Langkau ke kandungan utama

Giveaway RM100 Tunai Sempena Hari Guru

Saya nak buat giveaway mudah, satu giveaway wang tunai dengan nilai hadiah keseluruhan sebanyak RM100 akan diberikan kepada pemenang bertuah. Caranya cukup mudah untuk sertai, tetapi sebelum itu, saya suka nak beritahu kenapa saya nak buat giveaway ini.

Ok, tujuan giveaway ini adalah untuk meraikan Hari Guru. Apa yang telah saya dapat menerusi blog adalah disebabkan oleh guru. Jika tiada guru, maka mungkin saya takkan ada RM100 ini untuk dijadikan modal sebagai hadiah tunai untuk anda semua.

Guru saya ada ramai. Nak sebut memang tidak terdaya. Apa yang boleh saya buat, ialah menyumbang RM100 ini ... boleh dianggap sebagai amal sedekah jariah atas nama-nama guru yang telah banyak menyumbang jasa dan bakti kepada saya selama ini.

Terima kasih guru. Dan terima kasih atas ilmu yang telah diberikan.

Nilai RM100 bukan nilai sebenar jasa kalian semua. Tapi ini merupakan simbolik bagaimana saya mampu memberikan kegembiraan kepada orang lain, dek kerana ilmu, jasa, pengorbanan yang diberikan oleh seorang guru.

Giveaway RM100 Tunai Sempena Hari Guru

Giveaway mudah RM100 tunai untuk semua.

Apa yang perlu anda lakukan?

  • Letakkan banner di atas dalam sebuah entri/blog post dengan tajuk Hari Guru 2014 Giveaway RM100 dan LINK ke entri ini.
  • Berikan ucap selamat hari guru kurang dari 100 perkataan dalam entri tersebut.
    Sila LIKE page kendalian saya ini:
    Blog HASRULHASSAN.COM |
    FB PAGE HASRULHASSAN.COM |
    FB BISNES ONLINE PERCUMA |
  • Siap, sila tinggalkan link/url entri di ruangan komen di bawah.

Hadiah Giveaway
  • 1x RM50 tunai
  • 1xRM30 tunai
  • 1xRM20 tunai

Jumlah keselurahan hadiah ialah RM100 dengan 3 orang pemenang akan dipilih secara rawak.

Ok. Mudah kan?

Hadiah mungkin bertambah ....

Tutup penyertaan adalah pada 21 Mei 2014.
 



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. salam abg HH , abg pon ley dpt title cikgu macam nie , sebb banyak beri tips SEO dan tutorial untuk blogger .. hehehe
    saya join Giveaway abg HH

    http://www.faizuddinfuad.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, terima kasih sebab sudi join .. :)

      Padam
  2. http://bluepinkiey.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  3. http://aisyahambris.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    Selamat hari guru untuk cikgu blogger saya.. abg serius..
    Okay..ini bukan bodek, sapa ckp saya bodek..tumbuk muka!
    hihihiihihi.. saya hadir...

    BalasPadam
  4. saya pun cikgu gak...ngajar BI di sek men.

    BalasPadam
  5. Selamat hari guru kepada mereka yang bergelar guru. Semoga mendapat mendapat sambutan yang hangat.

    BalasPadam
  6. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  7. selamat hari guru untuk semua warga pendidik serta tuan HH
    http://www.coretan-mambang.my/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  8. hye....sy join...selamat hari guru...
    http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  9. Salam Mr. HH
    I joined..
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html
    Mudah-mudahan menang :) Amiin..

    BalasPadam
  10. salam..done join

    http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  11. salam HH
    Join Ga nie
    http://www.kisahsidairy.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  12. Secara rawak? ada masa nak join jugak...

    BalasPadam
  13. http://kisahmaria91.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    saya join abg :)

    BalasPadam
  14. selamat hari guru HH
    saya join
    http://mamamursyid.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  15. as salam,

    saya join yerk..!

    ^___^


    http://amielovely525.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  16. salam kenal...selamat bersegmen...murah rezeki rajin memberi hadiah...

    BalasPadam
  17. http://hunyieda.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  18. Salam,

    Terima kasih! cikgu. Hehheee cikgu blogger. Saya turut serta,

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  19. saya join

    http://sna-aai.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  20. terimalah cubaan entri yang tidak seberapa sempena hari guru :D
    http://yangbaik.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  21. bismillah... saya join... :)

    http://munauwaratul.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  22. slm...join..
    http://kisahkita-story.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  23. Saya join. Selamat Hari Guru :)

    http://sheerachocolate.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  24. join...

    http://jaajahatga.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  25. http://cenderahation9.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html
    -join-

    BalasPadam
  26. salam

    saya juga ingin menyertainya

    http://syukurnyasihat.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  27. saya pn join gak bro........happy teachers day

    http://alamslegacy.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  28. join..

    http://syahidahfadilah.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  29. Bismillah , sy join

    http://eikingg.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  30. Saya join.. :)
    http://shamieraosment.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  31. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    terima kasih cikgu

    BalasPadam
  32. Blog yang penuh dengan informasi. Pertama kali saya tinggalkan jejak disini.

    http://ienalinaismail.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  33. as'salam, mia join. http://smileymiya.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  34. Selamat Hari Guru juga buat HH Cikgu Blogger kami..
    Saya join.
    http://www.ainizakaria.my/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100_16.html

    BalasPadam
  35. Assalamualaikum... saya dah join :)

    http://permatahusna.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  36. sy join

    http://permatabiru0310.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  37. saya join :)

    http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  38. Saya pun dah join..
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    Terima kasih sifu... :)

    BalasPadam
  39. http://walkstatic.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  40. SELAMAT HARI GURU :)
    JOIN http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  41. Selamat Hari Guru ,
    Pakcik HH,kita join jugak ni....hehehee
    http://myputeri21.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  42. Selamat Hari Guru :)
    http://www-princesspongebob.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  43. Mmenarik ni... Kena Buat Ucapan Hari Guru guna ayat killer dan meleleh ni...

