Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Saya nak support rakan blogger saya ni. First timer buat Giveaway. Teringat masa saya dedulu buat kontest dan giveaway, susah oo nak dapatkan penyertaan, yelah siapalah saya dalam dunia blog Malaysia ni. Ada sekali tu, saya anjurkan hanya ada lapan orang je join. Tapi tetap saya berikan hadiah pada yang layak.

Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Ihya Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Kali ini, saya cuba beri sokongan sekadar termampu. Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80; salah satu giveaway yang saya fikir cukup mudah. Mana yang susah payah nak join, memang saya tolak tepi. Saya bukan apa, nak elakkan orang dari berlaku tidak jujur dalam kontest atau giveaway, maka permudahkan syarat. Jika kita buat giveaway yang dah jadi susah, tak mustahil ada peserta yang mengelat dan tak ikut syarat. Nak benarkan orang atau peserta berlaku jujur; maka mudahkanlah dengan syarat yang tidak memberatkan. Berbelit tak ayat saya ni ... hoho.

Syarat giveaway ini memang tak letih jari jemari. Anda hanya perlu buat satu entri mempromosikan giveaway ini sahaja. Tempek banner yang disediakan, dan follow blog penganjur.

Hadiah pun boleh kira oklah juga untuk first timer. Kalau anda nak join, saya syor sangat. Manalah tahu ini mungkin rezeki anda untuk menang hadiah yang disediakan, bolehlah lakukan sesuatu dengan hadiah tersebut untuk jadi modal kepada sesuatu yang lebih baik, ye tak?

Wang Tunai Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

  1. Duit raya bernilai RM50
  2. Duit raya bernilai RM30
  3. Duit raya bernilai RM20 

Tarikh mula giveaway ini adalah pada 4 Julai 2014 dan akan tutup pada 21 Julai 2014. Pengumuman pemenang pula akan dibuat pada 25 Julai 2014. Haa apa lagi? Meh la sertai Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80 ini.

Oh ya, sekadar nak berikan tips sikit, kalau boleh bila giveaway yang perlu tinggalkan link di ruangan komen, mohon supaya ia dipermudahkan dengan nyahaktifkan paparan captcha tu. Bukan apa, jenis orang yang jari comel asyik silap taip .. nanti terus pangkah pula .. rugi satu persaingan. :)


{ 14 comments.. read them below or add one }

Hafizah Halim Hafizah Halim July 08, 2014
This comment has been removed by the author.
Hafizah Halim Hafizah Halim July 08, 2014
Assalamualaikum & Salam Ramadhan..
Sifu.. Terima kasih diatas support yang diberi...
Really appreciate it.. :)
Sya Isya Sya Isya July 09, 2014
baguslah bro bg support kat newbie.

Betul tu. Sy mula2 buat contest pun susah nak dapat peserta.
Tapi lepas seminggu ke 2 minggu, baru orang laju join.

Walaupun contest mudah, tapi kadang orang tak join juga.
Hafizah Halim Hafizah Halim July 11, 2014
Salam..
Nanti jgn lupa semak GA ID ye..
http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/senarai-peserta-ihya-ramadhan-giveaway.html
Cik Asma BLuppy Cik Asma BLuppy July 11, 2014
hai singgah sini dr segmen yg sama. good luck!
ain syafieqa ain syafieqa July 17, 2014
singgah blogwalking from http://whiteroses2013.blogspot.com/. good luck..
irrayyan irrayyan July 17, 2014
Semoga berjaya. Singgah dr segmen yg sama. Jemput join GA pertama irrayyan.com
Giveaway Ramadhan
aRz MoHa aRz MoHa July 17, 2014
ramai yang masih memnggunakan captcha. agak susah untuk blogwalking.
Selamat berjaya. Dari segmen yang sama
Free Just 4 U Free Just 4 U July 18, 2014
Salam Ramadhan
Blogwalking menanti masa sahur...

http://freejustforu.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP July 18, 2014
salam. dari GA yg sama..blogwalking sini..& all the best!

http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal July 22, 2014
Assalammualaikum... visit sini datang daripada segmen yang sama...

http://mselim3.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

mselim3
Nadya Bubble Nadya Bubble August 08, 2014
Singgah sini kejap, hai :)

Al-Quran comel ni tinggal 4 corak je~~~
http://nadyabubble.blogspot.com/2014/08/rainbow-al-quran-madina.html
fadhil eda fadhil eda November 06, 2014
singgah dari segmen yang sama


http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.