Contest Duit Raya Casa Ombak

Nampaknya ramai blogger Malaysia yang dah sertai Contest Duit Raya Casa Ombak. Masing-masing sedang cuba mendapat tempat dan perhatian agar boleh menang hadiah wang tunai lumayan yang disediakan. Entri Buffet Ramadhan Casa Ombak menjadi taruhan untuk menang dua kategori dipertandingkan. Hadiah wang tunai terkumpul hampir RM3000 disediakan untuk para pemenang.

Contest yang terbuka untuk semua blogger Malaysia ini amat mudah untuk disertai. Apa yang perlu dilakukan hanyalah membuat satu blog post dengan tajuk Buffet Ramadhan Casa Ombak berdasarkan informasi dan butiran yang telah disediakan.

Contest Duit Raya Casa Ombak untuk Blogger Malaysia

Contest Duit Raya Casa Ombak

Pertandingan ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com dan ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com,Inspired Magazine,Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD.

Hadiah contest duit raya Casa Ombak ini terbahagi kepada dua kategori, iaitu kategori artikel atau blog post terbaik, dan satu lagi adalah kategori SEO (Search Engine Optimization). Ini bermakna satu blog post memungkinkan untuk menang kedua-dua kategori. Jika satu blog post menang hadiah pertama bagi kedua-dua kategori, bermakna pemenang itu akan terima hadiah wang tunai sejumlah RM900! Amacam? Lumayan tak?

Hadiah Kategori Artikel Terbaik

  • Tempat Pertama 1 x Wang tunai RM 400
  • Tempat Kedua 1 x Wang tunai RM 300
  • Tempat Ketiga 1 x Wang tunai RM 200
  • Tempat Ke Empat 1 x Wang tunai RM 100
  • Tempat Ke Lima 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Enam 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Tujuh 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Lapan 1 x Wang tunai RM 50

Hadiah Kategori SEO

  • Tempat Pertama 1 x Wang tunai RM 500
  • Tempat Kedua 1 x Wang tunai RM 350
  • Tempat Ketiga 1 x Wang tunai RM 250
  • Tempat Ke Empat 1 x Wang tunai RM 150
  • Tempat Ke Lima 1 x Wang tunai RM 100
  • Tempat Ke Enam 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Tujuh 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Lapan 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Sembilan 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Sepuluh 1 x Wang tunai RM 50
Contest Duit Raya Casa Ombak

Dek kerana hadiah yang lumayan, berpusu-pusu blogger Malaysia telah menghasilkan entri-entri yang kalau dilihat sekali imbas sudah serupa sama ibarat kena copy paste semata. Jadi, cabaran terkuat dalam contest duit raya Casa Ombak ialah untuk menghasilkan entri yang bermutu, unik dan disukai baik oleh penganjur selaku pemilih dan juga oleh enjin carian.

Cabaran Buat Pakar SEO vs Entri Berkualiti

Ehemm .. jika anda seorang pakar SEO, jadi tidaklah sukar untuk bersaing dalam kategori entri atau artikel SEO; tetapi untuk hasilkan entri yang ada jiwa bagi menang kategori artikel terbaik tentulah satu cabaran hebat memandangkan semua sumber informasi, butiran dan gambar adalah dari sumber yang sama.

Disinilah blogger-blogger Malaysia perlu mengasah segala skill untuk menghasilkan penulisan terbaik. Jadi, sesiapa pun boleh menang untuk raih kemenangan kategori artikel terbaik, yang juga langsung untuk kategori SEO.

Contest duit raya ini akan berlangsung selama sebulan bermula 24 hb Jun – 24 hb July 2014. Dan semua entri contest hendaklah dihantar sebelum 15hb July 2014. Penilaian akan dibuat oleh penganjur sendiri. Seorang blogger hanya boleh hantar satu entri penyertaan sahaja untuk kedua-dua kategori.
Buffet Ramadan Casa Ombak - hasrulhassan.com
Buffet Ramadhan Casa Ombak - Contest SEO


Jika anda masih belum menyertai contest dan menulis berkaitan Buffet Ramadhan Casa Ombak, cepat-cepatlah buat entri terbaik. Mana tahu ada rezeki anda untuk menang.

Tips Untuk Menang Contest Duit Raya Casa Ombak

Salah satu tips yang boleh saya kongsikan untuk anda hasilkan entri yang menarik dan pada masa sama boleh berjaya dalam kategori SEO ialah dengan menulis entri yang punyai gambar cantik dan terbaik. Dan setiap gambar itu mestilah dinamakan menggunakan kata kunci SEO yang dipertandingkan iaitu Buffet Ramadhan Casa Ombak. Letakkan juga alt img pada gambar tersebut selain berikan tajuk (title). Pastikan juga anda gunakan gambar itu untuk link pada entri anda ... :)

Semoga berjaya.

{ 11 comments.. read them below or add one }

yang baik Ishak yang baik Ishak July 03, 2014
contest dah semakin hangat... tinggal saya yang belum berkesempatan turut serta...
onlajer onlajer July 03, 2014
Salam Ramadhan...Wah terbaik lah panduan contest dari tuan
Hafizah Halim Hafizah Halim July 04, 2014
Meh join GA saya juga :
http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ July 04, 2014
Menarik!!! Semoga berjaya ye Abang HH
BM BM July 10, 2014
Baru jumpa...Entri pelampung inilah yg benar2 berjaya melonjakkan tuan punya entri contest utk kekal berada diatas rupanya! Syabas! Tuan memang pakar SEO. Rasanya dah tau pemenangnya ni... :)
BM BM July 10, 2014
Tuan memang dah xletak recent entry kat sidebar lagi dah ke? Bagi yg sesekali dpt bw spt saya ni...ianya amat berguna utk kemudahan tapi terpulanglah... ianya hak tuan, :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN July 10, 2014
Bukan tak nak letak ... saya punya RSS problem dia tak detect ... letak dah tapi tak keluar, jenuh saya godek ... tak tahu camner lagi nak buat. Kecuali saya start zero ... ubah template kot.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN July 10, 2014
Dah nampak entri keluar dah .. semoga berjaya.
cik amal cik amal July 22, 2014
amal buat dah yg link tuu :D
nak pulun bg no tu payah betul..degil betul blog amal nk naik tangga.. haha

btw tahniah :D

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.