03 November 2014

Selfie Failed ... Tangan Pendek

Adeh. Serius saya tak pandai nak selfie. Selfie saya failed! Mungkin sebab tangan pendek kot. Nak selfie yang menarik kena pandai cari angle, nak cari angle yang best, kena ada tangan yang panjang.

"Gunalah monopod" ... Adehh .. lagi la saya tak reti. Yang saya tahu pegang payung, pegang penyapu, pegang rotan. Monopod ... erkkk ....

Sejak dari ada DSLR, saya memang tak reti nak ambil gambar sendiri. Saya lebih suka ambil gambar orang lain dan pemandangan.

Selfie Failed ... Tangan Pendek

Banyak kali cuba buat selfie ni, tapi semua gambar tak ada yang menarik, itu sebab ada borang kontest selfie terperap je kat rumah. Sama juga dengan kontest selfie kat laman sosial macam instagram dengan facebook, uhhh .... fikir 22.45 juta kali .... last2 abis masa mikir dan kontest pun tamat dah .. hahaha....
selfie failed
Setengah orang memang pandai dan bijak dalam bab selfie ni. Saya ada ketengahkan satu entri teknik selfie yang diberikan oleh Cik Epal. Mungkin kaki selfie boleh ikut tips dan panduan selfie Puan Cik Epal tu. Tak pun boleh lihat contoh-contoh selfie yang ditunjukkan oleh mamat ni - http://goo.gl/iaWilg ... selfie dengan awek .. hoho ...

Tentu ada yang gelak-gelak je bila cakap saya tak reti selfie ni ... hoho .. apa nak buat, setiap orang itu ada kelebihan dan kurangnya, jadi ini kurangnya saya. Mungkin anda yang dah memang mahir bab ni bolehlah layan mana-mana kontest selfie ... ada banyak oo skang ni, yang nak guna gambar selfie ni. Hadiah pun leh tahan gak. Ada siap nak bagi iPhone 6, iPad mini lagi ....

Nah .. ambik ni beberapa gambar selfie failed istimewa dari saya .. .. haha .. jangan muntah ijoooo dah la.
selfie failed
selfie failed
selfie failed

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

18 Komen

hahaha tajuk lawak je hh nih..

IM tak reti nak selfie jugak. Hehe

heheheh.. ok la tue...jnji nmpk muka...

asalam...selfi menjadi juga tu HH..sesekali manfaatkan dengan hargai diri ..lawa ..kreatif

Eh, siapa yang failkan selfie mu ek?

Ada orang tukang check ke? Gua tengok, semua menjadi je. Tetap ada muka mu.

Selfie yang fail adalah, selfie tapi tak nampak muka mu ataupun xnampak apa-apa dalam gambar he..23x

mana ada failed !! ok lettew abg hasrul.... hahahaha

la.. oklah tu, kira pandailah berselfie .. hahaha mungkin kena senyum sikit.

Hahhaa.... jenuh ahh dok prektis

Ohh ye ke? ok ke ? leh buat lagi la ni ehhh? hahahaa

Ok...baru tau tangan tu pendek...ekekeke...

nampak ok je bro...ini selfie style uncle gedek kot...

Buat duckface sikit.. hahaha

Masi h cantik lagi ni, tak dak la failed sangat :D

Eceh...sukanya dia .. hahahaha

Oh ye ke? Boleh buat lagilah ni ehh?

ok jugak walaupun gambarnya sipi-sipi....selfie....


EmoticonEmoticon