Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Who is Iman Ishak? Uhh ... Barack Obama look alike? Dari Malaysia pula tu. Satu fakta yang baru diketahui oleh saya. Memang saya tak sangka bahawa ada rakyat Malaysia yang mempunyai wajah seiras Presiden Amerika Syarikat ke 44 Barack Obama ini. Pastinya lelaki ini akan menjadi satu perhatian sedunia apatah lagi bila presiden itu akan dijangka melawat Malaysia.

Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Iman Ishak, seorang lelaki berkerjaya dalam bidang guaman berumur 25 tahun, berasal dari Subang Jaya, Selangor. Lelaki itu punyai wajah seiras presiden Amerika Barack Obama! Dia juga merupakan seorang deejay.
Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Pertama kali menyedari bahawa dirinya mempunyai kesamaan wajah selepas pensyarah di universiti tempatnya belajar menyatakannya selepas melihat satu keratan akhbar semasa Barack Obama sedang bertanding jawatan presiden Amerika pada tahun 2008.
"My university lecturer was one of the first to point it out. One day, someone brought in a newspaper clipping of Obama when he had just started campaigning for the US presidency in 2008. 

"My lecturer looked at the photo and said to me, 'Hey, that looks like you', but I still didn't see it then.
"Only when others started to tell me the same thing did I start to believe there was a similarity. The icing on the cake was when even my parents started calling me Obama." 
Uhh untung mamat ni mendapat perhatian dunia dek kerana persamaan wajah. Mungkin nanti boleh bawa nama baik Malaysia ke persada dunia ...

Saya kongsikan sedikit gambar dan foto lelaki bernama Iman Ishak ini untuk tatapan dan buat perbandingan. Samakah? Serupa? Anda boleh nilai sendiri.
Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Iman Ishak - Malaysia's Barack Obama

Kredit Foto: Instagram Iman Ishak


{ 10 comments.. read them below or add one }

deno deno April 26, 2014
Eh2 sama la... hihi^^
Siti Anirah Azuri Siti Anirah Azuri April 26, 2014
Hahah.. muka perli barack kot.. macam ni je :(
Ezad Skytech Ezad Skytech April 26, 2014
bila dia buat muka tu baru nampak sama macam Obama...hee
ieta mat sa'ad ieta mat sa'ad April 26, 2014
dia pegheli obama tu... hihi
Khir Khalid Khir Khalid April 26, 2014
Wahh.. org Subang Jaya mmg ada gaya.. cayalah.. menarik tu.. :D :D
Masz Health Boutique Masz Health Boutique April 27, 2014
hahaha...memang samalah... :)
Jia Rizaira Jia Rizaira April 27, 2014
Ada juga iras muka Joe Flizzow...
Hairul Hafiz Hairul Hafiz April 27, 2014
dia penyanyi hip hop kat malaysia kan..
kayyana kayyana April 28, 2014
nampak sama tapi bukan dia.. hahahahah
BLADE H BLADE H May 04, 2014
sama tp tak sama.. hahahaha :-D

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.