Langkau ke kandungan utama

Shopping Is Just A Click Away With Online Convenience... Any Time

SHOPPING is usually a fun experience and even considered therapeutic for some, but there are those who just don’t like crowds, especially when it is nearing festive seasons.

Physical shopping can be fun and even called retail therapy by some, but may be an ordeal for others especially during peak times such as weekends leading to public holidays and with Hari Raya Puasa.

Festive Time Or Any Time, Shopping Is Just A Click Away With Online Convenience

Lazada Malaysia - Online Shopping
Online shopping especially increases by a quantum leap during these times and more people in this modern generation are making purchasing online their preferred choice with a host of virtual stores such as lazada.com.my.

Consider the latest trends and see where you fit in!
Online Shopping with Lazada

MORE MALAYSIANS SHOP ONLINE

Trend Micro, a Malaysia-based Internet content developer online survey shows that eight out of 10 Malaysian Internet users now shop online, an increase that reflects a global and regional increase in online commerce.

Global online retails sales passed US$1 trillion last year and are expected to grow by 17.1% this year, according to eMarketer, with the Asia Pacific region accounting for more than a third of the sales.
Online Convenience shopping
The company cited market research firm Nielsen's expectations that Malaysia's online shopping market would increase to RM5 billion (US$1.52 billion) by 2015.

MALAYSIAN WOMEN vs MEN IN ONLINE SHOPPING

Both men and women know that going to a physical store will take a long time including travel, parking and walking to a shop just to browse through and see what is available before making a choice.

Online shopping is fast and easy; sometimes it takes only about 15-30 minutes on the average.

In Malaysia, the men and women shopping online are fairly balanced with men taking a slightly bigger piece of the pie at 51%, according to www.ecommercemilo.com.

THE YOUNG TAKE CENTRE STAGE

The biggest age group for online shoppers is 26-36 years (51%) followed by the 18-25 year old segment (29%), which rationalizes as these would likely be those who have enough earning power and already attuned to shopping on line.
Shopping is just a click away - Lazada Malaysia

SHOPPING IN THE EVENING

Most prefer to shop at night and payment via credit and debit card (75%) over other methods such as Internet banking and Paypal.

With Lazada, you get the best as convenient payment is also provided via cash on delivery (COD).

MORE REASONS TO SHOP ONLINE

Majority of shoppers like going online as they are able to compare (71%) followed by the convenience of discovering what they could buy and finally being able to find great deals only available online!

Lazada’s EXTRAVAGANZA and FRENZY sales this year are just an example of what online purchasers can look forward to.

Visit www.lazada.com.my and on the Mobile App (available on both the iOS and Android).




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Pernah order dekat lazada ni. TApi seminggu dah tggu cancel item. Sebab kata diorang takda stock..

    BalasPadam
  2. Tips shopping untuk semua :
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/06/shopping-raya-cantik-murah-dan.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…