Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee AkmaOmar

Contest bonus akhir tahun Shaklee. Dah join ke? Nampaknya ramai blogger Malaysia yang dah sertai kontest ini yang dianjurkan oleh AkmaOmar.com dan ditaja oleh pengedar-pengedar produk Shaklee. Masing-masing sedang cuba mendapat tempat yang baik di dalam enjin carian Google.com.my agar boleh menang hadiah wang tunai lumayan yang disediakan.

Contest yang terbuka untuk semua blogger Malaysia ini amat mudah untuk disertai. Apa yang perlu dilakukan hanyalah membuat satu blog post dengan tajuk Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan berdasarkan informasi dan butiran yang telah disediakan.

Contest ini menguji keupayaan para peserta untuk menulis sebuah entri dengan ciri-ciri SEO terbaik memandangkan pemilihan pemenang adalah berdasarkan kedudukan atau rank di enjin carian Google Malaysia. Ia bukan satu kerja mudah bagi seorang blogger. Apatah lagi buat blogger newbie, tetapi contest ini juga merupakan satu platform untuk para blogger Malaysia mengetahui sejauh mana keupayaannya menulis sebuah entri yang boleh berada di rank terbaik Google.

Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee AkmaOmar.com

Contest bonus akhir tahun

Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin KesihatanBlog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini, Exam SPA OnlineKongsi Bersama NoraDunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Contest ini walaubagaimanapun terbahagi dalam dua kategori.

Kategori pertama ialah kategori SEO seperti yang saya ceritakan tadi, dan keduanya ialah kategori bonus. Kategori bonus adalah berkaitan penilaian paling banyak jumlah Like dan jumlah G+ yang dapat dikumpulkan menerusi entri Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.
Hadiah wang tunai Contest Bonus Akhir Tahun Shaklee AkmaOmar.com

Hadiah wang tunai untuk kategori SEO amatlah lumayan.

  • Tempat Pertama - RM600
  • Tempat Kedua - RM 400
  • Tempat Ketiga - RM 250
  • Tempat Ke Empat - RM 200
  • Tempat Ke Lima - RM 100
  • Tempat Ke Enam - RM 100
  • Tempat Ke Tujuh - RM 50
  • Tempat Ke Lapan - RM 50
  • Tempat Ke Sembilan - RM 50
  • Tempat Ke Sepuluh - RM 50

Manakala hadiah wang tunai untuk kategori bonus adalah RM100 yang akan diberikan kepada 6 pemenang.

Amacam? Lumayan tak? Hanya seorang peserta layak untuk menang setiap satu hadiah untuk kategori SEO. Dan untuk hadiah bonus, pun boleh menang lagi. Jadi, hadiah utama boleh menjadi RM700 jika peserta tersebut berjaya menang kedua-dua kategori. Wow! ... best tu.

Seandainya menang, ia boleh menjadi entri paling mahal pernah ditulis, terutama sekali oleh saya. Saya pernah menulis entri advertorial, tetapi tidaklah sehingga RM600 untuk satu entri .... blogger lain saya tak tahu, sebab ia satu kerahsiaan untuk buat duit dengan blog.
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan - hasrulhassan.com
Contest SEO Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Untuk menyertai contest ini, para peserta perlu memasukkan ayat-ayat di bawah ini:

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

Anda Bila Lagi?

Dan termasuklah ayat berkaitan penganjur dan penaja Contest Bonus Akhir Tahun ini. Maklumat lanjut dan info berkaitan contest ini boleh anda baca di blog AkmaOmar.com. Cubalah, mana tahu rezeki anda boleh menang sesuatu, saya juga sekadar mencuba, dan tak pasti boleh menang.

Contest ini akan berlangsung selama 2 1/2 bulan bermula dari 15hb Oct – 31hb Dec 2014. Dan penyertaan perlu dihantar sebelum 16 November 2014. Masih ada banyak masa untuk anda cari idea terbaik untuk menulis entri contest.

Yang penting, kena ada daya usaha mencuba, setidaknya kita boleh tahu sejauh mana kebolehan kita dan keupayaan blog untuk berada di dalam enjin carian untuk satu keyword yang mudah yang sebelum ini tiada persaingan. Hanya tulis entri bertajuk Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan, anda mungkin menang RM600 hadiah utama, atau paling tidak dapat RM100 kerana ramai yang suka akan entri yang telah anda tulis!

Oh ya, harapnya pembaca blog ini bolehlah beri sokongan pada entri yang telah saya tulis Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan dengan berikan Like serta G+. Keikhlasan anda membantu menjayakan entri tersebut untuk dapatkan banyak likes serta Goole plus .... amatlah saya hargai. Hanya ucapan terima kasih buat masa ini dapat saya berikan kepada anda.

{ 13 comments.. read them below or add one }

BM BM October 27, 2014
Berjaya nampaknya entri pelampung ini menaikkan kembali entri kontes Vitamin Shaklee HH... Semoga berjaya buat HH dan semua peserta.
JMR JMR October 27, 2014
saya dah..korang bila lg?
PuteraOhtraBulan PuteraOhtraBulan October 27, 2014
Ok Brader HH.Gua sbg newbie akan cuba sedaya upaya untuk pelajari ilmu SEO yang telah brader curahkan dalam blog brader...dan akan mencuba contest Shaklee ini .. :)
reezluv reezluv October 27, 2014
tengok le sehari dua nanti baru la nak tulis..:D
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2014
Alhamdulillah, ini salah satu teknik yang pernah saya ceritakan untuk tujuan SEO dan SERP.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2014
Cubalah kontest ini, keyword panjang Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan ni masih baru ..jadi peluang tak susah kalau keyword lain yang dah lama bertapak.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN October 28, 2014
Hoho .. pasang strategi baikkk punya ehhh ...
BM BM November 18, 2014
Peluang masih terbuka...tarikh tutup penyertaan sudah dilanjutkan hingga 22 November...
Denaihati Denaihati November 18, 2014
bonus besar, wang besar, meamg lumayan...bagus dicuba. semuga bro sukses nanti.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 23, 2014
Terima kasih. Memang kena bersaing dengan ramai blogger hebat pakar seo semuanya. Entri Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan kejap naik kejap turun rank dalam Google Malaysia.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN November 23, 2014
Dah tamat semalam ... persaingan sebenar bermula untuk kontest SEO bonus akhir tahun ni.
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal November 26, 2014
Assalammualaikum... bro HH,

bagus gak buat entry pelampung nie...

mselim3

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.