Langkau ke kandungan utama

Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014

Jadual waktu peperiksaan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) 2014 telahpun dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan, Kementerian Peperiksaan Malaysia. Peperiksaan bertulis SPM tahun 2014 dijangka bermula pada Isnin, 3 November 2014 dan berakhir pada 3 Disember 2014. Semua calon-calon peperiksaan SPM 2014 diharap dapat membuat segala persediaan rapi untuk menghadapinya.

Jadual peperiksaan bertulis SPM 2014 akan berlangsung selama sebulan, bermula dengan peperiksaan bertulis Bahasa Melayu kertas 1 dan 2 serta matapelajaran Seni Visual Kertas 1 yang merupakan aneka pilihan.
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014

Jadual Waktu Peperiksaan Bertulis SPM 2014

Anda boleh rujuk jadual waktu peperiksaan SPM 2014 seperti ditunjukkan di bawah ini.
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2014
Anda juga boleh muat turun versi penuh jadual waktu peperiksaan SPM 2014 yang mengandungi beberapa arahan umum khas untuk calon-calon peperiksaan SPM, termasuklah juga arahan pertambahan masa untuk calon-calon SPM keperluan khas.

Muat turun jadual waktu peperiksaan SPM 2014 di sini - Jadual Waktu Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2014

88 Biasiswa Malaysia & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Semoga perkongsian ini bermanfaat, dan membantu para calon membuat persediaan sepatutnya. Buat para ibu bapa, sila ambil perhatian mengenai jadual peperiksaan SPM 2014 ini supaya anda juga boleh terbabit dalam memberikan sokongan dan motivasi kepada anak-anak ini.

Kongsikan dengan yang lain. Terima kasih atas prihatin anda.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. salam bro, saya mohon untuk share dekat blog saya untuk post berjadual nanti...,bukan copy paste terus hanya ambi beberapa petikan jer lah...

    BalasPadam
  2. Puas hati dapat tau jadual periksa SPM awal-awal. Anak saya periksa SPM tahun ni.
    Terima kasih bro HH.

    BalasPadam
  3. Bagi mereka yang bakal menduduki peperiksaan, In Sha Allah anda akan berjaya dengan cemerlang jika berusaha...

    BalasPadam
  4. ingat lagi mase amik spm..duk balkoni..excited nk amik

    BalasPadam
  5. Harap takde bocor=bocor lagi...heee. semuga berhaya buat adiik-adik dan anak-anak semua.

    BalasPadam
  6. Semoga semuanya berjalan dengan lancar...terima kasih tuan admin di atas maklumat ini...

    BalasPadam
  7. selamat menempuh exam dengan sebaik yang boleh.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…