Peraturan Nombor Plet Kenderaan JPJ 2014

Wordless Wednesday Peraturan Nombor Plet Pendaftaran Kenderaan JPJ 2014 - Setiap hari rabu semua blogger menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pengunjung untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya.

Peraturan Nombor Plet Pendaftaran Kenderaan JPJ 2014

Peraturan Nombor Plet Kenderaan JPJ 2014
Peraturan Nombor Plet Pendaftaran Kenderaan JPJ 2014
Klik untuk gambar dan imej lebih besar - Peraturan Nombor Plat Daftar Kenderaan

p.s: JPJ akan memulakan operasi besar-besaran untuk kuat-kuasa peraturan saiz nombor plat pendaftaran kenderaan motor 2014 ini mulai 1 November 2014.

{ 10 comments.. read them below or add one }

tarmizi tarmizi October 29, 2014
jpj nak cari makan siap bawa pembaris tahan kereta..
Noriza MiracleVitamins Noriza MiracleVitamins October 30, 2014
Ingat la dulu kena betulkan balk plat kereta lepas kena surat amaran dengan JPJ ni. time tu belum ada lagi saman menyaman ni. La ni tak mau dah tukaq2 no plak ikut suka hati ja.biaq guna yang standard
aRz MoHa aRz MoHa October 30, 2014
perkongsian yang baik.

Tapi saya hairan kenapa MEREKA yang menawarkan perkhidmatan membuat no PLet ini tidak disaman dan diambil tindakan tegas. Jika undang-undang saman terhadap pemberi perkhidmatan ini dilaksanakan sudah tentu tidak ada lagi No plet yang tidak mengikut peraturan
Denaihati Denaihati October 30, 2014
tak susah nak ikut ni, kat kedai suruh buat ikut undang-undang je kot.
khairulkhairul November 10, 2014
memang tidak susah nak buat no plet ini tetapi kenapa perlu bazirkan masa untuk betulkan no plet jika mudah dilihat pada waktu siang dan malam.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 11, 2014
Jika ikut peraturan .. okaylah ... kenalah seragam, jika satu benda ni pun susah nak ikut, benda lain lagilah ..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 11, 2014
Guna plet standard lagi bagus pe ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 11, 2014
Ada yang kena saman, cuma tak kuar paper je .. dan lagi benda tu bawah jabatan2 yang berlainan.

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.