Pemenang untuk Kontest Teka Gambar VMY2014 telah saya pilih. Sukacita dimaklumkan, terdapat seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat, sama dengan jawapan yang saya mahukan untuk setiap jawapan bagi teka gambar pertama dan teka gambar kedua. Alhamdulillah, sangat mudah kerja saya.

Untuk membolehkan para peserta semak jawapan yang mereka berikan, saya tampilkan jawapan sebenar kepada 5 soalan tersebut iaitu dua soalan bagi dua gambar, dan satu soalan pemecah seri. Soalan pemecah seri hanya akan akan diambil jawapan seandainya terdapat lebih dari seorang peserta yang jawab dengan betul dan tepat.

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Pemenang Kontest Teka Gambar VMY2014

Jawapan kepada soalan-soalan tersebut adalah:

Gambar Pertama
Jawapan 1: The Owl Museum
Jawapan 2: Bukit Bendera, Pulau Pinang

Gambar Kedua
Jawapan 1: Pokok Teh
Jawapan 2: Cameron Highlands, Pahang

Jawapan Soalan Pemecah Seri: SAPS

Ramai yang menjawab hampir tepat. Antara kesilapan dan kesalahan jawapan yang saya boleh nyatakan yang telah saya semak:
  • Untuk gambar pertama, ada peserta jawab Muzium Burung Hantu, ada pula yang bagi alamat lengkap tempat tersebut. Manakala untuk jawapan soalan kedua bagi gambar pertama, ramai yang jawab dengan betul.
  • Untuk gambar kedua, ada peserta jawab Pokok Tea, dan ada yang jawab cuma Teh. Jadi, saya hanya terima jawapan Pokok Teh sahaja. Saya juga menolak jawapan yang memberikan Cameron Highland sahaja, walhal jawapan sepatutnya ialah Cameron Highlands, Pahang.

Hanya seorang sahaja yang telah berjaya menjawab semua soalan dengan jawapan tepat.

Tahniah Kepada .......

Tahniah diucapkan kepada rakan blogger Norma - http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com kerana berjaya menang wang tunai RM100 yang saya sediakan. Saya akan hubungi menerusi email yang telah didaftarkan untuk proses penerimaan hadiah tersebut. Harap Puan Norma check email daripada saya.

Kepada peserta lain, jangan putus asa, anggap sahaja rezeki wang tunai RM100 ini bukan milik anda. In Sha Allah, saya akan buat lagi kontest lain untuk anda, di samping beberapa GA mudah untuk rebut beberapa hadiah berbentuk ilmu.

Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang sudi memeriahkan kontest tersebut walaupun hanya ada 16 peserta yang ambil bahagian. Dan terima kasih kepada peserta yang telah support entri Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan dengan berikan Like dan +1 entri tersebut. In Sha Allah, akan ada modal untuk saya buat kontest lagi pada 2015.
Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

19 Komen

baru tahu abg HH ada buat contest ni,, adeh,,,,tahniah Puan!! :-) - kedaionlinemy.com

Reply

tahniahh hihii xberjawab insyallh akan cuba lagi

Reply

Jawapan kedua tu tak jumpa ;D hee

Reply

tq Hasrul....alhamdulillah..:-)

Reply

Tahniah! diucapkan kepada blogger Norma.

Reply

haha....kita la tu yg bg alamat penuh...hehe

Reply

Saya dah email, tetapi email saya bounce balik. Adakah bagi alamat email yang betul?

Reply

Tahniah bagi para pemenang.. memang tajam mata mereka meneka.. hehehhee

Reply

Tahniah kepada para pemenang.. hehe

Reply

tahniah pada pemenang... trlepas plak nk join..

Reply

tahniah maamieiqi, musuh jangan ditolak, rezeki perlu dicari.hehe

Reply

tahniah pada pemenang . xde rezeki la , huhuu

Reply

maybe terslp kot...now dh masuk..x hasrul :-)

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.