10 Jun 2014

Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Bulan Ramadhan tak lama lagi akan menjelma. Teruja saya dan keluarga. Bagaimana dengan anda semua? Ehemm ... puasa ganti dah settle ke? Jika belum, masih ada masa sebelum Ramadhan dijangka tiba pada 29 Jun 2014, untuk ganti semua puasa yang tak tertunai.

Puasa adalah Rukun Islam. Jadi wajib tunai. Tak tunai, sendiri boleh fikir ehh ...hehehe.

Sempena kehadiran Ramadhan tidak lama lagi, saya dengan sukacita nak buat satu bloglist khas untuk Ramadhan ini. Bloglist ini bertujuan untuk eratkan silaturrahim antara blogger di bulan penuh keberkatan. Senang dan mudah nanti saya nak update berkaitan kegiatan blogger Malaysia di bulan Ramadhan.

Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Untuk menjadi sebahagian daripada bloglist khas blog ini, apa yang perlu anda lakukan ialah menulis satu entri khas berkaitan Ramadhan di blog masing-masing. Entri tersebut mesti entri baru yang merujuk kepada kehadiran Ramadhan 1435H/2014. Anda boleh tulis apa sahaja, asalkan ada kaitan dengan kehadiran bulan mulia umat Islam ini. Jangan tulis pasal persediaan raya ... haaa yang tu saya tak terima.

Contoh-contoh kandungan entri yang boleh anda fikirkan:
  • Tulis mengenai adab-adab blogger semasa di bulan puasa.
  • Resepi mudah untuk disiapkan di bulan puasa.
  • Amalan-amalan mulia lagi berkat yang perlu dibuat semasa puasa.
  • Tips berkaitan perbelanjaan di bulan puasa.
  • Panduan memilih kurma yang bagus untuk berbuka.
  • Kegembiraan yang bakal anda rasa bila tiba bulan puasa tahun ini.

Entri tajuk bebas, tetapi mesti ada link ke blog ini (www.hasrulhassan.com). Panjang entri mestilah lebih daripada 300 patah perkataan. Jika kurang, nanti tak tepati ciri-ciri sebuah entri berkualiti di 'mata' Google. Letakkan gambar yang sesuai jika boleh, dan jangan lupa letakkan alt dan deskripsi gambar.

Blog-blog giveway, kontest atau mana-mana blogshop tidak dibenarkan.

Dah siap entri tersebut, tinggalkan di ruang komen di bawah. Satu entri terbaik akan saya pilih untuk terima satu hadiah misteri.

Hanya 30 Blog Terawal

Bloglist ini terhad, dan penyertaan dibuka hanya untuk 30 blog sahaja - sesuai dengan 30 hari Ramadhan. 30 blog terawal yang hantar URL entri berkenaan, saya akan terima.

Semua 30 blog yang terpilih akan diletakkan di bahagian sidebar blog ini pada paparan post. Ia akan kekal berada selama 30 hari sehingga berakhirnya Ramadhan - sehingga Raya ke enam.

In Sha Allah, di bulan Ramadhan nanti, saya akan lihat mana-mana entri blog yang terbaik untuk diketengahkan dan dikongsikan.

Segmen ini saya anggap tamat. Terima kasih semua.


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

43 Komen

wah! mcm seronok tp tunggu cx dpt idea dulu baru cx join. hehhe.

Wah cam besttt jer ..nnt blh lerr join skali ..

Informasi yang menarik dan juga melalui blog ini banyak ilmu yang saya dapatkan.
Marhaban Ya Ramadhan...semoga Ramadhan tahun ini akan lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya aamiin...aamiin

Beritahu kami bila dah cukup 30 entri. Nak menulis tapi saya berada di luar negeri skrg.

