Langkau ke kandungan utama

Pemenang Giveaway Ilmu Buat Duit Affiliate

Alhamdulillah, Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Affiliate telahpun tamat dengan penyertaan lebih daripada 50 blogger Malaysia. Giveaway mudah ini saya anjurkan untuk berikan secara percuma dua buah buku berkaitan ilmu affiliate yang kini semakin popular sebagai salah satu sumber income sampingan secara online.

Memandangkan terdapat penyertaan yang sangat menggalakkan, saya dengan berbesar hati akan menambah hadiah. Bukan dua buah, tetapi sebanyak 5 buah buku Buat Duit Dengan Affiliate akan diberikan secara percuma. Saya mahu lebih ramai mengetahui cara-cara dan teknik terbaik untuk mempromosikan produk affiliate ini.

Ramai yang mungkin dah mula gian nak buat duit dengan blog menerusi affiliate ni...hoho.

Buku Buat Duit Dengan Affiliate


Buku ini sangat menarik kerana ia mengandungi:
  • Cara mencari dan memilih program affiliate.
  • Cara menjadi Super Affiliate.
  • 18 strategi promosi terbaik.
  • 20 kesilapan yang perlu dijauhi.
  • Teknik hasilkan wang sehingga USD4,700 sebulan.
Penulis buku ini merupakan seorang penulis yang telah bergiat aktif di dalam pemasaran affiliate dan berjaya membuktikan bahawa affiliate boleh menjana pendapatan sampingan yang cukup lumayan. Mana tidaknya, penulis buku ini berjaya hasilkan income sebanyak USD4,700 sebulan iaitu bersamaan RM13,000 sebulan!

Pemenang Giveaway Ilmu Buat Duit Affiliate

Senarai blogger yang telah menyertai Giveaway Ilmu Buat Duit Dengan Blog adalah:
  1. http://calrasepatrick.blogspot.com
  2. http://isyapurple.blogspot.com
  3. http://effasharifah.blogspot.com
  4. http://mamadarwiish.blogspot.com
  5. http://firzanahazhar1.blogspot.com
  6. http://www.jomkenalislam.my
  7. http://www.syuhadasalleh.my
  8. http://sallyadan.blogspot.com
  9. http://eryati.blogspot.com
  10. http://namasayawinnie.blogspot.com
  11. http://jombercontest.blogspot.com
  12. http://asmarpunyablog.blogspot.com
  13. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com
  14. http://www.ceritashark.com
  15. http://belogcikoreo.blogspot.com
  16. http://www.ibuhana.com
  17. http://murnimohdyusof.blogspot.com
  18. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com
  19. http://www.cikpinz.com
  20. http://www.zazazehra.com
  21. http://www.pokcikblogger.com
  22. http://www.cikguazli.com
  23. http://www.blogieta.com
  24. http://www.cekgunorazimah.com
  25. http://umikasum.blogspot.com
  26. http://syaisya.com
  27. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com
  28. http://cikmatahariku.blogspot.com
  29. http://bloghafisz.blogspot.com
  30. http://pengemudamerahjambu.blogspot.com
  31. http://akakvitamin.com
  32. http://intanberliangacontest.blogspot.com
  33. http://hajarashikin.blogspot.com
  34. http://cetusanmind.blogspot.com
  35. http://www.azlanraof.com
  36. http://lovehim30.blogspot.com
  37. http://vithebat.blogspot.com
  38. http://www.syukurnyasihat.com
  39. http://rainfallasleep.blogspot.com
  40. http://kerusiburok.blogspot.com
  41. http://hooreey.blogspot.com
  42. http://adna2029.blogspot.com
  43. http://www.iuzira.com
  44. http://segalaceritera.com
  45. http://khudri2337.blogspot.com
  46. http://www.feetrimahadzir.com
  47. http://www.bloggerlelaki.com
  48. http://putrihomestayarau.blogspot.com
  49. http://cikgufarha.blogspot.com
  50. http://aliatulaiman.blogspot.com
  51. http://nurulhidayahpeace.blogspot.com
  52. http://suzlinazreena.blogspot.com
  53. http://invisiblenote.blogspot.com
  54. http://mamapapaamir.blogspot.com
  55. http://sallyyatiey.blogspot.com
  56. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com
Ok. Ingat baik-baik nombor blog anda tu, sebab ia akan digunakan dalam pemilihan pemenang GA. Setelah memberikan kesempatan untuk blogger lihat senarai di atas, dan membuat pembetulan, saya dah pilih pemenang pada jam 3:00 petang.

Tahniah buat yang berjaya.

Pemenang Giveaway




Blog atau blogger yang berjaya menang hadiah sebuah buku bertajuk Buat Duit Dengan Affiliate ialah:

  1. Blog #8 : http://sallyadan.blogspot.com
  2. Blog #21 : http://www.pokcikblogger.com
  3. Blog #39 : http://rainfallasleep.blogspot.com
  4. Blog #46 - http://www.feetrimahadzir.com
  5. Blog #56 : http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com

Sekali lagi tahniah daripada saya. Sila hantar butiran nama, alamat rumah, nombor telefon menerusi ruangan - Contact dengan meletakkan URL blog di ruangan disediakan.

Sekali lagi tahniah daripada saya untuk semua yang berjaya; dan tahniah buat mereka yang ada keinginan untuk belajar mengenai affiliate.

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tak sabar rasanya sapa yang dapat buku tu huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. nor nazliana nak jugak ker buku tu? dalam affiliate kena pandai jadi promoter heheh - kedaionlinemy.com

      Padam
  2. Peserta 1 dan 2 blog yang sama, untungnya dapat dua buku..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah betulkan. :) terima kasih kerana menegur.

