Langkau ke kandungan utama

Segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Saya nak buat satu segmen khusus tentang Hari Kemerdekaan negara kita yang ke 57. Dengan tema Hari Kebangsaan ke 57, Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta, saya nak ajak seberapa ramai blogger tak kira baru mahupun lama untuk sertai segmen tanpa hadiah ini. Sebuah segmen untuk tunjukkan peranan blogger Malaysia dalam menzahirkan Malaysia, Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Untuk sertai segmen ini, mudah sahaja, buat langkah-langkah berikut tanda sokongan usaha ini.

Segmen Blogger Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

  • Buat satu entri dengan tajuk - Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta dari Blogger
  • Masukkan banner di bawah ini di dalam entri tersebut, dan link ke entri atau blog ini. Atau anda boleh terus salin tampal kod HTML yang telah saya sediakan untuk dimasukkan ke dalam entri.
Segmen oleh hasrulhassan.com

Salin kod HTML di bawah ini dan masukkan ke dalam entri blog anda.
  • Kemudian, dengan tidak lebih dari 300 patah perkataan, nyatakan dan tulis mengenai peranan anda sebagai blogger Malaysia untuk menzahirkan 'Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta'. Apa yang anda boleh lakukan menerusi medium blog untuk tunjukkan kecintaan anda terhadap Malaysia.
  • Dah siap, tinggalkan URL entri blog anda di kotak komen di bawah.

Tarikh Tutup

Hantarkan url entri anda sebelum 31 Ogos 2014. Senarai blog dan blogger yang join segmen ini akan saya terbitkan pada 1 September 2014. Pastikan blog anda tersenarai bersama dengan rakan blogger lain zahirkan kecintaan terhadap ibu pertiwi ini.

10 blog entri terbaik akan saya pilih selepas 1 September 2014. Blog yang terpilih akan dimasukkan ke dalam bloglist baru saya dan kekal berada selama 3 bulan.

Jom meriahkan segmen Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Lagu Tema Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Hari Kebangsaan 57




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. ana try untuk meriahkan segmen..
    http://adna2029.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  2. salam HH. insyAllah kalau sempat sy join ye..

    BalasPadam
  3. InsyaAllah .memang saya ada intention untuk membuat artikel mengenai kemerdekaan.

    BalasPadam
  4. assalamualaikum.... nah... ni ika punya
    http://www.atikahnorbaki.com/2014/08/segmen-blogger-malaysia-di-sini.html

    BalasPadam
  5. tengah karang lagi ni bro

    BalasPadam
  6. aduhai... masa peluang datang masa ni pulak ujian melanda... saya akan cuba menghasilkan yang terbaik...

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah tuan .Telah siap satu artikel demi Segmen Khas ini http://puteraohtrabulan.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  8. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    Saya join...

    BalasPadam
  9. http://umikasum.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta-dari-blogger.html

    BalasPadam
  10. http://www.mizisempoi.com/2014/08/sagmen-blogger-malaysia-di-sini.html

    BalasPadam
  11. Huhu...entah sempat ke tidak nak sertai ni..hehe

    BalasPadam
  12. http://www.kizmyself.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  13. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/08/segmen-malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    BalasPadam
  14. Saya da join :) penat menaip hehe.. http://calrasepatrick.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  15. sedikit sumbangan tanda sokongan Kemerdekaan ke 57
    http://www.kisahsidairy.com/2014/08/segmen-malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    BalasPadam
  16. akhirnya... saya join juga, terimalah entri yang tidak seberapanya ini dari Blogger picisan.
    http://yangbaik.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  17. salam takzim abang HH , kawan sertai segmen yang patriotik nie .. semoga terpilih dalam bloglist abag hh :)
    http://www.faizuddinfuad.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entri blog tak dapat dibuka kenapa ya?

      Padam
  18. sedikit perkongsian dari saya..join ye tuan HH
    http://www.mycherita.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  19. alhamdulillah, nanie sayang Malaysia. rasa terepanggil join segmen ni sebab bagi anak muda peluang ekspresikan rasa sayang pada Malaysia

    http://nurulharnanikasmari.blogspot.hk/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  20. sempat lagi ke bro...harap bro sudi terima entri ni..

    http://www.bloggerlelaki.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  21. LeYa join segmen ni
    http://anagurlz87.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  22. saya sertai segmen ini

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/08/malaysia-lahirnya-sebuah-cinta-dari.html

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum.... saya dengan rasa bangga ingin turut serta menyertai segmen ini sempena bulan kemerdekaanke-57 dengan tajuk entri "Malaysia Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Dari Blogger". Sekian, terima kasih.

    http://www.sensasi2020.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  24. Saya join juga bro HH.
    http://mohd-ridzwan.com/2014/08/30/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta-dari-blogger/

    BalasPadam
  25. Sedang mengarang lagi dari semalam. ^__^

    BalasPadam
  26. nik join dengan senang hatiii .... :)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/08/segmen-malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    BalasPadam
  27. assalamualaikum,

    saya join..

    http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  28. CN join yer..
    http://www.cekgunorazimah.com/2014/08/segmen-malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah.html

    BalasPadam
  29. As salam.
    Saya join ya sifu HH -> http://www.blogieta.com/2014/08/segmen-blogger-malaysia-di-sini.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru perasan link tadi tu salah title... Ni link yang betul ya sifu... Mohon terima ya
      http://www.blogieta.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

      Padam
  30. sy join jugak

    http://akusukatulisblog.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  31. Assalamualaikum tuan HH... saya turut join juga segmen ini, semoga diterima penyertaan saya. Sekian Terima Kasih.

    http://topseofriendly.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  32. Salam kemerdekaan dan selamat bersegmen semua..good luck =)

    BalasPadam
  33. saya join! http://nikkhazami.blogspot.com/2014/08/malaysia-di-sini-lahirnya-sebuah-cinta.html

    BalasPadam
  34. Selesai blogwalking 12.34 malam ini ^__^ Yippiiii....

    BalasPadam
  35. ala ruginya terlepas :( :( :(

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…