08 Julai 2014

Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Saya nak support rakan blogger saya ni. First timer buat Giveaway. Teringat masa saya dedulu buat kontest dan giveaway, susah oo nak dapatkan penyertaan, yelah siapalah saya dalam dunia blog Malaysia ni. Ada sekali tu, saya anjurkan hanya ada lapan orang je join. Tapi tetap saya berikan hadiah pada yang layak.

Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Ihya Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

Kali ini, saya cuba beri sokongan sekadar termampu. Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80; salah satu giveaway yang saya fikir cukup mudah. Mana yang susah payah nak join, memang saya tolak tepi. Saya bukan apa, nak elakkan orang dari berlaku tidak jujur dalam kontest atau giveaway, maka permudahkan syarat. Jika kita buat giveaway yang dah jadi susah, tak mustahil ada peserta yang mengelat dan tak ikut syarat. Nak benarkan orang atau peserta berlaku jujur; maka mudahkanlah dengan syarat yang tidak memberatkan. Berbelit tak ayat saya ni ... hoho.

Syarat giveaway ini memang tak letih jari jemari. Anda hanya perlu buat satu entri mempromosikan giveaway ini sahaja. Tempek banner yang disediakan, dan follow blog penganjur.

Hadiah pun boleh kira oklah juga untuk first timer. Kalau anda nak join, saya syor sangat. Manalah tahu ini mungkin rezeki anda untuk menang hadiah yang disediakan, bolehlah lakukan sesuatu dengan hadiah tersebut untuk jadi modal kepada sesuatu yang lebih baik, ye tak?

Wang Tunai Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80

  1. Duit raya bernilai RM50
  2. Duit raya bernilai RM30
  3. Duit raya bernilai RM20 

Tarikh mula giveaway ini adalah pada 4 Julai 2014 dan akan tutup pada 21 Julai 2014. Pengumuman pemenang pula akan dibuat pada 25 Julai 2014. Haa apa lagi? Meh la sertai Ihya' Ramadhan - Giveaway by Ummudd80 ini.

Oh ya, sekadar nak berikan tips sikit, kalau boleh bila giveaway yang perlu tinggalkan link di ruangan komen, mohon supaya ia dipermudahkan dengan nyahaktifkan paparan captcha tu. Bukan apa, jenis orang yang jari comel asyik silap taip .. nanti terus pangkah pula .. rugi satu persaingan. :)


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

14 Komen

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Assalamualaikum & Salam Ramadhan..
Sifu.. Terima kasih diatas support yang diberi...
Really appreciate it.. :)

baguslah bro bg support kat newbie.

Betul tu. Sy mula2 buat contest pun susah nak dapat peserta.
Tapi lepas seminggu ke 2 minggu, baru orang laju join.

Walaupun contest mudah, tapi kadang orang tak join juga.

Salam..
Nanti jgn lupa semak GA ID ye..
http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/senarai-peserta-ihya-ramadhan-giveaway.html

hai singgah sini dr segmen yg sama. good luck!

singgah blogwalking from http://whiteroses2013.blogspot.com/. good luck..

Semoga berjaya. Singgah dr segmen yg sama. Jemput join GA pertama irrayyan.com
Giveaway Ramadhan

ramai yang masih memnggunakan captcha. agak susah untuk blogwalking.
Selamat berjaya. Dari segmen yang sama

Salam Ramadhan
Blogwalking menanti masa sahur...

http://freejustforu.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

salam. dari GA yg sama..blogwalking sini..& all the best!

http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

Assalammualaikum... visit sini datang daripada segmen yang sama...

http://mselim3.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

mselim3

Singgah sini kejap, hai :)

Al-Quran comel ni tinggal 4 corak je~~~
http://nadyabubble.blogspot.com/2014/08/rainbow-al-quran-madina.html

singgah dari segmen yang sama


http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html


EmoticonEmoticon