Langkau ke kandungan utama

Giveway RM50 - Aku Blogger dan Hasrul Hassan

Aku Blogger dan Hasrul Hassan - Satu segmen giveaway RM50 tunai untuk semua blogger tak kiralah dari Malaysia, Indonesia, mahupun Brunei, samada anda pengunjung baru, pembaca setia, mahu pada yang suka dan pada yang tidak suka dengan blog ini ataupun diri saya. Ini peluang untuk anda mencuba peluang terima wang tunai RM50 yang saya sediakan.

Giveway RM50 - Aku Blogger dan Hasrul Hassan

Giveaway ini senang sahaja syaratnya. Apa yang perlu anda lakukan ialah .....

  • Tuliskan satu entri dengan tajuk - 'Aku Blogger dan Hasrul Hassan'
  • Letakkan satu gambar yang menandakan anda 'bersama'  blog ini atau diri saya secara personal.
  • Link gambar yang dimasukkan dalam entri itu dengan post ini.
  • Boleh gunakan mana-mana gambar atau apa-apa teknik yang menampakkan diri saya atau blog ini. Contoh akan diberikan di akhir blog post ini.
  • Anda samada boleh tulis serba sedikit mengenai gambar atau boleh sahaja buat sebagai Wordless Wednesday.
  • Dah siap, tinggalkan nama, email dan URL entri tersebut di borang yang disediakan di bawah ini. Anda juga boleh tinggalkan link URL blog post itu di ruangan komen (cuma jangan tinggalkan email takut nanti ada yang spam inbox anda), tapi hanya peserta yang gunakan borang sahaja akan diambil kira untuk pemilihan pemenang.

Hadiah Giveaway

Wang tunai  RM50 untuk dua pemenang - satu dipilih secara rawak, dan satu lagi dipilih berdasarkan entri yang memikat hati saya.

Cara Pemilihan

Satu - Menerusi Random.org; saya akan buat penyenaraian dalam satu blog post dan memberikan nombor-nombor tertentu.
Kedua - Menerusi pemilihan sendiri oleh saya berdasarkan entri yang kreatif, padat dan memikat. Tidak perlu panjang. Cukup 100 perkataan dah ok.

Tarikh Tutup

Jam 11:59:59 malam 23 April 2014

Hantar URL Entri Blog - "Aku Blogger dan Hasrul Hassan"



Contoh Gambar/Entri:

Saya berkesempatan bertemu dengan blogger berkaca mata hitam ini di promosi #VMY2014 semasa perasmian Jambatan Vistoria di Kuala Kangsar .. pada .... ..."



Ok. Selamat berjaya.

Untuk info, ini adalah wang terkumpul yang telah saya terima menerusi 8Share, dan saya kembalikan kepada anda dalam bentuk giveaway mudah ini.

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wahhh.. nak menjoinkan diri jugaklah.. ada entri pasal bro HH kat blog mek kelate. hehe.. :)

    BalasPadam
  2. Nak kena cari gambar tu semula ni... ^__^

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah, dah submit..

    http://yuyuatiqa.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    thank you abang hasrul ! :)

    BalasPadam
  4. wuhuu..
    send already...
    harap ada ler rezeki.

    BalasPadam
  5. Done ^__^
    http://www.blogieta.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  6. cik akak pon nak juga...tapi uncle tak pernah pon jejak blog cik akak..hihi..
    habis gambar cik akak nak cari gambar uncle HH kat mana....emm...

    cik akak nak belajar teknik seo boleh :)

    BalasPadam
  7. Lya join

    http://blogashalya.blogspot.com/2014/04/giveway-rm50-aku-blogger-dan-hasrul.html

    BalasPadam
  8. Aikk..dah nak tutup ke HH..sempat ke join ni..

    BalasPadam
  9. Yeah.. saya dah join.. :D :D

    BalasPadam
  10. tak ada gambar bersama mcm mana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat macam cara kedua .. atau snap je gambar diri sendiri berlatarkan paparan blog saya ni ... maksud saya ... SELFIE depan blog saya .. faham kan?

      Padam
  11. cik akak dah join...
    gambar editing je

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  12. insyallah lau malam ni internet dh ok..kena la join..hehe

    BalasPadam
  13. Photoshopped picture boleh gak lah ni?

    BalasPadam
  14. Salam .. HH ..
    Lya join ..
    Terlebih ayat plak biler syiokkk sgt menulis hehehehe ..
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  15. done follow blog ni.. =)

    BalasPadam
  16. Salam HH, kita join sekali..

    http://myblogsantai.blogspot.com/2014/04/giveway-rm50-aku-blogger-dan-hasrul.html

    BalasPadam
  17. nak cuba beramah mesra dgn join GaHH ;

    http://www.nazlee.com/2014/04/giveway-rm50-aku-blogger-dan-hasrul.html

    BalasPadam
  18. joined :)

    http://ceriteracintadia.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  19. Ble tak cek kan entry aisyah dah tersubmit ke blum? Masa hntr url,internet slow..huhuhu..dah 3 jam blalu..huhu

    Apa2 pun join ye http://aisyahambris.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html?m=0

    BalasPadam
  20. Salam mr. HH, dayangdeno join jugak ^_^
    http://www.dayangdeno.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  21. join HH
    http://arzmoha.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan-giveaway.html

    BalasPadam
  22. Mcm xsempat je nk join ni huhuu..

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum,
    saya join :)
    http://fayreenmizan.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  24. Salam bro HH~ Zam join gak

    http://zamani84.blogspot.com/2014/04/aku-blogger-dan-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  25. Alhamdulillah... Baru siap blogwalking ^__^
    Sifu,maaf ya tadi buat entri wordless je sebab nak masuk mengajar semula

    BalasPadam
  26. Dah tamat semalam ke hh?? Tak sempat eh nak join.sob2

    BalasPadam
  27. Menyinggah sini...lama dah tak menyinggah...apa khabar HH?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ALhamdulillah... sihat sahaja.

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …