15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014

Gambar Proton Iriz, model terbaru 2014 menampilkan keanggunan dan ciri bertaraf antarabangsa. Bakal dilancarkan pada 25 September 2014, Proton Iriz model terbaru kereta Proton Nasional bakal dijual dengan harga serendah RM45,000 untuk variasi terpilih. Dikongsikan gambar Proton Iriz bahagian dalaman dan luaran yang berupaya menarik perhatian ramai.

Model baru Proton Iriz 2014 ini sudah boleh ditempah secara online untuk dipandu uji oleh mereka yang mungkin berminat nak merasa pengalaman sebenar dan kebolehan kereta ini, yang khabarnya menetapi citarasa antarabangsa. Apatah lagi Proton Iriz telah mendapat pengiktirafan tertinggi tahap keselamatan 5 Star Asean NCAP.

15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014

15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014

Ciri-Ciri Menarik Proton Iriz 2014

Antara ciri lain yang menarik perhatian saya ialah;
  • Tiada kunci konvensional digunakan.
  • Enjin berkuasa VVT yang mampu menjimatkan minyak petrol.
  • Infotainment dalam kereta menggunakan skrin sesentuh.
  • Punyai kamera dan paparan skrin LCD pandang belakang untuk parking.
  • Ada sistem Wifi Hotspot.
  • Enam airbags untuk keselamatan optimum.
  • Mewah dengan sut kulit pada tempat duduk.
  • Ada sistem VDC diperlengkapkan untuk keselamatan terbaik.
  • Ruang bagasi luas walaupun untuk sebuah kereta kompak.
  • Diuji dalam pelbagai keadaan cuaca dan ketahanan jarak pemanduan.
15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014
Macam best je kan? Apa yang saya ceritakan di atas adalah untuk varian terpilih, namun saya pasti model biasa Proton Iriz yang harga RM45,000 juga dah ada kelebihan yang terbaik untuk bersaing dengan kereta kompak jenama lain di pasaran.
15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014
15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014
15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014
Gambar enjin Proton Iriz berkuasa VVT
15 Gambar Proton Iriz Luar Dalam Terbaru 2014
Gambar bahagian dalam depan Proton Iriz
Ruang dalaman Proton Iriz terbaru 2014
Sistem LCD parking Proton Iriz
Paparan LCD dalam Proton Iriz model terbaru 2014
Gambar bahagian dalaman Proton Iriz
Gambar usb charger proton iriz 2014
Gambar ruang tempat duduk Proton Iriz

Hmm .. nampaknya daripada respon awal, ramai juga yang berminat dengan Proton Iriz ni, sehingga ada blogger beritahu tak jadi nak tempah Honda Jazz dek kerana terpesona dan terpikat dengan Proton Iriz yang kelihatan sangat anggun, mantap dan bercirikan terbaik.

Apa kata anda?

Kredit Foto: Paultan.org

p.s: Udah-udahlah tu haters yang tak suka Proton. Kalau tak suka, tak perlulah nak keji-keji. Ini kereta buatan Nasional, bangga ooo kereta Proton dijadikan kereta rasmi kat luar negara!


4 comments.. read them below or add one

Normi Nieza Normi Nieza September 10, 2014
alah..knapa baru keluar..cik nor dah bli kete dah..:)
Denaihati Denaihati September 10, 2014
rasanya yang versi 1.6 full spec tu dekat-dekat dengan RM60k, sama-sama kita tunggu harga rasminya.
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah September 11, 2014
Wah! Bestnyer..nmpk mggoda ;)

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.