InsyaAllah akan turut serta...ini cabaran ni..hehehe

Entri terkini MINDAKABUR : Menambah 'Text Formatting Tools' Pada Kotak Post Google+

Macam best jer nie.. nnt sy nk masuk gak

Inshaa Allah... semoga Ramadhan kali ini membawa berkat penuh sarat

http://yangbaik.blogspot.com/2014/06/ramadhan-bakal-tiba-bersediakah-kita.html

Nak juga!!! Hehehehehe InsyaAllah ena cuba up entry mengenai bulan ramadhan. InsyaAllah

Terima kasih .. terima kasih .. :)

macam best.. kena cari idea nie..

sdg mencuba up entry ^_^

Nok join jugok lah.. lama dah tak join contest.. hehe

selamat menyambut ramadhan.....jom baca...

http://cikpuanfairul.blogspot.com/2014/06/alhamdulillah-ramadhan-kembali-lagi.html

Saya join tuan hasrul.:) http://www.aimisyahirah.com/2014/06/tips-makanan-terbaik-untuk-sahur.html

Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih

Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih.

salam, saya mencuba nasib :)

http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/06/tips-berpuasa-untuk-ibu-hamil.html

Kene keluarkn idea ni..huhu

Menarik juga ni. Harap-harap sempat buat dan masuk dalam senarai..

Salam bro.. nak submit gak sekeping kat sini..
Harap boleh bagi ilmu kat orang bulan puasa ni.. :)

http://www.anirahazuri.com/2014/06/Tips-dan-Panduan-Penting-Ramadhan-Tahun-2014-1435H.html

Salam sifu..saya pun nak hantar juga ilmu dan perkongsian bulan Ramadhan ini. Harap diterima..

http://pokok2u.blogspot.com/2014/06/bulan-ramadhan-2014-hampir-tiba.html

Terima kasih, saya dah masukkan dalam bloglist

Terima kasih, dah masukkan dalam bloglist .. :)

Salam tuan. Saya pun nak join. Ini entrinya http://fazlibaharuddin.com/pastikan-ramadhan-kali-ini-lebih-baik/ Terima kasih

Saya ada jugak tips untuk meraikan kehadiran ramadhan nanti.

http://fadzirazak.blogspot.com/2014/06/tips-kekal-segar-ketika-berpuasa.html

Salam tuan tanah..sempat update entry td..

http://ndferuz.blogspot.com/2014/06/ramadhan-persediaan-dan-kemampuan.html

Assalamualaikum bro hasrul, join jugak ye

http://www.cikguazli.com/blog/2014/06/tips-dan-cara-mengajar-anak-berpuasa-ramadhan.html

Salam,
Saya join yea... :)

http://satujanjikita.blogspot.com/2014/06/puasa-oh-puasa.html

Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist

Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist ramadan ...

Terima kasih kerana sudi nak masuk ke dalam bloglist

Terima kasih, saya terima seadanya ...

Terima kasih, saya dah masukkan blog anda dalam bloglist ..

Assalam...terima kasih atas ruang yang diberi ...

Ingin saya kongsi sedikit tentang buah kurma yang boleh diambil dalam bentuk minuman untuk memudahkan lagi ibadah kita di bulan ramadhan..insha Allah...

http://premiumexcel.com/blog/noni-al-qurma-livyoung

wahh menarik ;-)

ada chance lagi tak nak join .... heeeeeeee

Ada, peluang masih ada. Buat je apa yang diminta dalam entri. Entri itu juga saham untuk anda kelak .. :)

Assalam......

minta izin saya mencuba ya... tenkiu :-)

darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/06/lembaran-baru-ramadhan-2014-tips-kekal.html

Salam bro, Zam nak cuba nasib :)

http://zamani84.blogspot.com/2014/06/resepi-mudah-di-bulan-ramadhan-kurma.html

SALAM BRO HH
Saya Join
http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/06/ramadhan-kali-ini-biarlah-penuh-makna.html

Ok, saya dah masukkan .. terima kasih.

Terima kasih Zam, saya dah masukkan.

Ulasan baru tidak dibenarkan.