Langkau ke kandungan utama

Contest Duit Raya Casa Ombak

Nampaknya ramai blogger Malaysia yang dah sertai Contest Duit Raya Casa Ombak. Masing-masing sedang cuba mendapat tempat dan perhatian agar boleh menang hadiah wang tunai lumayan yang disediakan. Entri Buffet Ramadhan Casa Ombak menjadi taruhan untuk menang dua kategori dipertandingkan. Hadiah wang tunai terkumpul hampir RM3000 disediakan untuk para pemenang.

Contest yang terbuka untuk semua blogger Malaysia ini amat mudah untuk disertai. Apa yang perlu dilakukan hanyalah membuat satu blog post dengan tajuk Buffet Ramadhan Casa Ombak berdasarkan informasi dan butiran yang telah disediakan.

Contest Duit Raya Casa Ombak untuk Blogger Malaysia

Contest Duit Raya Casa Ombak

Pertandingan ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com dan ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com,Inspired Magazine,Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD.

Hadiah contest duit raya Casa Ombak ini terbahagi kepada dua kategori, iaitu kategori artikel atau blog post terbaik, dan satu lagi adalah kategori SEO (Search Engine Optimization). Ini bermakna satu blog post memungkinkan untuk menang kedua-dua kategori. Jika satu blog post menang hadiah pertama bagi kedua-dua kategori, bermakna pemenang itu akan terima hadiah wang tunai sejumlah RM900! Amacam? Lumayan tak?

Hadiah Kategori Artikel Terbaik

  • Tempat Pertama 1 x Wang tunai RM 400
  • Tempat Kedua 1 x Wang tunai RM 300
  • Tempat Ketiga 1 x Wang tunai RM 200
  • Tempat Ke Empat 1 x Wang tunai RM 100
  • Tempat Ke Lima 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Enam 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Tujuh 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Lapan 1 x Wang tunai RM 50

Hadiah Kategori SEO

  • Tempat Pertama 1 x Wang tunai RM 500
  • Tempat Kedua 1 x Wang tunai RM 350
  • Tempat Ketiga 1 x Wang tunai RM 250
  • Tempat Ke Empat 1 x Wang tunai RM 150
  • Tempat Ke Lima 1 x Wang tunai RM 100
  • Tempat Ke Enam 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Tujuh 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Lapan 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Sembilan 1 x Wang tunai RM 50
  • Tempat Ke Sepuluh 1 x Wang tunai RM 50
Contest Duit Raya Casa Ombak

Dek kerana hadiah yang lumayan, berpusu-pusu blogger Malaysia telah menghasilkan entri-entri yang kalau dilihat sekali imbas sudah serupa sama ibarat kena copy paste semata. Jadi, cabaran terkuat dalam contest duit raya Casa Ombak ialah untuk menghasilkan entri yang bermutu, unik dan disukai baik oleh penganjur selaku pemilih dan juga oleh enjin carian.

Cabaran Buat Pakar SEO vs Entri Berkualiti

Ehemm .. jika anda seorang pakar SEO, jadi tidaklah sukar untuk bersaing dalam kategori entri atau artikel SEO; tetapi untuk hasilkan entri yang ada jiwa bagi menang kategori artikel terbaik tentulah satu cabaran hebat memandangkan semua sumber informasi, butiran dan gambar adalah dari sumber yang sama.

Disinilah blogger-blogger Malaysia perlu mengasah segala skill untuk menghasilkan penulisan terbaik. Jadi, sesiapa pun boleh menang untuk raih kemenangan kategori artikel terbaik, yang juga langsung untuk kategori SEO.

Contest duit raya ini akan berlangsung selama sebulan bermula 24 hb Jun – 24 hb July 2014. Dan semua entri contest hendaklah dihantar sebelum 15hb July 2014. Penilaian akan dibuat oleh penganjur sendiri. Seorang blogger hanya boleh hantar satu entri penyertaan sahaja untuk kedua-dua kategori.
Buffet Ramadan Casa Ombak - hasrulhassan.com
Buffet Ramadhan Casa Ombak - Contest SEO


Jika anda masih belum menyertai contest dan menulis berkaitan Buffet Ramadhan Casa Ombak, cepat-cepatlah buat entri terbaik. Mana tahu ada rezeki anda untuk menang.

Tips Untuk Menang Contest Duit Raya Casa Ombak

Salah satu tips yang boleh saya kongsikan untuk anda hasilkan entri yang menarik dan pada masa sama boleh berjaya dalam kategori SEO ialah dengan menulis entri yang punyai gambar cantik dan terbaik. Dan setiap gambar itu mestilah dinamakan menggunakan kata kunci SEO yang dipertandingkan iaitu Buffet Ramadhan Casa Ombak. Letakkan juga alt img pada gambar tersebut selain berikan tajuk (title). Pastikan juga anda gunakan gambar itu untuk link pada entri anda ... :)

Semoga berjaya.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. contest dah semakin hangat... tinggal saya yang belum berkesempatan turut serta...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah nampak entri keluar dah .. semoga berjaya.

      Padam
  2. Salam Ramadhan...Wah terbaik lah panduan contest dari tuan

    BalasPadam
  3. Meh join GA saya juga :
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    BalasPadam
  4. Menarik!!! Semoga berjaya ye Abang HH

    BalasPadam
  5. Baru jumpa...Entri pelampung inilah yg benar2 berjaya melonjakkan tuan punya entri contest utk kekal berada diatas rupanya! Syabas! Tuan memang pakar SEO. Rasanya dah tau pemenangnya ni... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan memang dah xletak recent entry kat sidebar lagi dah ke? Bagi yg sesekali dpt bw spt saya ni...ianya amat berguna utk kemudahan tapi terpulanglah... ianya hak tuan, :)

      Padam
    2. Bukan tak nak letak ... saya punya RSS problem dia tak detect ... letak dah tapi tak keluar, jenuh saya godek ... tak tahu camner lagi nak buat. Kecuali saya start zero ... ubah template kot.

      Padam
  6. amal buat dah yg link tuu :D
    nak pulun bg no tu payah betul..degil betul blog amal nk naik tangga.. haha

    btw tahniah :D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…