Langkau ke kandungan utama

Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Bulan Ramadhan tak lama lagi akan menjelma. Teruja saya dan keluarga. Bagaimana dengan anda semua? Ehemm ... puasa ganti dah settle ke? Jika belum, masih ada masa sebelum Ramadhan dijangka tiba pada 29 Jun 2014, untuk ganti semua puasa yang tak tertunai.

Puasa adalah Rukun Islam. Jadi wajib tunai. Tak tunai, sendiri boleh fikir ehh ...hehehe.

Sempena kehadiran Ramadhan tidak lama lagi, saya dengan sukacita nak buat satu bloglist khas untuk Ramadhan ini. Bloglist ini bertujuan untuk eratkan silaturrahim antara blogger di bulan penuh keberkatan. Senang dan mudah nanti saya nak update berkaitan kegiatan blogger Malaysia di bulan Ramadhan.

Bloglist Sahabat Blogger Ramadhan 2014

Untuk menjadi sebahagian daripada bloglist khas blog ini, apa yang perlu anda lakukan ialah menulis satu entri khas berkaitan Ramadhan di blog masing-masing. Entri tersebut mesti entri baru yang merujuk kepada kehadiran Ramadhan 1435H/2014. Anda boleh tulis apa sahaja, asalkan ada kaitan dengan kehadiran bulan mulia umat Islam ini. Jangan tulis pasal persediaan raya ... haaa yang tu saya tak terima.

Contoh-contoh kandungan entri yang boleh anda fikirkan:
  • Tulis mengenai adab-adab blogger semasa di bulan puasa.
  • Resepi mudah untuk disiapkan di bulan puasa.
  • Amalan-amalan mulia lagi berkat yang perlu dibuat semasa puasa.
  • Tips berkaitan perbelanjaan di bulan puasa.
  • Panduan memilih kurma yang bagus untuk berbuka.
  • Kegembiraan yang bakal anda rasa bila tiba bulan puasa tahun ini.

Entri tajuk bebas, tetapi mesti ada link ke blog ini (www.hasrulhassan.com). Panjang entri mestilah lebih daripada 300 patah perkataan. Jika kurang, nanti tak tepati ciri-ciri sebuah entri berkualiti di 'mata' Google. Letakkan gambar yang sesuai jika boleh, dan jangan lupa letakkan alt dan deskripsi gambar.

Blog-blog giveway, kontest atau mana-mana blogshop tidak dibenarkan.

Dah siap entri tersebut, tinggalkan di ruang komen di bawah. Satu entri terbaik akan saya pilih untuk terima satu hadiah misteri.

Hanya 30 Blog Terawal

Bloglist ini terhad, dan penyertaan dibuka hanya untuk 30 blog sahaja - sesuai dengan 30 hari Ramadhan. 30 blog terawal yang hantar URL entri berkenaan, saya akan terima.

Semua 30 blog yang terpilih akan diletakkan di bahagian sidebar blog ini pada paparan post. Ia akan kekal berada selama 30 hari sehingga berakhirnya Ramadhan - sehingga Raya ke enam.

In Sha Allah, di bulan Ramadhan nanti, saya akan lihat mana-mana entri blog yang terbaik untuk diketengahkan dan dikongsikan.

Segmen ini saya anggap tamat. Terima kasih semua.



Komen Pembaca ...

  1. wah! mcm seronok tp tunggu cx dpt idea dulu baru cx join. hehhe.

    BalasPadam
  2. Wah cam besttt jer ..nnt blh lerr join skali ..

    BalasPadam
  3. Informasi yang menarik dan juga melalui blog ini banyak ilmu yang saya dapatkan.
    Marhaban Ya Ramadhan...semoga Ramadhan tahun ini akan lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya aamiin...aamiin

    BalasPadam
  4. Beritahu kami bila dah cukup 30 entri. Nak menulis tapi saya berada di luar negeri skrg.

