Langkau ke kandungan utama

Kelab Blogger Belia Malaysia

Kelab Blogger Belia Malaysia - sebuah kelab blogger yang saya wujudkan sejak beberapa bulan lalu, alhamdulillah semakin ramai ahli terutama blogger Malaysia yang dah sertai. Terkini, jumlah ahli sudah sampai 7 ribu. Terima kasih kepada mereka yang sudi join Kelab Blogger Belia Malaysia.

Idea nak wujudkan sebuah group di facebook ini bermula apabila saya terlihat banyak program-program belia yang dibuat di negara kita. Jadi, saya gunakan platform ini untuk beri peluang blogger Malaysia sertai kelab ini. Satu bentuk peluang dan untuk tingkatkan jenama. Semua orang tahu, facebook boleh menjadi satu jambatan mudah untuk connect dengan mana-mana badan yang ada kaitan dengan belia di Malaysia.

Kelab Blogger Belia Malaysia

Kelab Blogger Belia Malaysia

Kepada rakan-rakan yang belum sertai Kelab Blogger Belia di facebook, bolehlah apply tanpa sebarang terma syarat berat, cuma anda dinasihatkan untuk gunakan dengan sebaik mungkin tanpa ganggu gugat perasaan blogger lain.

Saya tegas ooo dalam Kelab Blogger Belia tu, mana-mana yang dok promosi bisnes secara direct .. memang saya keluarkan, dan banned. Tapi, kalau empunya diri sedia maklum dan bagitahu tak lakukan lagi, saya akan masukkan kembali .. in Sha Allah. Semua orang boleh ping dan kongsikan segala penulisan entri dalam blog di situ. Cuma kena faham, kalau boleh biar entri yang ada info, ada manfaat ... jika ada blog yang ping entri copy-paste 100 peratus, saya juga akan banned.

Hehehe.. nampak macam rigid sikit, tapi nak jaga keharmonian dan pastikan Kelab Blogger Belia itu boleh diketengahkan, maka perlu saya lakukan seperti itu. Jangan marah ye ...

Ok, jemput semua blogger Malaysia join Kelab Blogger Belia tu di facebook.

Boleh jenguk dulu di sini - https://www.facebook.com/groups/kelabbloggerbelia/

Oh ya, nanti ada kontes/giveaway khas untuk rakan-rakan blogger di situ. Saya akan anjurkan apabila capaian 7000 ahli dicapai kelak, in Sha Allah.

Komen

  1. nak join la macam ni.

    BalasPadam
  2. Saya dah apply tu.. tunggu tu HH approve jer

    BalasPadam
  3. baguslah HH kawal entri yg masuk dlm group ni...so takdalah ada entri yg agak berunsur 18SX, provokasi dan sbgnye...

    BalasPadam
  4. dah join lama dah.. heee

    BalasPadam
  5. request to join!! hehehe..

    BalasPadam
  6. Saya dah lama join. Bagus tengok network berkembang..nak buat GA pun senang.. hehe

    BalasPadam
  7. Tinggal 600 peserta lagi dalam tu.. lepas ni bro boleh lah buat kontest.. hehe

    BalasPadam
  8. saya dah join tu. hahaha. tq admin.

    BalasPadam
  9. Okey saya pun mahu join juga dengan group ini hhehe :)

    BalasPadam
  10. Dah join tapi PENDING lagi...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…