      Padam
  3. Entri saya: http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/12/giveaway-ilmu-buat-duit-dengan-affiliate.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok. Saya dah tambah .. :) terima kasih kerana respon.

      Padam
  4. suspen..ingatkan dah ada pemenang..hehehe

    BalasPadam
  5. Good luck buat semua peserta! Hadiah yang menarik tuuuu

    BalasPadam
  6. tak sabarnyaaa. mudah2an menang! amin :)

    BalasPadam
  7. Kenapa link entry saya tak der..huhuhu...

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/12/giveaway-ilmu-buat-duit-dengan-affiliate.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok. Dah diperbetulkan .. :) terima kasih kerana memberitahu.

      Padam
  8. ok, suspen dah tadi, tgu jam 4 ptg. sdia menanti, smoga no sy bertuah. amin,
    masa utk blogwalking peserta lain.

    BalasPadam
  9. ooo... 5 orang ke... bertuah sape yang dapat hadiah ni... ;)

    BalasPadam
  10. boleh join lagi ke ni adehh ketinggalan ketapi lakkk hehehe

    Join join giveaway di blog
    http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

    BalasPadam
  11. bestnya kalau dapat buku ilmu ni.

    BalasPadam
  12. Adui... Bikin debor je HH nih...
    No.18...

    BalasPadam
  13. lagi sejam suku. hehe sabar ^^

    BalasPadam
  14. wow Etuza juga tak sabar nak tengok siapa menan g nak bagiu ucapan tahnia ya HH. Tahniah HH kerana berjaya deengan jayanya anjurkan Program ini ternya anda bukan blogger biasa seperti Etuza..menyelit dalam kemewahan blog orang lain..

    BalasPadam
  15. 55 blogger dan blog join cukup sengit terbaik..pasti ada debaran antara mereka..dah sedia dengan hati positif tu..

    BalasPadam
  16. good luck untuk semua!! ^^

    BalasPadam
  17. suspen betul tajuk entri ni..sabar jelah ye..:)

    BalasPadam
  18. wahh tahniah buat yg berjaya

    BalasPadam
  19. oke sedih tak dapat :( btw tahniahhhh kepada pemenang :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lagi buku ni akan diberikan secara percuma. :)

      Padam
  20. tahniah kepada semua pemenang, diharapkan ilmu yang dapat tu dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya :D

    BalasPadam
  21. tahniah kpd semua pemenang ^^

    BalasPadam
  22. tahniah kepada semua pemenang

    BalasPadam
  23. Salam
    1.Blog sifu dah banyak info, Baca blog sifu macam baca sebuah buku Panduan Blog; So tak dapat hadiah buku pun tak terkilan,
    tu ayat kebanyakan blogger

    2. ala bateri kong ...xdan post versi Blogger Politik....:)

    BalasPadam
  24. Allahamdulillah, pokcik menang ke ni... macam tak caya je.. no 2 blog#21 tu.. terimakasihlah tuan Hasrul

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih dan tahniah, jangan lupa hantar detail ye .. gi kat ruangan Contact.

      Padam
  25. tahniah pada yang berjaya..bila nak buat contest lg?

    BalasPadam
  26. Tahniah semua :)
    PG da htr penyertaan juga hari tu, tak pe, bkn rezeki PG nak menang. Hehe. InshaAllah, lain kali kan uncle HH :)

    BalasPadam
  27. oke sedih.mn nk beli buku ni (T_____T)"

    BalasPadam
  28. Tahniah yang menang. Nati boleh kongsi ilmu pada yg lain juga ;)

    BalasPadam
  29. Yeayyyy...alhamdulillah sangkut. Thanks HH :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah, jangan lupa hantar butiran yang saya nak tu.

      Padam
    2. Dah hantar pagi nih ☺

      Padam
  30. alamak tad ada rezeki..nombor miss satu angka je

    BalasPadam
  31. Tahniah kepada yang menang, boleh tak sesiapa yang menang tu sharelah apa2 yang best kat dalam buku tu..huhu..pleaseee...:)

    BalasPadam
  32. As'salam tahnia ya..dah ada pemenang bertuahnya badan..kalau ada lagi nak join..

    BalasPadam
  33. Tahniah kpd semua pemenang. Tak mengapa tak menang. Ini semua ada hikmahnya.

    Tersenarai dlm senarai peserta pun dah cukup bertuah rasanya. Sy sentiasa support sifu Hasrul Hassan. Semua contest, segmen dan GA sifu sy sertai jika sy nampak.

    Tahniah sekali lg kpd semua pemenang ^___^

    www.blogieta.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya akan beri lagi buku ni .. samada di FB atau Fanpage.

      Padam
  34. tahniah kepada pemenang...^_^

    BalasPadam
  35. alhamdulillah...tiada kata secantik bahasa,tiada madah seindah lukisan.

    terima kasih bro HH...

    BalasPadam
  36. tahniah buat semua pemenang. meriah kontes ni ramai yg sertai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Satu keseronokkan bila ramai yang sudi join GA ni.

      Padam
  37. tahniah buat semua
    nanti kongsikan ilmunya dgn kami

    BalasPadam
  38. Tahniah buat semua pemenang ..takde rezeki kali ni..huhu

    BalasPadam
  39. rezeki buat yang berjaya tahniah saya ucapkan

    BalasPadam
  40. tahniah buat pemenang. takde luck menang kali ini.
    Macam Malaysia plak kalah Piala AFF Suzuki hehe.

    Lepas ni buat lagi contest bang, nak join lagi. Semoga bertambah rezeki dan diberi kesihatan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... in Sha Allah, saya akan buat lagi. Tgh tunggu buku stok baru sampai untuk saya serahkan.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …