Langkau ke kandungan utama

Kod HTML Pasang Widget Alexa

Kod HTML untuk memasang widget ranking Alexa dalam blog. Sejak Alexa bertukar wajah, dah tak nampak option untuk blogger meletakkan badge Alexa dalam blog. Badge ini sesuai diletakkan untuk menunjukkan kekuatan sesuatu blog itu. Jika anda belum lagi memasang widget ini di dalam blog, saya sangat syorkan anda melakukan sedemikian.

Kod HTML dan Cara Pasang Widget Alexa dalam Blog

Cara Pasang Widget Alexa dalam Blog

Sebelum ini, saya pernah menulis mengenai kelebihan memasang widget Alexa di dalam blog. Anda boleh baca di sini - Widget Alexa Papar Kekuatan Blog

Antara kelebihan memasang widget ini di dalam blog...

Anda boleh bodek-bodek calon-calon pengiklan untuk beriklan di blog anda dengan harga atau caj tertentu. Lebih baik kedudukan ranking Alexa anda, maka lebih ada sebab untuk anda meletakkan caj tertentu bagi pengiklanan.

Salah satu tips rahsia untuk meningkatkan kedudukan ranking Alexa blog anda.
Membina backlink antara blog dengan laman web Alexa itu sendiri, bagi kelebihan Google Pagerank (PR).

Sekarang dah tahu sedikit sebanyak kelebihannya, maka bolehlah anda salin tampal kod HTML di bawah ini untuk dipasang di dalam blog anda.


Pastikan anda tukar hasrulhassan.com itu dengan url blog anda. Jika blogspot, letakkan hasrulhassan.blogspot.com. Ok, faham kan?

Setelah diletakkan, ia akan kelihatan seperti di bawah ini:


Mungkin nak paparkan dalam bentuk banner .... boleh guna kod HTML yang ini:
Sekali lagi .. jangan lupa tukarkan url blog tu .. www.hasrulhassan.com dengan url blog anda, lau tak anda dok pamerkan orang lain punyalah .. ok?

Oh ya ... kod HTML di atas akan paparkan widget tu seperti di bawah ini:


Selamat mencuba ya ...dan pastikan anda kongsikan tips ini pada yang lain juga. Hanya perlukan anda klik mana butang perkongsian yang disediakan. Satu klik, satu sebaran ilmu. In Sha Allah.





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Alhamdulillah, menajdi. Terima kasih atas bantuan abg Hasrul Hassan

    BalasPadam
  2. hari ni...ramai sgt post pasal alexa ni... masing2 cek rank blog... teringin jugak try walaupun taw blog ni masi jauh di blkang.. heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pasanglah tak rugi apa, malah ia akan jadi pembakar semangat.

      Padam
  3. tq bro..ni yg sha cr2 ni hihi

    BalasPadam
  4. Ok faham..nak cuba pasang gak lah..:)

    BalasPadam
  5. Nice sharing...boleh try pasang kat blog

    BalasPadam
  6. deno ada pasang jugak kat blog :)

    BalasPadam
  7. Abang HASRUL HASRUL ...nice for sharing ....pagi pagi dah lepak kat blog Abang tengok post terbaru ....

    BalasPadam
  8. Artikel tentang cara memasang Kode HTML Widget Alexa menambah pengalaman blogging saya. Thank's for sharing, yup!

    BalasPadam
  9. Sebelumnya saya pun pasang di blog, sekarang tidak lagi.
    Tapi...setelah tahu manfaatnya, saya akan pasang lagi :)

    BalasPadam
  10. blogger baru yang sah-sah tak berapa nak hangit ni layakkah pasang alexa?atau boleh sekadar untuk suka-suka cantikkan blog?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ia bukan bertujuan cantikan blog, tapi bina backlink untuk blog. Kena faham benda tu. Saya awal2 buat blog, sebelum ada follower ... dah letak alexa ....

      Padam
  11. Berjaya..nice sharing Tuan Hasrul..Terima kasih... :-)

    BalasPadam
  12. Terima Kasih atas perkongsian.Berjaya.

    BalasPadam
  13. terima kasih atas perkongsian,nana baru letak:)

    BalasPadam
  14. terima kasih....baru nak letak ni...

    BalasPadam
  15. berkongsi lagi dengan rakan blogger. terima kasih atas tips yang hebat

    BalasPadam
  16. Yeyyy dah pasang !! alhamdulillah...

    BalasPadam
  17. nak letak segan sebab masih xde dalam rank pun..tapi otai dah bagi tips tu..kene letak jugak laa..hehe..

    BalasPadam
  18. tq..puas mencari..kat sini kod dia rupanya

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  20. Tq bro, menjadi pasang alexa rank ni tapi blog saya masih "NO RANK". Macam mana nak tingkatkan? Kena register kat web dia dulu ke?

    BalasPadam
  21. terima kasih abg atas perkongsian...

    http://jmbelog.blogspot.com/2015/01/alexa-semakin-down-january-192015.html

    BalasPadam
  22. oerkongsian yang berguna mengenai widget alexa bro HH

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…