Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Bulan Ramadhan tak lama lagi akan menjelma. Teruja saya dan keluarga. Bagaimana dengan anda semua? Ehemm ... puasa ganti dah settle ke? Jika belum, masih ada masa sebelum Ramadhan dijangka tiba pada 29 Jun 2014, untuk ganti semua puasa yang tak tertunai.

Puasa adalah Rukun Islam. Jadi wajib tunai. Tak tunai, sendiri boleh fikir ehh ...hehehe.

Sempena kehadiran Ramadhan tidak lama lagi, saya dengan sukacita nak buat satu bloglist khas untuk Ramadhan ini. Bloglist ini bertujuan untuk eratkan silaturrahim antara blogger di bulan penuh keberkatan. Senang dan mudah nanti saya nak update berkaitan kegiatan blogger Malaysia di bulan Ramadhan.

Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Untuk menjadi sebahagian daripada bloglist khas blog ini, apa yang perlu anda lakukan ialah menulis satu entri khas berkaitan Ramadhan di blog masing-masing. Entri tersebut mesti entri baru yang merujuk kepada kehadiran Ramadhan 1435H/2014. Anda boleh tulis apa sahaja, asalkan ada kaitan dengan kehadiran bulan mulia umat Islam ini. Jangan tulis pasal persediaan raya ... haaa yang tu saya tak terima.

Contoh-contoh kandungan entri yang boleh anda fikirkan:
  • Tulis mengenai adab-adab blogger semasa di bulan puasa.
  • Resepi mudah untuk disiapkan di bulan puasa.
  • Amalan-amalan mulia lagi berkat yang perlu dibuat semasa puasa.
  • Tips berkaitan perbelanjaan di bulan puasa.
  • Panduan memilih kurma yang bagus untuk berbuka.
  • Kegembiraan yang bakal anda rasa bila tiba bulan puasa tahun ini.

Entri tajuk bebas, tetapi mesti ada link ke blog ini (www.hasrulhassan.com). Panjang entri mestilah lebih daripada 300 patah perkataan. Jika kurang, nanti tak tepati ciri-ciri sebuah entri berkualiti di 'mata' Google. Letakkan gambar yang sesuai jika boleh, dan jangan lupa letakkan alt dan deskripsi gambar.

Blog-blog giveway, kontest atau mana-mana blogshop tidak dibenarkan.

Dah siap entri tersebut, tinggalkan di ruang komen di bawah. Satu entri terbaik akan saya pilih untuk terima satu hadiah misteri.

Hanya 30 Blog Terawal

Bloglist ini terhad, dan penyertaan dibuka hanya untuk 30 blog sahaja - sesuai dengan 30 hari Ramadhan. 30 blog terawal yang hantar URL entri berkenaan, saya akan terima.

Semua 30 blog yang terpilih akan diletakkan di bahagian sidebar blog ini pada paparan post. Ia akan kekal berada selama 30 hari sehingga berakhirnya Ramadhan - sehingga Raya ke enam.

In Sha Allah, di bulan Ramadhan nanti, saya akan lihat mana-mana entri blog yang terbaik untuk diketengahkan dan dikongsikan.

Segmen ini saya anggap tamat. Terima kasih semua.


Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

{ 43 comments.. read them below or add one }

CXopportunities CXopportunities June 10, 2014
wah! mcm seronok tp tunggu cx dpt idea dulu baru cx join. hehhe.
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz June 10, 2014
Wah cam besttt jer ..nnt blh lerr join skali ..
Tino Berita Tino Berita June 10, 2014
Informasi yang menarik dan juga melalui blog ini banyak ilmu yang saya dapatkan.
Marhaban Ya Ramadhan...semoga Ramadhan tahun ini akan lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya aamiin...aamiin
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim June 10, 2014
Beritahu kami bila dah cukup 30 entri. Nak menulis tapi saya berada di luar negeri skrg.
Jia Rizaira Jia Rizaira June 10, 2014
InsyaAllah akan turut serta...ini cabaran ni..hehehe

Entri terkini MINDAKABUR : Menambah 'Text Formatting Tools' Pada Kotak Post Google+
megat megat June 10, 2014
Macam best jer nie.. nnt sy nk masuk gak
yang baik Ishak yang baik Ishak June 11, 2014
Inshaa Allah... semoga Ramadhan kali ini membawa berkat penuh sarat

http://yangbaik.blogspot.com/2014/06/ramadhan-bakal-tiba-bersediakah-kita.html
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ June 11, 2014
Nak juga!!! Hehehehehe InsyaAllah ena cuba up entry mengenai bulan ramadhan. InsyaAllah
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 11, 2014
Terima kasih .. terima kasih .. :)
zarulfarhana zarulfarhana June 11, 2014
macam best.. kena cari idea nie..
permatabiru permatabiru June 11, 2014
sdg mencuba up entry ^_^
Siti Anirah Azuri Siti Anirah Azuri June 11, 2014
Nok join jugok lah.. lama dah tak join contest.. hehe
Cik Puan Fairul Cik Puan Fairul June 11, 2014
selamat menyambut ramadhan.....jom baca...

