25 April 2014

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Hantar URL blog ke enjin carian penting dan perlu jika mahu blog anda berada di enjin carian. Anda perlu beritahu bahawa ada satu blog hebat milik anda sedang berkongsi info dan ilmu bermanfaat untuk pencari maklumat di internet seluruh dunia.

Tentu agak renyah jika nak pergi ke satu-satu laman web enjin carian untuk hantar URL blog anda kan? Jadi, blog post ini berkongsi cara mudah untuk anda hantar URL blog ke 10 laman enjin carian utama dengan hanya satu klik!

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

Sebelum ini, saya dah pernah juga berkongsi banyak tips dan cara yang sama untuk hantar URL blog ke enjin carian. Ada tu, dengan hanya satu klik .. dah boleh hantar ke lebih 40 enjin carian, ada tu sampai 1653 enjin carian ...

Cuma bezanya entri ini akan berkongsi kepada anda untuk hantar ke 10 laman enjin carian utama di dunia.

Laman carian utama itu termasuklah ..
  • Google
  • Bing
  • AOL
  • Excite
  • EntireWeb
  • WebCrawler
  • ExactSeek


Enjin carian ni satu je anda kena faham, ada tu nama je lain-lain, tapi cara perlaksanaan atau algorithma yang digunakan sama sahaja pun dengan Google atau Bing. Kenapa wujudnya laman-laman enjin carian yang banyak ni? Ini adalah kerana laman web tersebut nak jana income menerusi Google Adsense yang ada fungsian - bayar menerusi kotak carian Google.. haaa tak tau ke? Saya pernah cerita dah .. jana income menerusi kotak carian Google yang dipasang di blog .... cer cari .. hehehe...
Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama - Panduan Blogger

Uhh melalut lebih dah ni. Ok, nak hantar URL blog ke 10 laman carian utama mudah je, anda hanya perlu pergi ke SubmitStart. Letakkan URL blog dan email anda, klik Submit yang disediakan ... dah siap.

Pastikan anda lihat inbox email selepas anda hantar URL untuk beberapa pengesahan yang diperlukan.

Selamat mencuba dan moga manfaat buat blog anda semua ....

Andai sudi, kongsikan juga pada mereka yang mungkin tak tahu cara ini ...

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

35 Komen Hantar URL Blog ke 10 Laman Carian Utama

thanks bro untuk perkongsian nie. hehehe :D

terima kasih untuk perkongsian maklumat pintar...

dah lame xsinggah sini =) thanks abg HH ats perkongsian nya

thnks 4 ur useful information :)

Aha...HH thank u very very much..JM dah submit and Done..semoga lebih ramai hits blog JM nanti heeee

Assalamualaikum,
Terima kasih dengan info berguna ni. Satu soalan: adakah perlu buat setiap kali kemaskini blog dengan entri baru ataupun hanya sekali sahaja?

submit nie berbayar ke HH?

thanks.

Terima kasih bro! Perkongsian yang menarik.

selalu terlupa yg ni. thanks ingatkan ^__^

Dah buat dah.. Semoga ada rezeki.. =) Mekasih bebanyak..

Visit My Blog

tq for sharing. Alhamdullah dah buat..:)

Dah submit tapi lepas submit page submitsmart tu asyik loading "Submitting....." kenape ye?

Sama-sama .. harap dapat bantu naikkan blog ...

Yeahh ... maklumat pintar ehh .. terima kasih kembali sebab ambil dan praktikkan tips yang ada di sini ...

Buat secara berkala .. dalam dua bulan sekali ke .. gitu gitu la .. tapi MESTI UPDATE setiap kali anda tukar layout atau tambah apa2 widget dalam blog.

Ada yang tak habis lagi la tu .. tapi kalau tak habis2 gak .. cuba buat sekali lagi. Jangan risau .. PC tak meletop punya.

Sama-sama .. in Sha Allah .

Fiza Rahman dah cuba ke? Harap nanti ada result yang nampak ..

Thank you so much uncle!

Thank you for such a valuable info!

Aqilah Azmi ... sama-sama dan terima kasih kerana sudi baca tips dalam blog ini.

Thank you for stopping by and read my blog's entry

sangat bermanfaat untuk blog saya. terima kasih

Terbaikkk...Terima kasih dengan perkongsian hebat ini..masih banyak ilmu yg saya tak tahu

Terima kasih sudi kongsi ilmu, jazakallah.

Terima kasih dengan info ni...dah submit dah,, :)

Alhamdulillah, semoga berhasil nanti .. :)


EmoticonEmoticon