Langkau ke kandungan utama

Income Terakhir Iklan H12 2014

Rasanya inilah income terakhir bagi medium pengiklanan H12 untuk tahun 2014. Alhamdulillah, dapatlah sedikit daripada tak ada, ye tak? Income ini adalah hasil perletakkan iklan H12 di dalam beberapa blog lain.

Ramai juga blog yang memasang iklan H12 ini di sebalik kontroversi ia menyiarkan iklan yang agak menyinggung sesetengah pengunjung dan pembaca. Tak boleh nak elak kecuali membuang medium pengiklanan ini daripada dalam blog. Kepada yang terus-terusan menggunakan medium pengiklanan H12, saya ucapkan selamat berjaya buat duit online dengan blog. Pada mereka yang nak mencuba, boleh daftar percuma di pautan ini - Daftar Percuma H12.

Kepada yang fikir nak buang H12 dari blog, cubalah medium pengiklanan lain yang ada. Saya akan berikan syor saya di dalam blog post ini... :)

Income Terakhir Iklan H12 2014

Income Terakhir Iklan H12 2014

Antara yang boleh saya syorkan ialah MediaWhite Inc dan juga RevenueHits.

Untuk mengelakkan hanya iklan yang senonoh dan sepatutnya keluar, rajin-rajin berkomunikasi dengan penjaga akaun anda, in Sha Allah, derang akan sudi membantu untuk membolehkan anda menjana lebih menerusi pengiklanan di blog.

Kepada blog yang ada trafik yang tinggi dan ada pengunjung unik (UV) yang ramai setiap bulan, saya syorkan anda untuk mendapatkan akaun pengiklanan (publisher) dengan Adsense, Komli atau Innity; ini adalah kerana ia lebih berbaloi dan menguntungkan.

Saya sukakan Komli sebab anda boleh optimasi dengan mudah bagi berikan income maksima menerusi blog. Ada pilihan untuk membolehkan iklan Komli anda berubah menjadi banner untuk income affiliate, anda boleh baca di sini - Cara Optimasi Iklan Komli

Saya sukakan Innity sebab ia ada teknologi terbaik bagi paparkan iklan berkaitan yang beri kelebihan untuk blog maksimakan income. Anda boleh baca kelebihannya di sini - Sebab Pilih Innity Untuk Platform Pengiklan Blog

Semoga bermanfaat.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. alhamdulillah sedikit pun bermakna juga tu semoga thn 2015 diberi luang untuk meneruskan lg perkongsian ilmu yg abg hasrul hasan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Terima kasih. Tapi saya dah tak guna h12 ni .. hoho.

      Padam
  2. untunglah income masuk aja walau duk umah ,, wau - kedaionlinemy.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dok umah bukan goyang kaki, kena kerja juga tu .. hehehee...

      Padam
  3. Sambil baca tentang h12 sambil hadam tips dan survey iklan yg sesuai untuk blog :)

    BalasPadam
  4. memang terbaiklah...wah..background blog ni dah tukarlah..hihihi

    BalasPadam
  5. alhamdulillah.ada jugak rezeki..

    BalasPadam
  6. innity tu blog saya belum layak bro..sekarang ras anak tumpukan kepada iklan Komli dan affiliate je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, usaha bertumpu lebih bagus dari cuba nak rebut semua. .... walaupun saya banyak kali cakap minta rebut peluang .. haha . nampak tak permainannya di situ ..:P

      Padam
  7. Em tahniah...mesti banyak income yang lain lagi menunggu tuan...

    BalasPadam
  8. Bile le nak dapat mcm tuan kita ni...tahniah tuan...

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. Rezeki Allah Taala. Rahsia dia ialah kongsi rezeki.

      Padam
  10. hmm..akak pun dah lama buang iklan H12 ni

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…