Langkau ke kandungan utama

Pemenang Best Malaysian Food Photo Contest

Sukacita saya ingin maklumkan pemenang Best Malaysian Food Photo Contest yang telah saya anjurkan sebelum ini. Tak ramai yang menyertai kontes ini. Mungkin disebabkan tak ada gambar yang sesuai yang dapat disumbangkan.

Tak mengapa, senang sikit kerja saya memilih pemenang.

Senarai Pemenang Best Malaysian Food Photo Contest

Pemenang pertama adalah blogger +Wafa Cw (https://www.facebook.com/raziwafa) dengan gambar Kari Kepala Ikan Nyok Nyok.
Kari Kepala Ikan Nyok Nyok

Pemenang kedua pula jatuh kepada Yan Saflina (https://www.facebook.com/yan.saflina) dengan gambar Butter Prawn atau Udang Masak Mentega.
Butter Prawn
Pemenang ketiga pula dihadiahkan kepada blogger review makan-makan atau food blogger terkenal Malaysia, Mahadi Mohamed Arifin (https://www.facebook.com/mahamahu) - MahaMahu.com dengan gambar Ayam Panggang Kuah Percik.
ayam panggang kuah percik
Untuk pengiriman hadiah, mohon isi nama, alamat dan nombor telefon di sini - Hubungi Saya

Kepada mereka yang nak tahu apa yang mereka ini telah menang, boleh rujuk entri kontest tersebut di sini - Best Malaysian Food Photo Contest

Tahniah sekali lagi.





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Tahniah pada yang menang :)

    BalasPadam
  2. tahniah pada para pemenang!!
    terliur plak..:p

    BalasPadam
  3. Tahniah pada yg menang ...
    Macam sodapp jerr macam best jer ..
    Raser camnak makan jer ..
    Laparlapar

    BalasPadam
  4. Tahniah semua
    nampak gambar pun dah terliur (puasa neh)... memang hebatlah

    BalasPadam
  5. Tahniah kepada pemenang. Saya tak join sebab gambar makanan blog saya semuanya tak menarik. Maklumlah, guna hp jer...hehehehe

    BalasPadam
  6. Tahniah bg para pemenang! Terbaiklah. Soo Tempting!

    BalasPadam
  7. Allahuakbar... tak sangka terpilih untuk menang, gambar saya tu tak lah berapa cantik... tapi mungkin di mata hakim nampak cantik..alhamdulillah...tahniah kepada pemenang yang lain... cantik-cantik gambar tu semua... mihun tu pun nampak sedap sangat... ayam panggang tu pon nampak sedap dalam gambar tu... harapnya walaupon kontes dah tamat... tapi ramai lagi yang menyumbang gambar-gambar di facebook Best Malaysian Food... satu usaha yang sangat baik dari saudara HH ... singgah makan mana-mana ambil gambar, sambil post di wall sendiri boleh post sekali ke Best Malaysia Food ..kan? :D

    BalasPadam
  8. lapo terus tengok gambo makanan..ahaha

    BalasPadam
  9. Tahniah kepada pemenang. :)

    BalasPadam
  10. terliur betullah tgk 3 gmbr ni...fuh!

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…