    BalasPadam
  5. InsyaAllah akan turut serta...ini cabaran ni..hehehe

    Entri terkini MINDAKABUR : Menambah 'Text Formatting Tools' Pada Kotak Post Google+

    BalasPadam
  6. Macam best jer nie.. nnt sy nk masuk gak

    BalasPadam
  7. Inshaa Allah... semoga Ramadhan kali ini membawa berkat penuh sarat

    http://yangbaik.blogspot.com/2014/06/ramadhan-bakal-tiba-bersediakah-kita.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih .. terima kasih .. :)

      Padam
  8. Nak juga!!! Hehehehehe InsyaAllah ena cuba up entry mengenai bulan ramadhan. InsyaAllah

    BalasPadam
  9. macam best.. kena cari idea nie..

    BalasPadam
  10. sdg mencuba up entry ^_^

    BalasPadam
  11. Nok join jugok lah.. lama dah tak join contest.. hehe

    BalasPadam
  12. selamat menyambut ramadhan.....jom baca...

    http://cikpuanfairul.blogspot.com/2014/06/alhamdulillah-ramadhan-kembali-lagi.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih

      Padam
  13. Saya join tuan hasrul.:) http://www.aimisyahirah.com/2014/06/tips-makanan-terbaik-untuk-sahur.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah masukkan dalam bloglist .. terima kasih.

      Padam
  14. salam, saya mencuba nasib :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/06/tips-berpuasa-untuk-ibu-hamil.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, saya dah masukkan dalam bloglist

      Padam
  15. Kene keluarkn idea ni..huhu

    BalasPadam
  16. Menarik juga ni. Harap-harap sempat buat dan masuk dalam senarai..

    BalasPadam
  17. Salam bro.. nak submit gak sekeping kat sini..
    Harap boleh bagi ilmu kat orang bulan puasa ni.. :)

    http://www.anirahazuri.com/2014/06/Tips-dan-Panduan-Penting-Ramadhan-Tahun-2014-1435H.html

    BalasPadam
  18. Salam sifu..saya pun nak hantar juga ilmu dan perkongsian bulan Ramadhan ini. Harap diterima..

    http://pokok2u.blogspot.com/2014/06/bulan-ramadhan-2014-hampir-tiba.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, dah masukkan dalam bloglist .. :)

      Padam
  19. Salam tuan. Saya pun nak join. Ini entrinya http://fazlibaharuddin.com/pastikan-ramadhan-kali-ini-lebih-baik/ Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, saya dah masukkan blog anda dalam bloglist ..

      Padam
  20. Saya ada jugak tips untuk meraikan kehadiran ramadhan nanti.

    http://fadzirazak.blogspot.com/2014/06/tips-kekal-segar-ketika-berpuasa.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, saya terima seadanya ...

      Padam
  21. Salam tuan tanah..sempat update entry td..

    http://ndferuz.blogspot.com/2014/06/ramadhan-persediaan-dan-kemampuan.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist ramadan ...

      Padam
  22. Assalamualaikum bro hasrul, join jugak ye

    http://www.cikguazli.com/blog/2014/06/tips-dan-cara-mengajar-anak-berpuasa-ramadhan.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi nak masuk ke dalam bloglist

      Padam
  23. Salam,
    Saya join yea... :)

    http://satujanjikita.blogspot.com/2014/06/puasa-oh-puasa.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, saya dah masukkan ke dalam bloglist

      Padam
  24. Assalam...terima kasih atas ruang yang diberi ...

    Ingin saya kongsi sedikit tentang buah kurma yang boleh diambil dalam bentuk minuman untuk memudahkan lagi ibadah kita di bulan ramadhan..insha Allah...

    http://premiumexcel.com/blog/noni-al-qurma-livyoung

    BalasPadam
  25. wahh menarik ;-)

    ada chance lagi tak nak join .... heeeeeeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada, peluang masih ada. Buat je apa yang diminta dalam entri. Entri itu juga saham untuk anda kelak .. :)

      Padam
  26. Assalam......

    minta izin saya mencuba ya... tenkiu :-)

    darihati-yatiefizzy.blogspot.com/2014/06/lembaran-baru-ramadhan-2014-tips-kekal.html

    BalasPadam
  27. Salam bro, Zam nak cuba nasib :)

    http://zamani84.blogspot.com/2014/06/resepi-mudah-di-bulan-ramadhan-kurma.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Zam, saya dah masukkan.

      Padam
  28. SALAM BRO HH
    Saya Join
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/06/ramadhan-kali-ini-biarlah-penuh-makna.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya dah masukkan .. terima kasih.

      Padam