Selfie Failed ... Tangan Pendek

Adeh. Serius saya tak pandai nak selfie. Selfie saya failed! Mungkin sebab tangan pendek kot. Nak selfie yang menarik kena pandai cari angle, nak cari angle yang best, kena ada tangan yang panjang.

"Gunalah monopod" ... Adehh .. lagi la saya tak reti. Yang saya tahu pegang payung, pegang penyapu, pegang rotan. Monopod ... erkkk ....

Sejak dari ada DSLR, saya memang tak reti nak ambil gambar sendiri. Saya lebih suka ambil gambar orang lain dan pemandangan.

Selfie Failed ... Tangan Pendek

Banyak kali cuba buat selfie ni, tapi semua gambar tak ada yang menarik, itu sebab ada borang kontest selfie terperap je kat rumah. Sama juga dengan kontest selfie kat laman sosial macam instagram dengan facebook, uhhh .... fikir 22.45 juta kali .... last2 abis masa mikir dan kontest pun tamat dah .. hahaha....
selfie failed
Setengah orang memang pandai dan bijak dalam bab selfie ni. Saya ada ketengahkan satu entri teknik selfie yang diberikan oleh Cik Epal. Mungkin kaki selfie boleh ikut tips dan panduan selfie Puan Cik Epal tu. Tak pun boleh lihat contoh-contoh selfie yang ditunjukkan oleh mamat ni - http://goo.gl/iaWilg ... selfie dengan awek .. hoho ...

Tentu ada yang gelak-gelak je bila cakap saya tak reti selfie ni ... hoho .. apa nak buat, setiap orang itu ada kelebihan dan kurangnya, jadi ini kurangnya saya. Mungkin anda yang dah memang mahir bab ni bolehlah layan mana-mana kontest selfie ... ada banyak oo skang ni, yang nak guna gambar selfie ni. Hadiah pun leh tahan gak. Ada siap nak bagi iPhone 6, iPad mini lagi ....

Nah .. ambik ni beberapa gambar selfie failed istimewa dari saya .. .. haha .. jangan muntah ijoooo dah la.
selfie failed
selfie failed
selfie failed

{ 18 comments.. read them below or add one }

Faizal Zaman Faizal Zaman November 03, 2014
hahaha tajuk lawak je hh nih..
Invisible Me Invisible Me November 04, 2014
IM tak reti nak selfie jugak. Hehe
zarulfarhana zarulfarhana November 04, 2014
heheheh.. ok la tue...jnji nmpk muka...
Etuza Etuza Etuza Etuza November 04, 2014
asalam...selfi menjadi juga tu HH..sesekali manfaatkan dengan hargai diri ..lawa ..kreatif
Bro Framestone Bro Framestone November 04, 2014
Eh, siapa yang failkan selfie mu ek?

Ada orang tukang check ke? Gua tengok, semua menjadi je. Tetap ada muka mu.

Selfie yang fail adalah, selfie tapi tak nampak muka mu ataupun xnampak apa-apa dalam gambar he..23x
TunSha Ayunie TunSha Ayunie November 04, 2014
mana ada failed !! ok lettew abg hasrul.... hahahaha
Aku Penghibur Aku Penghibur November 04, 2014
la.. oklah tu, kira pandailah berselfie .. hahaha mungkin kena senyum sikit.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 04, 2014
Hahhaa.... jenuh ahh dok prektis
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 04, 2014
Ohh ye ke? ok ke ? leh buat lagi la ni ehhh? hahahaa
Fiza Rahman Fiza Rahman November 04, 2014
Ok...baru tau tangan tu pendek...ekekeke...
Denaihati Denaihati November 04, 2014
nampak ok je bro...ini selfie style uncle gedek kot...
Fatihah Fazlin Fatihah Fazlin November 04, 2014
Buat duckface sikit.. hahaha
sabree hussin sabree hussin November 04, 2014
Masi h cantik lagi ni, tak dak la failed sangat :D
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 04, 2014
Eceh...sukanya dia .. hahahaha
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 04, 2014
Oh ye ke? Boleh buat lagilah ni ehh?
Sukma Haron Sukma Haron November 05, 2014
ok jugak walaupun gambarnya sipi-sipi....selfie....

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.