01 Oktober 2014

Kenderaan Google Map Street View Malaysia

Kenderaan Google Map Street View Malaysia - Wordless Wednesday - Setiap hari rabu semua blogger menerbitkan satu entri gambar tanpa meletakkan apa-apa keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut. Terpulang pada pengunjung untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya.

Kenderaan Google Map Street View Malaysia




Video Mengenai Google Map Street View


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

27 Komen

boleh tengok semua tepi jalan ... lagi bagus, senang nak kenal dan ingat jalan...

lepas ni kena lebih bersopan walau di mana2 saja...ekekekeke...

sebelum nak makan angin sesuatu tempat bolehlah tengok situ dulu, kalau best baru boleh pergi.
landmark semua nampak, susah nak sesat.

Mudah la nak kenal pasti jalan lepas ni..tapi ada yang kata tak selamat..

benda ni ada faedahnya..walaupun ramai yang alert rasa macam tak selamat..terpulang kepada pengguna nak gunakan cara elok atapun cara tak elok..hu3

cari alamat kg di sabah tpi xda lagi..

Yup. Biasalah Google nak dominasi semua.

benda ni bukan keadaan semasa, bukan live tetapi mmg real.

memang bagus..takde la aku terkena macam masa aku pegi SBB2014 haritu..ciss sungguh rasanya..ahahaa

Dah takde privasi kalau semua dia nak rakam dari satelit ni...harap google map boleh tapis hanya yang buat request je dia buka tapi yang tak request tu tak yah le...tak de privasi dah bahaya terdedah2 ni...

Senanglah nanti nak kemana-mana lepas ni..

Sangat berguna tapi macam takde privasi

Ya, susah nak sesat sbb leh nampak landmark kecuali kalau ada pembangunan pesat.

Tapi camner ko leh sampai awal ehh?

patutlah aku duk rumah hari tu nampak suv google maps..sedang meronda..aku ingatkan apa tadi..benda ni rupanya dia nak ambik..hope rumah aku ada kat google street views

kompom lepas ni pakat posing jumpa kereta ni.

Aku sebelum ni pakai waze je rasa nak pakai google map balik je lepas ini..

Lepas ni boleh la check dulu jalan jem ker tak?...ahahahahaha... :D

Belum boleh kot lagi ... :) sebb ia bukan peta semasa ... :)

Google Map sesuai utk orang yang tahu jalan tapi lupa .. waze memang utk orang yang tak tahu jalan .. hehehe

Dia tak tayang orang ramai rasanya, kalau ada orang dia akan buang gambar tu, sebab setakat apa yang saya dah cuba tgk, memang gambar street je yang nampak

baru je 2,3 bulan lepas kereta nie lalu..kawasan kami nie baru lagi. kat google map pun xcomplete lagi. tengok2 nampak rumah sendiri walaupun dari tepi je. hehe..

Nanti lebih mudah nak pergi makan kenduri. Hehe ^_^

Kalau diberi peluang ingin menjadi sukarelawan Google Street View.

maksudnya, kereta ni pernah lalu di depan rumah kita la ye?

Saya baru tahu perkara ini pada hari raya baru2 ni. Kawan bagi tengok. Nampak rumah kita sah2. Cukup bahaya. Yang syoknya image kereta google terpampang dalam cermin kereta saya yang di parking di luar rumah.


EmoticonEmoticon