Saturday, April 26, 2014

HOTFM Rakaman Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin


Rakaman panggilan hangit Cikgu Izzuddin - Ramai yang kata ini antara panggilan hangit HotFM yang paling best. Ia dirakamkan dan telah disiarkan di radio HotFM pada bulan April 2014. Ia sebuah rakaman yang menunjukkan realiti kehidupan di Malaysia, terutama apabila menyentuh isu pasangan mahu bernikah dan berkahwin. Ya realiti ... bukan main-main. Inilah hati seorang pengantin.

Bagi lelaki, gaji RM3000 sebulan pun belum tentu boleh kumpul duit yang cukup untuk bernikah kahwin. Jadi, hanya kerana mahu menunaikan satu kewajipan, dan tuntutan agama, nak tak nak ... perlu cari alternatif paling pantas, iaitu dengan membuat pinjaman peribadi daripada bank.
Rakaman Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin

Realiti Pasangan Mahu Berkahwin di Malaysia - Perlu Meminjam

Tension bukan? Nak bernikah perlu meminjam? Saya pasti ramai lelaki dan perempuan bujang di luar sana menghadapi masalah dan pernah berada di dalam keadaan sebegini - nak bernikah, perlu meminjam agar majlis perkahwinan berjalan lancar. Belanja perkahwinan bukan murah. Jika nak kata dalam bajet yang sederhana, makan RM10 ribu jugaklah bagi pasangan.

Inilah hati luahan seorang pengantin.

Mungkin kerana ini, ada yang terpaksa menunggu masa yang agak lama atau dengan kata lain terpaksa berkahwin lewat hanya kerana terpaksa menyediakan belanja yang mencukupi untuk satu majlis sekali seumur hidup (melainkan berkahwin lebih daripada satu).

Rakaman Panggilan Hangit HotFM Cikgu Izzuddin

Apapun, jom layan rakaman panggilan hangit Cikgu Izzuddin ini.

Adakah anda terhibur? Dalam sengih-sengih dan ketawa kecil anda itu, fikir-fikirkan masalah ini.

Jika anda seorang lelaki atau perempuan yang mahu bernikah, dan merasakan bahawa gaji dan pendapatan belum cukup kuat, maka carilah segera pendapatan sampingan yang lain untuk tujuan tabungan. Bukan setakat dalam bab nikah kahwin sahaja, tetapi untuk masa depan juga.

Jangan nanti apabila dah nikah kahwin terbeban kehidupan pasangan suami isteri dengan hutang yang tak terlarat nak dibayar. Jadi, lakukan sesuatu untuk kesejahteraan masa hadapan.

Pasangan Mahu Bernikah - Peluang Tabungan Dengan Perniagaan dari Rumah

Saya mahu berikan jalan pada anda, miliki sekarang sebuah CD audio yang diberikan percuma, iaitu mengenai Idea Bisnes Dari Rumah hasil idea kreatif Tuan Rahman Basri. CD ini bagus untuk anda tahu bahawa terdapat jalan-jalan penyelesaian untuk masalah kewangan anda. Perniagaan adalah salah sembilan daripada sepuluh sumber rezeki, jadi .... dengan memiliki CD audio ini, anda bakal tahu banyakkkkkk idea perniagaan yang boleh anda cuba dan buat untuk masa hadapan. Dan paling menarik, ia semuanya merupakan idea perniagaan yang boleh dilakukan secara sampingan.
Apa yang berlaku pada Cikgu Izzuddin hanyalah secebis kisah yang boleh buat anda ketawa. Tetapi, percayalah banyak kisah yang tak berapa nak ketawa apabila mengenangkan pasangan bakal bernikah perlu mencari sumber kewangan untuk sebuah impian membina keluarga bahagia.

Oh ya, bagi mereka yang mahu memiliki CD Percuma ini, ada bonus khas menanti bernilai RM97. Cepat dapatkan sebelum tawaran ditarik balik atau stok CD Idea Bisnes ini kehabisan. Ianya adalah terhad, jadi jangan terlepas ...


HOTFM Rakaman Panggilan Hangit Cikgu Izzuddin
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Komen Anda

8 komen

Tulis komen
avatar
26 April, 2014 08:57 delete

Mungkin bagi sesetengah orang rasa lucu tapi itulah realiti keadaan.. ditambah dengan kos sara hidup yang makin naik.. 'jadi raja sehari.. jadi hamba bertahun2' sbb nak kena selesaikan baki pinjaman..

Reply
avatar
26 April, 2014 11:55 delete

kesian... manusia sering terdesak untuk melakukan apa saje. Semua rahsia akan terkeluar bila perasaan sedang terbakar. Ini mmg realiti.... Wal'iyazubillahi min zalik

Reply
avatar
26 April, 2014 11:56 delete

kesian cikgu ni. mangsa keadaan dalam kehidupan...

Reply
avatar
27 April, 2014 10:56 delete

Ya betul, ramai pasangan muda akan hadapi masalah ini.

Reply
avatar
27 April, 2014 10:57 delete

Yang jadi masalah ialah ramai antara kita ambil peluang dari masalah orang lain.

Reply
avatar
28 April, 2014 16:23 delete

hidup kita tak lari dari ujian..sebab itu mesti tabah menghadapinya

Reply
avatar
30 April, 2014 21:16 delete

realiti. bila pendapatan makin besar, maka mahukan satu majlis yang besar. kalau pengatin tak mahukan yang besar-besar, orang tua pengantin pulak yang mahukan besar-besar, maklumlah anak bergaji dan berpendapatan besar, tak kan majlis kecik-kecik..then terpaksa la buat loan

Reply
avatar
05 May, 2014 17:47 delete

CN rasa inillah panggilann hangit paling best, siap ada parodi lg, inilah lumrah kehidupan skarg, nk kwen pun kena buat loan ;)

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.

Blog Archive