Langkau ke kandungan utama

Panduan Lulus Temuduga PTD M41

Panduan lulus temuduga PTD M41. Adakah anda calon temuduga untuk jawatan PTD yang akan berlansung dari 9 Disember 2014 sehingga 15 Januari 2015? Jika ya, anda patut dan disarankan untuk mendapatkan panduan Rahsia Bijak Temuduga yang kini sedang diedarkan untuk calon-calon membuat persediaan rapi menjalani temuduga Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41.

Panduan lulus temuduga PTD M41 boleh anda dapatkan menerusi Rahsia Bijak Temuduga yang dibuka untuk dimuat-turun sehingga akhir Disember 2014. Ia merupakan edaran terhad untuk calon-calon temuduga kerja dan juga calon temuduga bagi jawatan PTD M41 2014. Jangan lepaskan peluang ini untuk mengetahui selok-belok perkara berkaitan temuduga. Anda mahu lulus dengan bergaya, maka anda perlu rujuk panduan yang disediakan oleh Tim Infokerjaya ini.

Panduan Lulus Temuduga PTD M41 dan Rujukan Persediaan Temuduga

Panduan Lulus Temuduga PTD M41

Panduan ini merangkumi beberapa aspek yang penting untuk hadiri temuduga kerja kerajaan. Ia sebuah panduan yang pada saya lengkap untuk membuat persediaan yang perlu sebelum hadir ke temuduga yang telah ditetapkan tarikh dan tempat.

First Impression Membuatkan Calon Temuduga Gagal!

Adanya panduan ini, setidaknya anda tidak akan rasa was-was dengan kemampuan diri, malah berkeyakinan yang anda sebenarnya layak kepada jawatan yang dipohon. Anda akan diberikan cara serta tips untuk menonjolkan first impression yang sangat penting pada pandangan penemuduga. Anda kena tampil dengan diri yang penuh perawatakan menarik dan trampil supaya anda dilihat sebagai calon sebenar untuk jawatan yang dipilih.

Semak Jadual Temuduga Jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 di SINI (klik)

Selama ini, ramai yang over-confident apabila hadiri temuduga. Akibatnya mereka melakukan sesuatu yang berlebihan sehingga dipandang jelek oleh penemuduga. First impression yang mengecewakan menyebabkan anda yang sebelum ini lulus peperiksaan online terus dipangkah reject oleh mereka. Tentu sekali anda tidak mahu ini berlaku.

Rata-rata calon temuduga telah gagal menerusi first impression. Antaranya, apabila calon-calon berada dalam situasi seperti ini:

  • Bila sahaja mereka melangkah masuk ke bilik untuk ditemuduga, mereka kadang-kala terlupa memberi salam atau ucapan selamat. Mungkin mereka terlalu gentar sehingga terlupa atau sememangnya terlalu moden dalam kehidupan sehingga terlupa akan adab pertemuan?
  • Kegagalan memperkenalkan diri sendiri dalam bahasa Inggeris. (Jika temuduga di syarikat swasta, biasanya dijalankan dalam bahasa Inggeris. Serendah-rendah jawatan pemandu juga dalam bahasa Inggeris, terutama bagi syarikat yang diterajui oleh pihak ekspatriat.)


Disebabkan itu, saya ingin sekali mengingatkan dan berharap calon-calon temuduga sentiasa peka dengan keperluan temuduga, deskripsi pekerjaan yang berkenaan dan juga pastikan diri sentiasa bersedia agar anda dilihat sebagai insan berpendidikan serta bertanggungjawab.

Anda sudah susah payah lulus ujian online SPA untuk dapatkan tempat dalam jawatan PTD M41, tetapi akhirnya kecundang semasa temuduga. Jangan benarkan perkara ini berlaku pada diri anda.

7 Contoh Esei PTD 2014 Percuma

Panduan ini juga akan berikan kepada anda, secara percuma 7 esei bahasa Inggeris dam 7 esei bahasa Melayu khas untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41. Anda tentu sudah sedia maklum akan ada esei untuk anda tulis sebelum temuduga.

Panduan ini juga akan mendedahkan kepada anda kepada Permainan Temuduga yang bakal menjerat ramai calon lulus peperiksaan online PTD M41.

Pakej Rujukan Lengkap Persediaan Temuduga

Panduan ini juga akan beritahu anda mengenai cara penemuduga yang putar belitkan jawapan yang anda berikan, sehingga anda hilang arah dan kata-kata. Anda perlu tahu hal ini!

Panduan lulus temuduga ini didatangkan dengan pakej. Maka, ia sangat berbaloi dengan nilai. Anda tidak akan rugi memiliki Rahsia Bijak Temuduga sebagai rujukan anda untuk lulus temuduga jawatan PTD gred M41.

Jika anda mahu berjaya, anda perlu lakukan sesuatu, anda perlu bersedia.

Jika fikir anda sudah bersedia, maka lupakan panduan lulus temuduga ini, kerana ia hanya untuk mereka dan calon-calon yang tidak mahu memandang rendah kepada 'ancaman' yang bakal mereka terima di dalam bilik temuduga.

Mahu memiliki panduan ini? Klik Rahsia Bijak Temuduga.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. soalan pun semestinya makin mencabar sekarang, selamat belajar dgn panduan ni dan semoga sukses bagi calon2nya.

    BalasPadam
  2. x pe kita kengkawan boleh kongsi je gambar tu hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Rezeki Allah Taala .. tak pe je ... hehehe

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …