Langkau ke kandungan utama

Twitter 2014 Berwajah Baru

Twitter berwajah baru, saya perasan minggu lepas apabila mahu kemaskini apa yang perlu di laman sosial tersebut. Anda dah lihat laman twitter anda? Wajah baru kali ini, pada saya lebih baik kerana dapat menonjolkan kelebihan tersendiri.

Twitter Berwajah Baru 2014

Apa yang baru? Pertama sekali anda boleh menjenamakan atau mempromosikan sesuatu menerusi 'header' twitter anda. Ehemmm ... macam yang saya lakukan pada akaun twitter saya ni ... jeng jeng jeng .. cuba lihat tempelan di bawah.
Twitter Berwajah Baru Hasrulhassan.com
Apa yang anda boleh saksikan?
  • Pertama - Header yang lebih besar, tidak lagi diganggu oleh gambar profile yang sebelum ini berada di tengah. Jadi, anda boleh menjenamakan sesuatu menerusi header akaun sosial ini.
  • Kedua - Statistik akaun twitter boleh diperlihatkan dengan lebih baik, iaitu jumlah tweets, berapa jumlah video atau gambar, berapa jumlah pengikut dan sebagainya.
  • Ketiga - Tweet daripada akaun anda lebih ditonjolkan.
  • Keempat - Anda mudah melihat trending yang sedang hangat di twitter, berikan kelebihan untuk anda turut serta dengan menggunakan hashtag tertentu.
  • Kelima - Beri peluang untuk orang lain dengan mudah menjadi pengikut akaun twitter apabila bahagian follow diletakkan di bahagian atas, sisi sebelah kanan.

Ok, sekarang dah lihat contoh yang tak berapa cun tadi, sekarang andainya akaun twitter anda belum lagi buat ubahsuaian, bolehlah lakukan apa yang patut dan perlu ye ...

Untuk ubah, anda hanya perlu klik edit profile diri anda.

Cuba lihat beberapa contoh yang rakan blogger saya yang lain.
Twitter Berwajah Baru
Twitter Berwajah Baru


Kepada rakan yang ada akaun laman sosial ini, mahu ikuti twitter blog ini, silalah ke sini - http://twitter.com/hasrulhassan




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Twitter sekarang dah macam interface Facebook je. Tapi, rasanya macam lebih engaging berbanding interface lama.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…