HOTFM Rakaman Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin

Rakaman panggilan hangit Cikgu Izzuddin - Ramai yang kata ini antara panggilan hangit HotFM yang paling best. Ia dirakamkan dan telah disiarkan di radio HotFM pada bulan April 2014. Ia sebuah rakaman yang menunjukkan realiti kehidupan di Malaysia, terutama apabila menyentuh isu pasangan mahu bernikah dan berkahwin. Ya realiti ... bukan main-main. Inilah hati seorang pengantin.

Bagi lelaki, gaji RM3000 sebulan pun belum tentu boleh kumpul duit yang cukup untuk bernikah kahwin. Jadi, hanya kerana mahu menunaikan satu kewajipan, dan tuntutan agama, nak tak nak ... perlu cari alternatif paling pantas, iaitu dengan membuat pinjaman peribadi daripada bank.
Rakaman Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin

Realiti Pasangan Mahu Berkahwin di Malaysia - Perlu Meminjam

Tension bukan? Nak bernikah perlu meminjam? Saya pasti ramai lelaki dan perempuan bujang di luar sana menghadapi masalah dan pernah berada di dalam keadaan sebegini - nak bernikah, perlu meminjam agar majlis perkahwinan berjalan lancar. Belanja perkahwinan bukan murah. Jika nak kata dalam bajet yang sederhana, makan RM10 ribu jugaklah bagi pasangan.

Inilah hati luahan seorang pengantin.

Mungkin kerana ini, ada yang terpaksa menunggu masa yang agak lama atau dengan kata lain terpaksa berkahwin lewat hanya kerana terpaksa menyediakan belanja yang mencukupi untuk satu majlis sekali seumur hidup (melainkan berkahwin lebih daripada satu).

Rakaman Panggilan Hangit HotFM Cikgu Izzuddin

Apapun, jom layan rakaman panggilan hangit Cikgu Izzuddin ini.

Adakah anda terhibur? Dalam sengih-sengih dan ketawa kecil anda itu, fikir-fikirkan masalah ini.

Jika anda seorang lelaki atau perempuan yang mahu bernikah, dan merasakan bahawa gaji dan pendapatan belum cukup kuat, maka carilah segera pendapatan sampingan yang lain untuk tujuan tabungan. Bukan setakat dalam bab nikah kahwin sahaja, tetapi untuk masa depan juga.

Jangan nanti apabila dah nikah kahwin terbeban kehidupan pasangan suami isteri dengan hutang yang tak terlarat nak dibayar. Jadi, lakukan sesuatu untuk kesejahteraan masa hadapan.

{ 8 comments.. read them below or add one }

aizamia3 aizamia3 April 26, 2014
Mungkin bagi sesetengah orang rasa lucu tapi itulah realiti keadaan.. ditambah dengan kos sara hidup yang makin naik.. 'jadi raja sehari.. jadi hamba bertahun2' sbb nak kena selesaikan baki pinjaman..
ieta mat sa'ad ieta mat sa'ad April 26, 2014
kesian... manusia sering terdesak untuk melakukan apa saje. Semua rahsia akan terkeluar bila perasaan sedang terbakar. Ini mmg realiti.... Wal'iyazubillahi min zalik
ieta mat sa'ad ieta mat sa'ad April 26, 2014
kesian cikgu ni. mangsa keadaan dalam kehidupan...
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 27, 2014
Ya betul, ramai pasangan muda akan hadapi masalah ini.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 27, 2014
Yang jadi masalah ialah ramai antara kita ambil peluang dari masalah orang lain.
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah April 28, 2014
hidup kita tak lari dari ujian..sebab itu mesti tabah menghadapinya
azwan azwan April 30, 2014
realiti. bila pendapatan makin besar, maka mahukan satu majlis yang besar. kalau pengatin tak mahukan yang besar-besar, orang tua pengantin pulak yang mahukan besar-besar, maklumlah anak bergaji dan berpendapatan besar, tak kan majlis kecik-kecik..then terpaksa la buat loan
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah May 05, 2014
CN rasa inillah panggilann hangit paling best, siap ada parodi lg, inilah lumrah kehidupan skarg, nk kwen pun kena buat loan ;)

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.