Langkau ke kandungan utama

Selfie Failed ... Tangan Pendek

Adeh. Serius saya tak pandai nak selfie. Selfie saya failed! Mungkin sebab tangan pendek kot. Nak selfie yang menarik kena pandai cari angle, nak cari angle yang best, kena ada tangan yang panjang.

"Gunalah monopod" ... Adehh .. lagi la saya tak reti. Yang saya tahu pegang payung, pegang penyapu, pegang rotan. Monopod ... erkkk ....

Sejak dari ada DSLR, saya memang tak reti nak ambil gambar sendiri. Saya lebih suka ambil gambar orang lain dan pemandangan.

Selfie Failed ... Tangan Pendek

Banyak kali cuba buat selfie ni, tapi semua gambar tak ada yang menarik, itu sebab ada borang kontest selfie terperap je kat rumah. Sama juga dengan kontest selfie kat laman sosial macam instagram dengan facebook, uhhh .... fikir 22.45 juta kali .... last2 abis masa mikir dan kontest pun tamat dah .. hahaha....
selfie failed
Setengah orang memang pandai dan bijak dalam bab selfie ni. Saya ada ketengahkan satu entri teknik selfie yang diberikan oleh Cik Epal. Mungkin kaki selfie boleh ikut tips dan panduan selfie Puan Cik Epal tu. Tak pun boleh lihat contoh-contoh selfie yang ditunjukkan oleh mamat ni - http://goo.gl/iaWilg ... selfie dengan awek .. hoho ...

Tentu ada yang gelak-gelak je bila cakap saya tak reti selfie ni ... hoho .. apa nak buat, setiap orang itu ada kelebihan dan kurangnya, jadi ini kurangnya saya. Mungkin anda yang dah memang mahir bab ni bolehlah layan mana-mana kontest selfie ... ada banyak oo skang ni, yang nak guna gambar selfie ni. Hadiah pun leh tahan gak. Ada siap nak bagi iPhone 6, iPad mini lagi ....

Nah .. ambik ni beberapa gambar selfie failed istimewa dari saya .. .. haha .. jangan muntah ijoooo dah la.
selfie failed
selfie failed
selfie failed


Lagi Komen Pembaca ...

  1. hahaha tajuk lawak je hh nih..

    BalasPadam
  2. IM tak reti nak selfie jugak. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahhaa.... jenuh ahh dok prektis

      Padam
  3. heheheh.. ok la tue...jnji nmpk muka...

    BalasPadam
  4. asalam...selfi menjadi juga tu HH..sesekali manfaatkan dengan hargai diri ..lawa ..kreatif

    BalasPadam
  5. Eh, siapa yang failkan selfie mu ek?

    Ada orang tukang check ke? Gua tengok, semua menjadi je. Tetap ada muka mu.

    Selfie yang fail adalah, selfie tapi tak nampak muka mu ataupun xnampak apa-apa dalam gambar he..23x

    BalasPadam
  6. mana ada failed !! ok lettew abg hasrul.... hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohh ye ke? ok ke ? leh buat lagi la ni ehhh? hahahaa

      Padam
  7. la.. oklah tu, kira pandailah berselfie .. hahaha mungkin kena senyum sikit.

    BalasPadam
  8. Ok...baru tau tangan tu pendek...ekekeke...

    BalasPadam
  9. nampak ok je bro...ini selfie style uncle gedek kot...

    BalasPadam
  10. Buat duckface sikit.. hahaha

    BalasPadam
  11. Masi h cantik lagi ni, tak dak la failed sangat :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke? Boleh buat lagilah ni ehh?

      Padam
  12. ok jugak walaupun gambarnya sipi-sipi....selfie....

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.