Langkau ke kandungan utama

Panduan Blogger Blogspot Muat Turun Percuma di Google Play

Alhamdulillah, ada insan yang juga rakan blogger yang baik hati masukkan blog Panduan Blogger Blogspot dalam Google Play. Aplikasi dibina dengan sangat mudah menggunakan _______. Yang ini saya akan ceritakan kemudian.

Panduan blogger blogspot kini boleh anda muat turun percuma di Google Play untuk mudahkan anda baca dan dapatkan tips blogging yang dikongsikan. In Sha Allah, setiap minggu saya akan update entri berkaitan tips blogging terbaik, disamping buat beberapa repost untuk entri-entri lama tips dan panduan blogging. Sambil tu, saya selitkan juga panduan buat duit online, dan beberapa tips lain supaya blogger Malaysia boleh buat duit online menerusi blog.

Serius, saya jadi makin bersemangat nak update dan berikan pengetahuan serta pengalaman dalam dunia blog kepada anda.

Panduan Blogger Blogspot Muat Turun Percuma di Google Play

Panduan Blogger Blogspot GooglePlay
Ini merupakan satu lagi cabang mempromosikan blog secara online.

Ada banyak cara lagi nak promosikan blog anda, laman sosial misalnya boleh jadi satu powerful tool untuk anda tingkatkan trafik blog dan membina jenama blog anda. Jika anda sudah muat turun panduan percuma Kuasa Fanpage Facebook, mungkin anda sudah ada idea berderet cara nak tingkatkan Like fanpage blog anda, mahupun fanpage perniagaan anda.

Google Play Cabang Buat Duit Online

Google Play juga boleh jadi tempat buat duit online. Bab ni, saya tak khatam lagi, tengah mencuba-cuba melihat peluang yang ada. Andai ada jalan dan cara, saya pasti akan kongsikan kepada anda kelak. Yang tu kena tunggu, nak tahu, cara mudah download la aplikasi blog ini di Google Play ehh .. hehheee

Download Menerusi Pautan Ini - http://goo.gl/rSbeXL

Bagi pengiklan dan yang mahu promosikan produk menerusi blogger dan blog, tentu akan dapat manfaat berganda bila ada blog yang boleh muat turun percuma menerusi stor aplikasi di Google Play. Blog dipromosi, maka iklan produk juga akan turut dipromosi. Sekarang semua orang banyak guna gadjet dan peranti mobile seperti telefon pintar dan tablet android, maka blog yang kini boleh diakses dan dimuat turun mudah di Google Play adalah satu kelebihan.

Akses HASRULHASSAN.COM Menerusi Aplikasi di Google Play

Muat turun HASRULHASSAN.COM dalam Google Play
Muat turun blog Panduan Blogger Blogspot - HASRULHASSAN.COM secara percuma di Google Play. Dan jika sudi, berikanlah sedikit review dan klik bintang yang ada ye .... besar hati saya dapat sokongan dari rakan-rakan blogger. Tak perlu bayar, ianya percuma ... :P

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wahhh.... seriusly???
    Tq encik Hasrul hassan, saya dh terima tips blog dr encik melalui email.. sgt informative!

    BalasPadam
  2. Tahniah HH maju lagi selangkah...insha Allah.. Akn di download... Sbb link yg diberi x blh buka... Jadi kna search kt google play...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hoho .. link bermasalah saya dah betulkan .. :)

      Padam
  3. Tn HH punye entri dah berada Google play...maknya satu lagi trafik masuk ke blog ni terbuka...em...tak sabar nak tunggu bagaimana nak masuk blog dalam Google play ni dari tuan...

    BalasPadam
  4. Kenapa saya klik link di atas tak dapat ye tuan? "URL Not found" katenye..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah betulkan dengan link yang baru - http://goo.gl/rSbeXL

      Padam
  5. http://goo.gl/rSbeXL


    http://goo.gl/7nWgdL

    BalasPadam
  6. Terobosan yang hebat dari hasrulhasan com bisa mendapatkan panduan untuk para blogger melalui aplikasi di google play ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga dimanfaatkan sebaik mungkin ya Mas ..

      Padam
  7. wah, tahniah! Semakin mantap dan maju.

    Bagus2!
    Banyak ilmu blogging perlu dicedok dlm blog ni :-)

    Terima kasih atas perkongsian.
    Keep it up.

    BalasPadam
  8. Mantapps...satu langkah menuju kejayaan untuk hasrulhassan.com, tahniah!

    BalasPadam
  9. Power HH. Moga terus semangat untuk berkongsi. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, doakan yang terbaik untuk saya ye ..

      Padam
  10. Nak dapatkan aplikasi seperti ini boleh dapatkan dengan contest di http://goo.gl/g1WtSi

    BalasPadam
  11. saya dh dapatkan aplikasi ni..terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, semoga ada manfaat darinya.

      Padam
  12. Balasan
    1. Bagus tu. Nanti saya ceritakan cara nak buat sendiri aplikasi ni.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…