Abang Ensem di Mata Aku

Abang Ensem di mata aku tidaklah sekacak Brad Pitt atau Tom Cruise. Namun, di mata pakar pelaburan hartanah dan agen hartanah, nama Abang Ensem memang bukan asing lagi. Dia bukan pakar mana-mana bidang pun, samada pakar pelaburan hartanah ataupun sebagai agen hartanah ... tapi dia tahu buat duit dengan melabur dalam bidang hartanah ... hahaha.. camner tu? Entah ... saya pun tak tahu.

Abang Ensem Suara Menggoda

Saya tak kenal Abang Ensem depan-depan, tapi saya pernah ber'suara' dengannya di dalam telefon bimbit yang dijual murah. Terasa rugi tidak rakam suaranya, kerana nada suaranya memang cukup memikat, hatta kepada lelaki yang punyai bulu-bulu di wajah seperti saya.
Abang Ensem di Mata Aku - Pakar Pelaburan Hartanah Malaysia
Abang Ensem acapkali dikenal dengan mudah kerana warna pink atau merah jambu yang menjadi satu warna trademark pada produk-produk hartanahnya. Malah, blog pun dihias sebegitu pink sehingga menarik perhatian ramai gadis-gadis dan wanita bekerjaya singgah dan baca blog penuh godaan ini.

Abang Ensem Gila Warna Pink?

Tak terkecuali, dirinya adakala muncul di khalayak dengan baju pink. Tetapi, jangan salah anggap pula ... sampai ada mengatakan beliau seorang pencinta kaum sejenis .. oh tidak, anda akan nampak betapa romeonya Abang Ensem ini menerusi status-status romantik yang ada di Facebook. Bukan bertujuan nak pikat lelaki dan jantan, tetapi bagi menarik perhatian wanita yang mahu mengetahui mengenai dunia hartanah Malaysia.

Ohh, dan dia bukan seorang yang benar-benar gila Pink, sampaikan tak ada baju kaler lain! Pernah muncul berbaju selain pink di seminar-seminar anjurannya seperti di Seminar Hartanah Murah dan Berbaloi yang menjadi tagline terbaru kursus berkaitan pelaburan hartanah anjuran Abang Ensem.

Alamak ... dah tersilap tulis ni ... hehehee

Pengakuan Jujur Siapa Abang Ensem di Mata Aku

Ok, abaikan semua di atas, ayat-ayat di bawah adalah jujur dari saya ....

Abang Ensem atau nama sebenarnya Meor Zaidee Meor Ahmad Rashdi seorang yang cukup murah hati, malah saya dapat rasa bahawa beliau seorang yang suka berbagi ilmu, dan ilmu berkaitan hartanah adalah yang menjadi kepakarannya.

Banyak peluang telah diberikan kepada saya sebagai seorang blogger oleh beliau. Dan saya amat berterima kasih atas sebab itu.

Walaupun saya bukan seorang yang berminat bersungguh dalam bidang pelaburan hartanah, tapi saya pasti ilmu yang ada pada beliau adalah bukan ilmu cedok mencedok yang boleh anda Google dengan mudah. Ia pengalaman dan ilmu sebenar berkaitan bagaimana nak jana income menerusi pelaburan hartanah. Status Facebook beliau penuh dengan perkara dan sembang hartanah yang cukup mantap pengisiannya.

Saya sendiri .. yang memang zero knowledge tentang hartanah, sewa beli, surat perjanjian, bagaimana nak beli rumah, bagaimana nak sewa rumah ... adalah disebabkan ilmu-ilmu dan informasi yang disampaikan oleh lelaki bergelar Abang Ensem ini.

Ya, adakala menyampah juga melihat status berbaur romeo melampau .... tapi, saya pasti lelaki ini bukan jenis suka ambil kesempatan terlarang .... hehehe..

Mahu tahu mengenai pelaburan hartanah, sewa beli rumah, tips buat duit .. Abang Ensemlah yang patut dicari. Kat mana nak cari beliau? Boleh je jenguk abangensem.com.


5 comments.. read them below or add one

Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz May 05, 2014
Abang Ensem mmg TERBAIK la Bro HH ..
Good Luck untuk Bro jugak yerr ..
ieta mat Sa'ad ieta mat Sa'ad May 05, 2014
saya masih dok deraf lagi tentang abang ensem. takde idea lagi... huhu
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN May 06, 2014
Ada peluang nak jadi affiliate dia juga

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.