    BalasPadam
  44. http://www.ayuinsyirah.my/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    AYU JOIN

    BalasPadam
  45. Selamat hari guru cikgu HH^^
    http://www.dayangdeno.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  46. Saya join...

    http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  47. salam,,iqha join :)))
    mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  48. Salam Perkenalan.
    I join ye.
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  49. http://msermzni.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  50. join ^^
    http://anisfadliyana.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  51. wah, menarik, sy join ye

    http://www.eelleebeauty.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    selamat hari guru cikgu HH :)

    BalasPadam
  52. Salam Sifu HH

    Saya join.

    http://www.ohmudah.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  53. [Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz]

    Do not miss the chance to grab the prizes offered!
    Top Referral will take home the top prize Infinite album Last Romeo (official original album),
    Lucky Draw offers nine winners to win prizes such as MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder and prepaid reload!

    This giveaway runs for one month, from May 15 until June 15, 2014.
    Come and join now before its too late!

    http://fiqansz.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    BalasPadam
  54. saya join :)
    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm-100-sempena-hari-guru-by.html

    BalasPadam
  55. salam bro.. jijah join..

    http://www.ziezah.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  56. done.. =) http://muslimahad-deen.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  57. Terima kasih HH, saya juga turut serta

    http://www.azzahairi.com/2014/05/segmen-giveaway-rm100-sempena-hari-guru.html

    HH pun guru saya juga, guru blogger malaysia :-)

    BalasPadam
  58. http://minidiariai.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi silap pula. Ai pun dah join :)

      Padam
  59. Cikgu Norazimah join yer ;)

    http://www.hasrulhassan.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  60. As salam saya join jugek..
    http://ctnariha.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  61. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  62. Saya join :D
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  63. saya join :)

    http://my-contest.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  64. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  65. http://hargasetkurus.com/giveaway-hari-guru-bertajuk-hari-guru-2014-giveaway-rm100/

    join jgak..

    BalasPadam
  66. http://spongebobsayapunya.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  67. http://demahabbah.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  68. dah join.

    http://thepiratekingstories.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  69. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  70. fiqa join! :)
    http://fiqanszsecrets.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  71. nenot join :)

    http://kisahsinenot22.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  72. Join jugak.

    http://arzmoha.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  73. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  74. http://umikasum.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  75. datang join ! ^_^

    http://keyranazleen.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  76. join!

    http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  77. selamat hari guru
    http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  78. sy join bro:)
    http://www.ciklyeen.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  79. nana join..:)

    http://nanakimie.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100_18.html

    BalasPadam
  80. saya join
    http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  81. dah join..hehehe..
    http://halimatussaadiah-itus.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  82. Salam ukhwah, Cikna join.....;-)

    http://cikna136.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  83. As salam. Join juga... :)
    http://www.blogieta.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  84. Assalamualaikum...saya joined...
    http://nenektanjung.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100-dan-link.html

    BalasPadam
  85. http://syiralokman.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  86. join jgk ya
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  87. Saya join
    http://http://satujanjikita.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  88. thanks abg HH buat segmen ni ..
    teha FEMES join okay !

    http://kepalehotekk.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  89. Terima kasih semua ... saya akan update senarai peserta setakat nama blog terakhir di atas .. :)

    BalasPadam
  90. husna join jugak!! :)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  91. Bismillah, saya join :)

    http://norshafikahaf.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  92. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  93. http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    buat entry lama dah , tp lupa nak publish . hehe

    BalasPadam
  94. http://anisninja.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  95. http://qatrunnadasobah.blogspot.com/2014/05/giveaway-hari-guru-2014.html?m=1

    BalasPadam
  96. http://rojakbuahpedas.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  97. http://www.iuzira.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  98. Join ye..http://zenithiman.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  99. HH..join jugak..!

    http://akukanila.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.

    ^__^

    BalasPadam
  100. Salam...joint ye

    http://airis-contest.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  101. http://norminieza.blogspot.com/2014/05/giveaway-rm100-tunai-sempena-hari-guru.html

    BalasPadam
  102. Bismillah... Assalam... Abak sertai...

    http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100-dan-link.html

    BalasPadam
  103. http://apacerita.com/blogging/hari-guru-2014-giveaway-rm100/

    Salam Tuan,
    Saya mungkin tersalah konsep, tapi terlanjur menulis ... saya turut serta tanda sokongan

    BalasPadam
  104. Alamak..macam mana tak perasan ni..hari ni last ni..adoiii la...haha

    BalasPadam
  105. Ok, dah siap entri GA ni. Terima kasih, HH :)

    http://wafiremli.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-rm100.html

    BalasPadam
  106. http://zamani84.blogspot.com/2014/05/hari-guru-2014-giveaway-2014.html

    Zam join ;)

    BalasPadam
  107. http://checlee.blogspot.com/2014/05/hari-guru-giveaway-hasrulhassan.html

    join juga

    BalasPadam
    Balasan
    1. sempat juga join last minit

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…