Langkau ke kandungan utama

Cara Semak Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

Semakan peperiksaan online untuk Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S41 telah tersedia untuk digunakan oleh calon-calon peperiksaan di laman web SPA. Ini merupakan pertama kali pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam akan mengadakan peperiksaan secara dalam talian pada 27 Mei 2014, khas untuk jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan peperiksaan secara dalam talian bagi memudahkan pemohon sebelum dipanggil untuk temu duga. SPA dalam satu kenyataan berkata pelaksanaan peperiksaan secara dalam talian itu merupakan satu langkah transformasi dalam usaha menambah baik perkhidmatan yang disediakan.

Cara Semakan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

Calon yang mahu menyemak peperiksaan online bagi jawatan disediakan oleh SPA ini iaitu Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S41 boleh melakukan dengan memasukkan nombor kad pengenalan di dalam kotak disediakan.

Calon boleh menyemak di laman SPA berikut: Semakan Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat

Rujukan Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Untuk calon-calon yang mungkin mencari panduan peperiksaan bertulis online untuk jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat ini bolehlah mendapatkannya di sini [+] Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41

Saya difahamkan pihak yang menyediakan pakej rujukan ini sudah mengemaskini dengan format-format terbaru dan terkini tahun 2014.

Daripada informasi yang diterima, peperiksaan ini akan ada hanya 3 seksyen dengan bahagian esei dikeluarkan untuk peperiksaan online SPA.

Untuk maklumat penuh serta contoh soalan berkaitan, calon-calon boleh mendapatkan pakej rujukan ini yang kini dibuka untuk jualan pada 23 Mei 2014 selama 2 hari. Maka, jadilah antara terawal.

Pembelian Pakej Rujukan Peperiksaan

Bagi memudahkan calon membuat persediaan peperiksaan online Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S41, disarankan dapatkan panduan, tips serta beberapa contoh soalan di sini [+] Pakej Rujukan Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat S41


Sebelum itu, jangan lupa untuk membuat semakan peperiksaan online bagi calon berkaitan.


advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …