Langkau ke kandungan utama

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Hantar URL blog ke enjin carian penting dan perlu jika mahu blog anda berada di enjin carian. Anda perlu beritahu bahawa ada satu blog hebat milik anda sedang berkongsi info dan ilmu bermanfaat untuk pencari maklumat di internet seluruh dunia.

Tentu agak renyah jika nak pergi ke satu-satu laman web enjin carian untuk hantar URL blog anda kan? Jadi, blog post ini berkongsi cara mudah untuk anda hantar URL blog ke 10 laman enjin carian utama dengan hanya satu klik!

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Sebelum ini, saya dah pernah juga berkongsi banyak tips dan cara yang sama untuk hantar URL blog ke enjin carian. Ada tu, dengan hanya satu klik .. dah boleh hantar ke lebih 40 enjin carian, ada tu sampai 1653 enjin carian ...

Cuma bezanya entri ini akan berkongsi kepada anda untuk hantar ke 10 laman enjin carian utama di dunia.

Laman carian utama itu termasuklah ..
  • Google
  • Bing
  • AOL
  • Excite
  • EntireWeb
  • WebCrawler
  • ExactSeek


Enjin carian ni satu je anda kena faham, ada tu nama je lain-lain, tapi cara perlaksanaan atau algorithma yang digunakan sama sahaja pun dengan Google atau Bing. Kenapa wujudnya laman-laman enjin carian yang banyak ni? Ini adalah kerana laman web tersebut nak jana income menerusi Google Adsense yang ada fungsian - bayar menerusi kotak carian Google.. haaa tak tau ke? Saya pernah cerita dah .. jana income menerusi kotak carian Google yang dipasang di blog .... cer cari .. hehehe...
Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama - Panduan Blogger

Uhh melalut lebih dah ni. Ok, nak hantar URL blog ke 10 laman carian utama mudah je, anda hanya perlu pergi ke SubmitStart. Letakkan URL blog dan email anda, klik Submit yang disediakan ... dah siap.

Pastikan anda lihat inbox email selepas anda hantar URL untuk beberapa pengesahan yang diperlukan.

Selamat mencuba dan moga manfaat buat blog anda semua ....

Andai sudi, kongsikan juga pada mereka yang mungkin tak tahu cara ini ...


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. thanks bro untuk perkongsian nie. hehehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama .. harap dapat bantu naikkan blog ...

      Padam
  2. terima kasih untuk perkongsian maklumat pintar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeahh ... maklumat pintar ehh .. terima kasih kembali sebab ambil dan praktikkan tips yang ada di sini ...

      Padam
  3. dah lame xsinggah sini =) thanks abg HH ats perkongsian nya

    BalasPadam
  4. thnks 4 ur useful information :)

    BalasPadam
  5. Aha...HH thank u very very much..JM dah submit and Done..semoga lebih ramai hits blog JM nanti heeee

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum,
    Terima kasih dengan info berguna ni. Satu soalan: adakah perlu buat setiap kali kemaskini blog dengan entri baru ataupun hanya sekali sahaja?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat secara berkala .. dalam dua bulan sekali ke .. gitu gitu la .. tapi MESTI UPDATE setiap kali anda tukar layout atau tambah apa2 widget dalam blog.

      Padam
  7. submit nie berbayar ke HH?

    thanks.

    BalasPadam
  8. Balasan
    1. Fiza Rahman dah cuba ke? Harap nanti ada result yang nampak ..

      Padam
  9. Terima kasih bro! Perkongsian yang menarik.

    BalasPadam
  10. selalu terlupa yg ni. thanks ingatkan ^__^

    BalasPadam
  11. Dah buat dah.. Semoga ada rezeki.. =) Mekasih bebanyak..

    Visit My Blog

    BalasPadam
  12. tq for sharing. Alhamdullah dah buat..:)

    BalasPadam
  13. Dah submit tapi lepas submit page submitsmart tu asyik loading "Submitting....." kenape ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada yang tak habis lagi la tu .. tapi kalau tak habis2 gak .. cuba buat sekali lagi. Jangan risau .. PC tak meletop punya.

      Padam
  14. Thank you so much uncle!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aqilah Azmi ... sama-sama dan terima kasih kerana sudi baca tips dalam blog ini.

      Padam
  15. Thank you for such a valuable info!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you for stopping by and read my blog's entry

      Padam
  16. sangat bermanfaat untuk blog saya. terima kasih

    BalasPadam
  17. Terbaikkk...Terima kasih dengan perkongsian hebat ini..masih banyak ilmu yg saya tak tahu

    BalasPadam
  18. Terima kasih sudi kongsi ilmu, jazakallah.

    BalasPadam
  19. Terima kasih dengan info ni...dah submit dah,, :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, semoga berhasil nanti .. :)

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …