Langkau ke kandungan utama

Segmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru

Segmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru - Saya nak buat satu segmen ringkas, khas untuk blogger-blogger baru daripada platform blogspot. Blogger dari platform lain seperti wordpress, lain kali saya buat. Sebuah segmen untuk berikan sedikit pendedahan, promosi dan nak perkenalkan blogger-blogger blogspot yang baru nak bertatih.

Cukup mudah nak sertai segmen ini. Anda hanya perlu letakkan doodle yang disediakan di bawah dalam entri, dan link ke entri ini. Senang je kan? Tajuk seperti di atas - "Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru"

Segmen: Hasrul Hassan Perkenal Blogger Blogspot Baru


Namun, untuk tidak membiarkan entri penyertaan jadi kosong, saya sarankan kepada blogger-blogger baru yang join untuk sertakan sedikit sebanyak info mengenai diri dan blog.
  • Berikan nama blog, url blog dan nama blogger anda.
  • Nyatakan umur anda, dan umur blog anda.
  • Jika ada bilangan follower, nyatakan juga bilangan follower blog anda.
  • Cerita serba ringkas mengenai apa yang anda ceritakan dalam blog.

Dah siap, tinggalkan url entri blog di ruangan bahagian komen di bawah ini.

Dan sebelum meninggalkan blog ini, harap sudi untuk jadi follower samada di twitter, instagram atau blog ini.

Tutup: 16 April 2014

Imbuhan Khas

Sebagai satu pemangkin, saya akan pilih secara rawak daripada senarai peserta atau blogger baru ini untuk menang hadiah topup atau wang tunai sebanyak RM10 bagi 3 orang blogger baru.

Satu segmen mudah dengan sedikit imbuhan dan galakan diberikan. Saja nak seronok-seronok dan bagi membolehkan ramai blogger baru join segmen ini.

Ingat ehh, yang nak join segmen ini mestilah blogger blogspot baru ... bagaimana nak dianggap blogger baru, anda sendiri tahu siapa anda, mohon jujur.  Itu sahaja.

Selamat bersegmen.

#SEGMEN INI TELAH DITUTUP .. terima kasih.




Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Moga ramai yang menyertai segmen ni. Rugi newbie yang tak turut serta ^__^

    BalasPadam
  2. blogger wordpress xleh join ker? hehe saya blogger baru tp guna wordpress

    BalasPadam
  3. wuuu selamat bersegmen ... dan newbie perluuu joinn benda ni :)

    BalasPadam
  4. salam takzim bang . . saya sertai segmen HH nie :
    http://faizuddinfuad94.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  5. salam..ecah join =)
    http://ecahkhalili.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  6. Selamat mengendalikan segmen ini dan moga meriah penyertaannya.

    BalasPadam
  7. join..join...join.. best!

    http://aisyahambris.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  8. alamak saya dah kira tak baru dah...so terlepas peluang ni... he he he...

    BalasPadam
  9. Woahhhhh... nak join jugakkkk!!

    BalasPadam
  10. join juga.... sebab asa masih baru dalam dunia blogging ni..;-)

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  11. join juga.... sebab asa masih baru dalam dunia blogging ni..;-)

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  12. Peluang yang seharusnya direbut oleh blogger baru utk timba pengalaman, menambah kenalan disamping dapat promosi istimewa dari HH!
    Inisiatif yg bagus HH dan semoga segmen ini berjaya mencapai matlamatnya...

    BalasPadam
  13. Report For Duty
    http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html
    I'm join, Sir

    BalasPadam
  14. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    tasha join

    BalasPadam
  15. Ohhh...beruntung jadi blogger baru...

    BalasPadam
  16. http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html


    meh la kita berblogwalking... :)

    BalasPadam
  17. Azwa join..

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  18. baru nak join .. kihkihkih

    BalasPadam
  19. SInggah si i and joined
    http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  20. alamak..saya baru, tak baru ek..hehehhe..baru nak join HH

    BalasPadam
  21. Joined :D
    http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  22. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  23. Nur join :)
    http://annurdotmy.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  24. saya join
    http://missbaybeeboo.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  25. bismillah..sy join..
    http://cikmiew.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  26. Assalamualaikum. Saya budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan.
    http://mynameika.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  27. newbie baru 2 minggu... http://www.myrodreel.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  28. Walaupun blog dah lama wujud tp bru nk aktif. Dulu URL lain sebelum tukar yang sekarang...

