Langkau ke kandungan utama

Kenderaan Google Map Street View Malaysia

Kenderaan Google Map Street View Malaysia - Wordless Wednesday - Setiap hari rabu semua blogger menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pengunjung untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya.

Kenderaan Google Map Street View Malaysia




Video Mengenai Google Map Street View



Komen Pembaca ...

  1. boleh tengok semua tepi jalan ... lagi bagus, senang nak kenal dan ingat jalan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup. Biasalah Google nak dominasi semua.

      Padam
  2. lepas ni kena lebih bersopan walau di mana2 saja...ekekekeke...

    BalasPadam
  3. sebelum nak makan angin sesuatu tempat bolehlah tengok situ dulu, kalau best baru boleh pergi.
    landmark semua nampak, susah nak sesat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, susah nak sesat sbb leh nampak landmark kecuali kalau ada pembangunan pesat.

      Padam
  4. Mudah la nak kenal pasti jalan lepas ni..tapi ada yang kata tak selamat..

    BalasPadam
  5. benda ni ada faedahnya..walaupun ramai yang alert rasa macam tak selamat..terpulang kepada pengguna nak gunakan cara elok atapun cara tak elok..hu3

    BalasPadam
  6. cari alamat kg di sabah tpi xda lagi..

    BalasPadam
  7. benda ni bukan keadaan semasa, bukan live tetapi mmg real.

    BalasPadam
  8. memang bagus..takde la aku terkena macam masa aku pegi SBB2014 haritu..ciss sungguh rasanya..ahahaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi camner ko leh sampai awal ehh?

      Padam
  9. Dah takde privasi kalau semua dia nak rakam dari satelit ni...harap google map boleh tapis hanya yang buat request je dia buka tapi yang tak request tu tak yah le...tak de privasi dah bahaya terdedah2 ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dia tak tayang orang ramai rasanya, kalau ada orang dia akan buang gambar tu, sebab setakat apa yang saya dah cuba tgk, memang gambar street je yang nampak

      Padam
  10. Senanglah nanti nak kemana-mana lepas ni..

    BalasPadam
  11. Sangat berguna tapi macam takde privasi

    BalasPadam
  12. patutlah aku duk rumah hari tu nampak suv google maps..sedang meronda..aku ingatkan apa tadi..benda ni rupanya dia nak ambik..hope rumah aku ada kat google street views

    BalasPadam
  13. kompom lepas ni pakat posing jumpa kereta ni.

    BalasPadam
  14. Aku sebelum ni pakai waze je rasa nak pakai google map balik je lepas ini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Google Map sesuai utk orang yang tahu jalan tapi lupa .. waze memang utk orang yang tak tahu jalan .. hehehe

      Padam
  15. Lepas ni boleh la check dulu jalan jem ker tak?...ahahahahaha... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum boleh kot lagi ... :) sebb ia bukan peta semasa ... :)

      Padam
  16. baru je 2,3 bulan lepas kereta nie lalu..kawasan kami nie baru lagi. kat google map pun xcomplete lagi. tengok2 nampak rumah sendiri walaupun dari tepi je. hehe..

    BalasPadam
  17. Nanti lebih mudah nak pergi makan kenduri. Hehe ^_^

    BalasPadam
  18. Kalau diberi peluang ingin menjadi sukarelawan Google Street View.

    BalasPadam
  19. maksudnya, kereta ni pernah lalu di depan rumah kita la ye?

    BalasPadam
  20. Saya baru tahu perkara ini pada hari raya baru2 ni. Kawan bagi tengok. Nampak rumah kita sah2. Cukup bahaya. Yang syoknya image kereta google terpampang dalam cermin kereta saya yang di parking di luar rumah.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.