Langkau ke kandungan utama

Kod HTML Widget Follower Blogspot

Kod HTML widget follower blogspot - Baru-baru ini ramai mengeluh mengenai widget follower tidak dapat berfungsi dengan baik. Ramai bermasalah sebab tak boleh nak follow sesebuah blog kegemaran mereka menggunakan widget default follower yang ada dalam blogspot. Ok, blog post kali ini adalah untuk selesai masalah tersebut. In Sha Allah, bila guna kod HTML widget follower blogspot ini, masalah untuk follow sesuatu blog boleh diselesaikan.

Sebelum ini, saya ada kongsikan salah satu cara lain untuk memasang widget follower Google Friends Connect ini. Tetapi ada yang cuba tak dapat nak buat dengan betul. Jadi, kali ini saya kongsikan cara yang mudah untuk anda pasang widget follower ini.
Kod HTML Widget Follower Blogspot
Apabila keluar error widget follower, cuba anda tekan ctrl-u. Satu kod HTML blogspot anda akan keluar seperti di bawah. Seandainya anda sudah buang widget ini, masukkan balik dengan pergi ke dashboard, add widget, pergi ke bahagian More, dan lihat senarai terakhir sekali ada widget follower ini. Masukkan kembali.
Kemudian, dengan menggunakan Ctrl-F, cuba taip Followers, dan anda akan jumpa seperti di bawah ini di mana perkataan Followers telah dihighlight:

Anda skrol turun ke bawah, dan anda akan jumpa seperti ini:
Ok. kod yang saya birukan itu anda perlu ambil perhatian, ia penting untuk anda letakkan dalam kod yang akan saya berikan di bawah.

Untuk pasang widget follower blogspot ini, apa yang perlu anda buat ialah salin tampal kod HTML di bawah ini, dan letak di sidebar. Hanya Add HTML/Javascript dan tampal kod diberikan. Tapi sebelum itu, anda perlu gantikan dahulu kod-kod yang telah saya birukan di atas dengan kepunyaan anda. Ia berbeza bagi setiap blogspot.

Kemudian, sila save dan tengok hasilnya.

Kod HTML Widget Follower untuk Blog Blogspot 



Sekiranya tidak menjadi, buang balik dan mulakan semula seperti langkah-langkah di atas.

Guna kod HTML yang saya berikan ini ada kelebihan dia. Haaa .. anda boleh custom sedikit, iaitu pilih warna tertentu agar kotak follower anda nampak lebih menarik dan sesuai dengan blog anda. Nak tukar mudah je, anda tengok kod HTML widget follower blogspot di atas, mana ada "#" tu ... itu merupakan kod warna.

Tak pasti akan kod-kod warna HTML? Anda boleh rujuk entri saya ini - Pilihan Warna Sedondon untuk Blogspot - Yang ni saya syorkan guna warna sedondon, supaya boleh diserasikan dengan warna blog.

Semoga berjaya.

p:s: Jika ada masalah, boleh PM saya di Facebook, saya akan cuba bantu. In Sha Allah.


advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Alhamdulillah ada saja yang mudah untuk bloggers. asalkan tak gelabah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betul. In Sha Allah, blogger ada masalah, saya akan cuba bantu ... hanya hubungi saya sahaja ...

      Padam
  2. saya hilang butang follow dan dashboard kat atas sekali tu...xtahu sebab apa....boleh bantu???tq in advance...

    BalasPadam
  3. wah bestnye cume rajin tk rajin je ni nk buat sobs sobs

    BalasPadam
  4. Nak nak buat jugak, blog un ama tak berupdate..huhu

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …