Langkau ke kandungan utama

Abang Ensem di Mata Aku

Abang Ensem di mata aku tidaklah sekacak Brad Pitt atau Tom Cruise. Namun, di mata pakar pelaburan hartanah dan agen hartanah, nama Abang Ensem memang bukan asing lagi. Dia bukan pakar mana-mana bidang pun, samada pakar pelaburan hartanah ataupun sebagai agen hartanah ... tapi dia tahu buat duit dengan melabur dalam bidang hartanah ... hahaha.. camner tu? Entah ... saya pun tak tahu.

Abang Ensem Suara Menggoda

Saya tak kenal Abang Ensem depan-depan, tapi saya pernah ber'suara' dengannya di dalam telefon bimbit yang dijual murah. Terasa rugi tidak rakam suaranya, kerana nada suaranya memang cukup memikat, hatta kepada lelaki yang punyai bulu-bulu di wajah seperti saya.
Abang Ensem di Mata Aku - Pakar Pelaburan Hartanah Malaysia
Abang Ensem acapkali dikenal dengan mudah kerana warna pink atau merah jambu yang menjadi satu warna trademark pada produk-produk hartanahnya. Malah, blog pun dihias sebegitu pink sehingga menarik perhatian ramai gadis-gadis dan wanita bekerjaya singgah dan baca blog penuh godaan ini.

Abang Ensem Gila Warna Pink?

Tak terkecuali, dirinya adakala muncul di khalayak dengan baju pink. Tetapi, jangan salah anggap pula ... sampai ada mengatakan beliau seorang pencinta kaum sejenis .. oh tidak, anda akan nampak betapa romeonya Abang Ensem ini menerusi status-status romantik yang ada di Facebook. Bukan bertujuan nak pikat lelaki dan jantan, tetapi bagi menarik perhatian wanita yang mahu mengetahui mengenai dunia hartanah Malaysia.

Ohh, dan dia bukan seorang yang benar-benar gila Pink, sampaikan tak ada baju kaler lain! Pernah muncul berbaju selain pink di seminar-seminar anjurannya seperti di Seminar Hartanah Murah dan Berbaloi yang menjadi tagline terbaru kursus berkaitan pelaburan hartanah anjuran Abang Ensem.

Alamak ... dah tersilap tulis ni ... hehehee

Pengakuan Jujur Siapa Abang Ensem di Mata Aku

Ok, abaikan semua di atas, ayat-ayat di bawah adalah jujur dari saya ....

Abang Ensem atau nama sebenarnya Meor Zaidee Meor Ahmad Rashdi seorang yang cukup murah hati, malah saya dapat rasa bahawa beliau seorang yang suka berbagi ilmu, dan ilmu berkaitan hartanah adalah yang menjadi kepakarannya.

Banyak peluang telah diberikan kepada saya sebagai seorang blogger oleh beliau. Dan saya amat berterima kasih atas sebab itu.

Walaupun saya bukan seorang yang berminat bersungguh dalam bidang pelaburan hartanah, tapi saya pasti ilmu yang ada pada beliau adalah bukan ilmu cedok mencedok yang boleh anda Google dengan mudah. Ia pengalaman dan ilmu sebenar berkaitan bagaimana nak jana income menerusi pelaburan hartanah. Status Facebook beliau penuh dengan perkara dan sembang hartanah yang cukup mantap pengisiannya.

Saya sendiri .. yang memang zero knowledge tentang hartanah, sewa beli, surat perjanjian, bagaimana nak beli rumah, bagaimana nak sewa rumah ... adalah disebabkan ilmu-ilmu dan informasi yang disampaikan oleh lelaki bergelar Abang Ensem ini.

Ya, adakala menyampah juga melihat status berbaur romeo melampau .... tapi, saya pasti lelaki ini bukan jenis suka ambil kesempatan terlarang .... hehehe..

Mahu tahu mengenai pelaburan hartanah, sewa beli rumah, tips buat duit .. Abang Ensemlah yang patut dicari. Kat mana nak cari beliau? Boleh je jenguk abangensem.com.


Komen

  1. Abang Ensem mmg TERBAIK la Bro HH ..
    Good Luck untuk Bro jugak yerr ..

    BalasPadam
  2. saya masih dok deraf lagi tentang abang ensem. takde idea lagi... huhu

    BalasPadam
  3. Ada peluang nak jadi affiliate dia juga

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…