yang telah saya semak:
  • Untuk gambar pertama, ada peserta jawab Muzium Burung Hantu, ada pula yang bagi alamat lengkap tempat tersebut. Manakala untuk jawapan soalan kedua bagi gambar pertama, ramai yang jawab dengan betul.
  • Untuk gambar kedua, ada peserta jawab Pokok Tea, dan ada yang jawab cuma Teh. Jadi, saya hanya terima jawapan Pokok Teh sahaja. Saya juga menolak jawapan yang memberikan Cameron Highland sahaja, walhal jawapan sepatutnya ialah Cameron Highlands, Pahang.

Hanya seorang sahaja yang telah berjaya menjawab semua soalan dengan jawapan tepat.

Tahniah Kepada .......

Tahniah diucapkan kepada rakan blogger Norma - http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com kerana berjaya menang wang tunai RM100 yang saya sediakan. Saya akan hubungi menerusi email yang telah didaftarkan untuk proses penerimaan hadiah tersebut. Harap Puan Norma check email daripada saya.

Kepada peserta lain, jangan putus asa, anggap sahaja rezeki wang tunai RM100 ini bukan milik anda. In Sha Allah, saya akan buat lagi kontest lain untuk anda, di samping beberapa GA mudah untuk rebut beberapa hadiah berbentuk ilmu.

Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang sudi memeriahkan kontest tersebut walaupun hanya ada 16 peserta yang ambil bahagian. Dan terima kasih kepada peserta yang telah support entri Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan dengan berikan Like dan +1 entri tersebut. In Sha Allah, akan ada modal untuk saya buat kontest lagi pada 2015.

{ 19 comments.. read them below or add one }

KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014
baru tahu abg HH ada buat contest ni,, adeh,,,,tahniah Puan!! :-) - kedaionlinemy.com
nor nazliana nor nazliana December 29, 2014
tahniahh hihii xberjawab insyallh akan cuba lagi
Sally Yatiey Sally Yatiey December 29, 2014
Jawapan kedua tu tak jumpa ;D hee
kucha lana kucha lana December 29, 2014
tahniah kepada pemenang
SEO Mudah SEO Mudah December 29, 2014
Tahniah kepada pemenang!
Norma NML Norma NML December 29, 2014
tq Hasrul....alhamdulillah..:-)
Mrs. A Mrs. A December 29, 2014
Tahniah! diucapkan kepada blogger Norma.
nur ikaa nur ikaa December 29, 2014
haha....kita la tu yg bg alamat penuh...hehe
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 29, 2014
Saya dah email, tetapi email saya bounce balik. Adakah bagi alamat email yang betul?
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN December 29, 2014
Hehehe.. tau tak per ... :P
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ December 29, 2014
Tahniah bagi para pemenang.. memang tajam mata mereka meneka.. hehehhee
Aretikz Aretikz December 29, 2014
Tahniah kepada para pemenang.. hehe
zarulfarhana zarulfarhana December 29, 2014
tahniah pada pemenang... trlepas plak nk join..
salmiah awang salmiah awang December 30, 2014
tahniah maamieiqi, musuh jangan ditolak, rezeki perlu dicari.hehe
Mad Parihh Mad Parihh December 31, 2014
tahniah pada pemenang . xde rezeki la , huhuu
Norma NML Norma NML January 02, 2015
maybe terslp kot...now dh masuk..x hasrul :-)

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.