    BalasPadam
  29. ala. x sempat nak join. dah tarikh tutup

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh lagi .. sebelum tgh malam ni .. in Sha Allah.

      Padam
    2. ok bro. ini entrinya. jika ada yang kurang mohon diampun. jangan rejam teman sudah. hahaha

      http://www.superabrar.com/2014/04/sesi-terjah-bersama-hasrul-hassan.html

      Padam
  30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  31. xtau boleh join lagi ke x.tapi saya join jugak :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  32. Boleh join .... sehingga tgh malam ni .. in Sha Allah.

    BalasPadam
  33. assalammualaikum.. Zara datng mjoinkan blog kami =)

    http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  34. Assalammualaikum..^^
    http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  35. wuhuu..
    ambil peluang sebaik mungkin :)
    join.

    http://citershark.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  36. join yer..

    http://adna2029.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  37. intan join..

    http://intan-heartypewriting.blogspot.com/2014/04/segmenhasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  38. Salam...saya dah join..dan dah follow awak jugak :)

    http://sweetmemories4u.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  39. salam.. tak tahu boleh join ke tidak lagi, tapi saya nak join jugak ..
    hehehe
    http://arlinasuha.blogspot.com..

    BalasPadam
  40. stylo sport telah mengjoinkan dirinya

    http://stylosport.blogspot.com/2014/04/segmenhasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  41. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  42. Saya boleh join tak? hikhikhik..;)

    BalasPadam
  43. http://bidadarikayangan90.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  44. up 1 lagi

    http://bulat-mata.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  45. join jugak...
    http://upsidesdown.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  46. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  47. Terima kasih Tuan Hasrul kerana memberi peluang dan ruang. Saya juga turut serta dalam segmen ini :

    http://www.azzahairi.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  48. Join :)

    http://sayasyiera.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  49. saya pun join =) http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  50. http://cikcenderawasih11.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  51. Sy join (*_*)

    http://cintanelly.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  52. Sempat lagi tak emma join ? :) nak join

    BalasPadam
  53. join jugak

    http://mamamursyid.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  54. Bismillah . Emma join juga :)

    http://kuemmarosli.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  55. sempat lagi ke ni??

    http://isyapurple.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    hehe

    BalasPadam
  56. tak sempat nak join..baru tau hari ni...good luck pada semua peserta..

    BalasPadam
  57. HH...hani join ya...harap sempat lagi..http://www.diyanahani.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  58. mencuba nasib juga.hehehe..

    http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  59. As salam..

    sempat lagi ker ni...? ^___^

    sy join okay..

    http://amielovely525.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    ^____^

    BalasPadam
  60. assalamualaikum
    dah join :-)
    http://nurpunyebelog84.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam
  61. Sempat atau tak, saya join. :)

    http://kaktusoren.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  62. http://arzmoha.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html
    saya join....mudah2an dapat berkenalan dengan lebih ramai blogger

    BalasPadam
  63. Saat-saat terakhir dan pada tarikh terakhir baru jumpa,rasanya masih sempat joint.

    http://sallyadan.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam

  64. Salam

    Saya JOIN ^___^

    http://sara-yasmine.blogspot.com/2014/02/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    Mudah2an Ada rezeki Saat 2 Akhir ^_____^

    BalasPadam
  65. walaupun last date,nak jugak joinnn...hehehhe

    http://adramycien.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html

    BalasPadam
  66. Nak join gak lh..cam syok je cam best je.:-)


    http://arjunakasih23.blogspot.com.blogspot.com/2014/04/segmen-hasrul-hassan-perkenal-blogger.html



    BalasPadam
  67. Salam, Fiza join juga..

    http://ourmemoria.blogspot.com/2014/04/hasrul-hassan-perkenal-blogger-blogspot.html

    BalasPadam

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …