Langkau ke kandungan utama

TVC Raya Aidilfitri 2014 Telekom Malaysia Sweet Sangat

Oh, sweet sangat iklan TVC Raya Aidilfitri 2014 daripada Telekom Malaysia ni. Anda dah tengok ke belum? Sudah-sudahlah ehhh tengok kisah CDM25 tu, benda tu dah lepas, dan sekarang tunggu sahaja kemaafan dari pihak terbabit. Haaa...macam video TVC iklan Hari Raya ini, serius memang sweet aksi adik kecil ini.

TVC Iklan Raya Aidilfitri 2014 dari Telekom Malaysia


Jika anda belum tengok, boleh tengok dan silakan untuk kongsikan kepada yang lain. Sebarkan nilai kemaafan kerana sebagai manusia kita takkan lari dari berlaku salah dan silap. Walaupun syaitan dan iblis dirantai di bulan Ramadhan, tetapi hati kita sering dibayangi nafsu amarah.

Semua dari kita boleh berubah dari yang buruk kepada yang elok, dari tidak baik kepada terbaik. Setiap kita juga akan diuji atas nikmat yang Allah S.W.T berikan. Jika tidak hari ini, mungkin esok, mungkin bulan depan, mungkin juga tahun depan, atau mungkin selepas kita beranak pinak atau dah timang cucu.

Saya seperti anda, manusia.

Jom layan TVC penuh makna Hari Raya 2014 daripada Telekom ini, jangan lupa ye .. kongsikan kasih sayang ini pada semua. Jika tidak anda, siapa lagi? ....weeee...





Komen

  1. nak tengok lah..tahun ni belum tengok apa2 TVC raya lagi..

    BalasPadam
  2. Setiap kali nak raya, rasa tak sabar nak tgk iklan raya berkonsep story telling yang best mcm nie.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, dan pasti ramai blogger Malaysia akan kongsikan video-video yang best dan menarik iklan Raya 2014 ...

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…