http://cikpuanfairul.blogspot.com/2014/06/alhamdulillah-ramadhan-kembali-lagi.html
Misya (Aimi Syahirah) Misya (Aimi Syahirah) June 11, 2014
Saya join tuan hasrul.:) http://www.aimisyahirah.com/2014/06/tips-makanan-terbaik-untuk-sahur.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 11, 2014
Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 11, 2014
Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih.
julia jamaludin julia jamaludin June 11, 2014
salam, saya mencuba nasib :)

http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/06/tips-berpuasa-untuk-ibu-hamil.html
Nadia Johari Nadia Johari June 11, 2014
Kene keluarkn idea ni..huhu
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah June 11, 2014
Menarik juga ni. Harap-harap sempat buat dan masuk dalam senarai..
Siti Anirah Azuri Siti Anirah Azuri June 11, 2014
Salam bro.. nak submit gak sekeping kat sini..
Harap boleh bagi ilmu kat orang bulan puasa ni.. :)

http://www.anirahazuri.com/2014/06/Tips-dan-Panduan-Penting-Ramadhan-Tahun-2014-1435H.html
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah June 11, 2014
Salam sifu..saya pun nak hantar juga ilmu dan perkongsian bulan Ramadhan ini. Harap diterima..

http://pokok2u.blogspot.com/2014/06/bulan-ramadhan-2014-hampir-tiba.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 11, 2014
Terima kasih, saya dah masukkan dalam bloglist
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 11, 2014
Terima kasih, dah masukkan dalam bloglist .. :)
Fazli Baharuddin Fazli Baharuddin June 11, 2014
Salam tuan. Saya pun nak join. Ini entrinya http://fazlibaharuddin.com/pastikan-ramadhan-kali-ini-lebih-baik/ Terima kasih
Fadzi Razak Fadzi Razak June 12, 2014
Saya ada jugak tips untuk meraikan kehadiran ramadhan nanti.

http://fadzirazak.blogspot.com/2014/06/tips-kekal-segar-ketika-berpuasa.html
nd feruz nd feruz June 12, 2014
Salam tuan tanah..sempat update entry td..

http://ndferuz.blogspot.com/2014/06/ramadhan-persediaan-dan-kemampuan.html
puteraduyong puteraduyong June 13, 2014
Assalamualaikum bro hasrul, join jugak ye

http://www.cikguazli.com/blog/2014/06/tips-dan-cara-mengajar-anak-berpuasa-ramadhan.html
Azieera TajulRahim Azieera TajulRahim June 13, 2014
Salam,
Saya join yea... :)

http://satujanjikita.blogspot.com/2014/06/puasa-oh-puasa.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 13, 2014
Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 13, 2014
Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist ramadan ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 13, 2014
Terima kasih kerana sudi nak masuk ke dalam bloglist
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 13, 2014
Terima kasih, saya terima seadanya ...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 13, 2014
Terima kasih, saya dah masukkan blog anda dalam bloglist ..
faDziL faDziL June 15, 2014
Assalam...terima kasih atas ruang yang diberi ...

Ingin saya kongsi sedikit tentang buah kurma yang boleh diambil dalam bentuk minuman untuk memudahkan lagi ibadah kita di bulan ramadhan..insha Allah...

http://premiumexcel.com/blog/noni-al-qurma-livyoung
Yatie Fizzy Yatie Fizzy June 16, 2014
wahh menarik ;-)

ada chance lagi tak nak join .... heeeeeeee
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 16, 2014
Ada, peluang masih ada. Buat je apa yang diminta dalam entri. Entri itu juga saham untuk anda kelak .. :)
Yatie Fizzy Yatie Fizzy June 17, 2014
Assalam......

minta izin saya mencuba ya... tenkiu :-)

darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/06/lembaran-baru-ramadhan-2014-tips-kekal.html
Zamani Abe Zamani Abe June 25, 2014
Salam bro, Zam nak cuba nasib :)

http://zamani84.blogspot.com/2014/06/resepi-mudah-di-bulan-ramadhan-kurma.html
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz June 25, 2014
SALAM BRO HH
Saya Join
http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/06/ramadhan-kali-ini-biarlah-penuh-makna.html
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 28, 2014
Ok, saya dah masukkan .. terima kasih.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN June 28, 2014
Terima kasih Zam, saya dah masukkan.